Arctic Gold - Idag inleds teckningstiden


Idag, den 28 maj 2014, inleds teckningstiden i Arctic Golds företrädesemission. En (1) aktie berättigar till en (1) teckningsrätt. Tre (3) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie. Teckning av aktier kan även ske utan stöd av teckningsrätter. Arctic Gold har erhållit teckningsförbindelser och garantiåtagande för hela emissionsbeloppet.

Årsstämman i Arctic Gold beslutade den 15 maj 2014 att genomföra en företrädesemission av högst 5 389 493 aktier, motsvarande cirka 2,4 MSEK före emissionskostnader. Även andra ges rätt att teckna aktier i emissionen. Emissionen genomförs för att tillföra Arctic Gold rörelsekapital inför arbetet med att få planprogrammet fastställt av Kautokeino kommunstyre.

Erbjudandet i korthet:
· Avstämningsdag var den 22 maj 2014.
· Teckningskursen är fastställd till 0,45 SEK per aktie.
· Teckningstiden löper från den 28 maj till den 13 juni 2014.
· Handel med teckningsrätter sker på Nasdaq OMX First North från den 28 maj till den 10 juni 2014.
· Handel med betalda tecknade aktier (BTA) kommer att ske på Nasdaq OMX First North från den 28 maj 2014 fram till dess att Bolagsverket har registrerat emissionen. Denna registrering beräknas ske under andra halvan av juni 2014.
· Emissionen är fullt garanterad.

Teckningsförbindelser och garantiteckning
Bolagets två huvudägare har lämnat teckningsförbindelser om totalt ca 1,1 MSEK och får för detta åtagande ingen ersättning. Härutöver har Arctic Gold även erhållit garantiteckning om ca 1,3 MSEK, vilket tillsammans med teckningsförbindelserna motsvarar den totala emissionslikviden. Garantiersättningen har beslutats till 5%.

Med anledning av att teckningstiden inleds idag finns ett Investeringsmemorandum att ta del av eller ladda ner samt Anmälningssedel för både teckning med och utan stöd av teckningsrätter på bolagets hemsida (www.arcticgold.se) liksom på emissionsinstitutet Aktieinvests hemsida (www.aktieinvest.se). Fullständiga villkor och anvisningar för teckning med och utan företrädesrätt finns också att tillgå på respektive hemsida.

2014-05-28

För ytterligare information kontakta:
Tord Cederlund
Verkställande direktör
Telefon: +46 (0)73 6200 997
E-post: tc@arcticgold.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Arctic Gold Pressrelease 2014-05-28.pdf

Om Arctic Gold
Arctic Golds affärsidé är att bedriva prospekteringsarbete för att hitta och påvisa utvinningsbara guld- och basmetallfyndigheter i Norden. Strategin är att i första hand bedriva prospekteringsarbete och därefter inom några år avyttra projekt eller etablera gruvdrift antingen i egen regi eller i samarbete med andra bolag. Arctic Gold fokuserar på Bidjovaggeprojektet i Nordnorge och nuvarande guld- och basmetallstillstånd i Västerbotten och Norrbotten. 


Attachments

arcticgold_press_140528.pdf