Förslag om 0,25 kr per aktie i utdelning samt förslag om återköp av aktier


Styrelsen har beslutat att inför årsstämman föreslå en utdelning om 0,25 kronor per aktie för räkenskapsåret 2010. För räkenskapsåret 2009 lämnades ingen utdelning.

Styrelsen har också för avsikt att föreslå årsstämman att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästkommande årsstämma kunna besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier av serie B i bolaget. Syftet med detta bemyndigande är att fortlöpande kunna anpassa bolagets kapitalstruktur till bolagets kapitalbehov och därmed bidra till ökat aktieägarvärde samt att i förekommande fall möjliggöra finansiering, helt eller delvis, av företagsförvärv samt andra typer av strategiska investeringar.

Årsstämman i ElektronikGruppen BK AB (publ) hålls måndagen den 9 maj 2011 kl 17.00 i ElektronikGruppens lokaler på Grimstagatan 160 i Vällingby. Styrelsens fullständiga förslag presenteras i kallelsen till årsstämman, vilken kommer att annonseras i Post- och Inrikes Tidningar samt hållas tillgänglig på bolagets webbplats, www.egruppen.se. I samband med kallelsen annonseras i Svenska Dagbladet att kallelse har skett samt upplyses om var aktieägare kan ta del av kallelsen.

 

Styrelsen i ElektronikGruppen BK AB (publ)

 

För ytterligare information
Thomas Wernhoff, vice ordförande i styrelsen, tel 070 767 75 81


Denna information är sådan som ElektronikGruppen ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers­marknaden, lagen om handel med finansiella instrument eller NASDAQ OMX Stockholms Regelverk för emittenter. Informationen lämnades för offentliggörande den 29 mars 2011, kl 14.30.

ElektronikGruppen är en av Nordens ledande leverantörer av högteknologiska komponenter, system och produktionsutrustningar till elektronikindustrin. Koncernen består av ett 15-tal bolag organiserade i tre affärsområden. Tillsammans är bolagen verksamma i elva länder i Nordeuropa och Asien. Koncernen omsatte 922 Mkr under 2010. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Nordic i Stockholm.


Attachments

EG_PRM_utdelningaterkop_SV_110329.pdf