Apricus Biosciences wordt eigenaar van een toonaangevend inkomsten-genererend Frans bedrijf voor de verkoop- & marketing van geneesmiddelen


Door het bezit van Finesco-Scomedica zal Apricus Bio in staat zijn om Vitaros(R) en haar andere producten rechtstreeks in Frankrijk, Europa's één na grootste geneesmiddelenmarkt, op de markt te brengen.

Op woensdag 20 juni 2012 wordt er om 17:15u ET een conferencecall/webcast gehouden

SAN DIEGO, 21 juni 2012 (GLOBE NEWSWIRE) -- Apricus Biosciences, Inc. ("Apricus Bio") (Nasdaq: APRI) (www.apricusbio.com) kondigde vandaag aan dat zij overeenstemming bereikt heeft over aanvaarden van het eigendom van de aandelen, door middel van een bijdrage in aandelen, van Finesco, de Franse moeder- en houdstervennootschap van Scomedica ("Scomedica"), een toonaangevende Franse verkoop- en marketingorganisatie op contractbasis voor de gezondheidszorg, in afwachting van de goedkeuring in Europa van Apricus Bio's Vitaros(R) voor erectiele dysfunctie ("ED").

Scomedica is een particuliere onderneming met 80 artsenbezoekers die met succes geneesmiddelen in Frankrijk hebben verkocht voor wereldwijde farmaceutische bedrijven zoals Novartis, met een jaaropbrengst van ongeveer 8 miljoen euro ($ 10,1 miljoen) in 2011.. Het is de intentie van Apricus Bio om Scomedica niet alleen in te zetten als vertegenwoordigers op contractbasis, maar om haar Franse vertegenwoordigers ook als basis te gebruiken voor de commerciële activiteiten in Europa, te beginnen met de lancering van Vitaros(R) voor ED, nadat hiervoor goedkeuring is verkregen. Door het toevoegen van Finesco en Scomedica aan de groep van Apricus Bio-bedrijven zal het bedrijf haar eigen geneesmiddelen en geneesmiddelen van haar partners op de belangrijke Franse markt kunnen introduceren en in dat land een sterke portfolio kunnen opzetten.

"Scomedica's omvangrijke en ervaren verkoopteam stelt ons in staat om producten, waaronder Vitaros(R) voor ED, in één van 's werelds topmarkten voor geneesmiddelen te lanceren," zei Dr. Bassam Damaj, President en Chief Executive Officer van Apricus Bio. "We zijn met name voor Vitaros(R) van plan om het geneesmiddel volgend jaar in Frankrijk op de markt te brengen en we verwachten dat als het geneesmiddel is goedgekeurd onze piek ongeveer 30% van de ED-markt in dat land zal bedragen.

De ED-markt in Frankrijk is volgens IMS Health één van de grootste in Europa met 130 miljoen euro ($ 163,8 miljoen) in 2010. "Door deze transactie zullen wij een organisatie kunnen ontwikkelen die het volledige commerciële potentieel van het geneesmiddel in één van 's werelds grootste ED-markten in Europa onderkent, waarmee een aanzienlijke toegevoegde waarde aan onze aandeelhouders wordt geleverd," zei Dr. Damaj.

Apricus zal ook de registratie en/of vermarkting van haar andere producten in de Franse markt onderzoeken, waaronder Granisol(R), NitroMist(TM), Femprox(TM) en MycoVa(R). Het bedrijf is bovendien in onderhandeling over de verkoop van aanvullende producten in de Franse markt en verwacht op dit moment dat zij in 2014 in staat is om ten minste vijf aanvullende producten in Frankrijk te kunnen verkopen.

Apricus Bio is bovendien van mening dat het door de verkoop van geneesmiddelen in Frankrijk gemakkelijker zal zijn om andere Europese markten te betreden. "De Franse markt is een geweldige springplank voor onze commerciële activiteiten in Europa," legde Damaj uit.

Ingevolge de bepalingen van de overeenkomst zullen de bestaande aandeelhouders van Finesco 100% bijdragen aan Apricus Bio van de uitstaande gewone aandelen van Finesco in ruil voor nieuw uitgegeven aandelen van gewone aandelen van Apricus Bio, gewaardeerd op 7 miljoen euro ($ 8,8 miljoen) ten tijde van de overdracht, gevolgd door aanvullende nieuw uitgegeven aandelen ten belope van ongeveer 1,8 miljoen euro ($ 2,3 miljoen) in het eerste kwartaal van 2013 indien Scomedica in 2012 bepaalde inkomstendoelen behaalt. Finesco en Scomedica worden volledige dochterondernemingen van Apricus Bio. De overeenkomst is onderhevig aan de gebruikelijke overdrachtsvoorwaarden en bepaalde beëindigingsbepalingen zoals daarin beschreven.

"Scomedica is een bewezen verkoopleider in de Franse gezondheidsmarkt en heeft een groot aantal producten en marketingcampagnes met succes gelanceerd," zei Gerard Burger, President van Scomedica. "Onze organisaties vullen elkaar goed aan en wij verheugen ons op de samenwerking met onze nieuwe collega's om de beste farmaceutische marketing te verstrekken voor Apricus Bio's diepe productportfolio."

Informatie conferencecall

De conferencecall is toegankelijk in de VS via 877-407-8031 en buiten de VS via 201-689-8031. Vraag de conferenceoperator naar de Apricus Bio conferencecall. Een herhaling van de conferencecall is gedurende een week beschikbaar in de VS via 877-660-6853 en buiten de VS via 201-612-7415. De wachtwoorden die zijn vereist om de herhaling af te kunnen luisteren zijn 286 en 396566. De conferencecall is ook live beschikbaar via een webcast op http://www.investorcalendar.com/IC/CEPage.asp?ID=168939. Een herhaling van de webcast is gedurende drie maanden beschikbaar.

Over Vitaros(R)

Vitaros(R) is een lokaal aangebrachte formulering van alprostadil gecombineerd met de gepatenteerde NexACT(R)-technologie van Apricus, Docecyl 2-N, N-(dimethylamino)-propionaat hydrochloride (DDAIP HCl), voor de behandeling van een erectiele dysfunctie ("ED"). Als alprostadil, een vasodilatator, via de huid wordt opgenomen, stimuleert het direct de bloedtoevoer, waardoor het een erectie veroorzaakt.

Vitaros(R) verschilt op twee manieren van orale medicatie. Het wordt ten eerste lokaal, direct op de penis als een crème toegediend, in plaats van dat het via de mond wordt ingenomen en systematisch wordt opgenomen. Deze plaatselijke toepassing zorgt voor minder bijwerkingen en geeft mannen die de bestaande orale medicatie niet kunnen gebruiken een patiëntvriendelijk alternatief. Ten tweede blijkt uit klinische onderzoeken dat Vitaros(R) gemiddeld in ongeveer 15 minuten begint te werken, in vergelijking met een gerapporteerde tijd van 30 minuten, of langer, voor orale medicatie.

Over FINESCO/Scomedica

FINESCO is de Franse houdstervennootschap van Scomedica. Scomedica is een toonaangevend Frans farmaceutisch verkoop- en marketingbedrijf, gespecialiseerd in de productpositionering, productlancering, marketing en verkoop voor verleners van primaire gezondheidszorg en specialisten. Scomedica leidt al bijna 20 jaar lang met succes farmaceutische verkoopcampagnes in Frankrijk en is gevestigd in de buurt van Parijs, Frankrijk. Ga voor meer informatie over FINESCO en Scomedica naar http://www.finesco-medica.com.

Over Apricus Biosciences, Inc.

Apricus Bio is een inkomsten genererend farmaceutisch bedrijf in San Diego met commerciële producten en een brede portfolio in verschillende therapeutische klassen.

De inkomsten en de groei worden gedreven door de verkoop van de commerciële producten van het bedrijf via haar dochterondernemingen Apricus Pharmaceuticals USA, Inc. en NexMed (USA), Inc. en via het in licentie geven van de productportfolio en de NexACT(R)-technologie in bepaalde regio's.

Apricus Bio's huidige NexACT(R)-portfolio omvat Vitaros(R), goedgekeurd in Canada voor de behandeling van erectiele dysfunctie, alsmede in ontwikkeling zijnde samenstellingen, vanaf preklinisch tot pre-registratie, momenteel gericht op seksuele dysfunctie, oncologie, dermatologie, auto-immuniteit, pijn, anti-infectieuze middelen, diabetes en consumentengezondheidszorg.

Apricus Bio brengt momenteel Totect(R) (dexrazoxan HCl), op de markt, het enige medicijn dat in de VS is goedgekeurd voor de behandeling van anthracycline-extravasatie. Het bedrijf is ook voornemens om de volgende producten in de VS of bepaalde andere landen op de markt te brengen: (a) Granisol(R) (granisetron HCI) orale oplossing, de enige door de FDA goedgekeurde, orale, kant-en-klare oplossing van granisetron, (b) Aquoral(TM), een door de FDA goedgekeurde vaporisator, uitsluitend verkrijgbaar op voorschrift, voor de behandeling van xerostomie (de medische term voor een droge mond door gebrek aan speeksel) en (c) NitroMist(R) (nitroglycerinevaporisator voor onder de tong), een door de FDA goedgekeurde nitraatvasodilatator voor de onmiddellijke verlichting van een aanval of acute profylaxe van angina pectoris (pijn op de borst) als gevolg van ziekte van de hartkransslagader (vernauwing van de bloedvaten die bloed naar het hart toevoeren).

Het bedrijf verwacht ook aanvullende farmaceutische producten te ontwikkelen en/of te verkrijgen en vervolgens op de markt te brengen ten voordele van patiënten wereldwijd.

Ga voor meer informatie over Apricus Bio naar http://www.apricusbio.com en ga voor meer informatie over haar dochteronderneming naar http://www.nexmedusa.com. U kunt ook informatie krijgen via http://twitter.com/apricusbio.

Toekomstgerichte verklaring Apricus Bio Safe Harbor

Verklaringen ingevolge de aangepaste Private Securities Litigation Reform Act (de Amerikaanse herzieningswet procesvoering particuliere effecten): met uitzondering van de in deze publicatie vervatte historische informatie bevatten de hierin omschreven zaken toekomstgerichte verklaringen betreffende risico's en onzekerheden die individueel of gezamenlijk invloed kunnen hebben op de hierin omschreven kwesties als gevolg van verschillende redenen die buiten de macht liggen van het bedrijf, waaronder, maar niet beperkt tot: het vermogen om Finesco en Scomedica succesvol in het bedrijf te integreren en om haar (potentiële) producten verder te ontwikkelen; de verkrijging van patentbescherming en relevante goedkeuring van regelgevende instanties van haar (potentiële) producten zoals Vitaros(R), Femprox(R) en MycoVa(TM); het succesvol vermarkten van producten zoals Totect(R), Granisol(R), Aquoral(TM) en NitroMist(TM) en (potentiële) producten en technologieën zoals NexACT(R); en om haar ontwikkelingsdoelen, vermarkting en financiële doelen te bereiken. Lezers worden erop gewezen dat er geen overmatig vertrouwen gesteld mag worden in deze toekomstgerichte verklaringen aangezien de daadwerkelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de hierin vervatte toekomstgerichte verklaringen. Lezers worden dringend verzocht om de risicofactoren te lezen zoals neergelegd in het recente jaarverslag van het bedrijf in formulier 10-K, aanvullende kwartaalrapportages in formulier 10-Q en andere documenten ingediend bij de SEC. Kopieën van deze rapporten zijn beschikbaar op de website van de SEC of kunnen gratis bij het bedrijf verkregen worden.

Dit persbericht omvat geen aanbod tot de verkoop van of een verzoek tot de koop van effecten. De aandelen die door Apricus Biosciences worden bijgedragen zijn niet geregistreerd ingevolge de aangepaste Effectenwet van 1933 en worden uitgebracht onder de voorwaarde van de vervulling of afstand van de uitgiftevoorwaarden, een ander conform de uitzonderingen ten aanzien van de registratie zoals bepaald in voornoemde wet. De aandelen mogen zonder registratie of vrijstelling van registratie niet opnieuw in de Verenigde Staten aangeboden of verkocht worden.

         CONTACT: Apricus Bio Investor Relations:
         David Pitts
         Argot Partners
         212-600-1902
         david@argotpartners.com