Ägarförändring i Precio Systemutveckling


Styrelsen för Precio Systemutveckling AB informerar härmed om att bolagets största aktieägare Peridot Group AB till Midsjörevet AB avyttrat 2 300 000 av sina 2 951 377 aktier av serie B i bolaget.

Midsjörevet äger efter förvärvet 2 300 000 aktier i Precio vilket motsvarar cirka 30,8% av kapitalet och cirka 30,1% av rösterna. Midsjörevets aktier ägs av Precios ledningsgrupp och andra anställda i bolaget.

Precios styrelse ser mycket positivt på att företagets ledningskrets förvärvat en betydande andel av bolaget. Det är styrelsens övertygelse att detta kommer att ytterligare fördjupa nyckelmedarbetares engagemang för bolaget. Styrelsen bedömer därför att denna aktieöverlåtelse kommer att gynna samtliga aktieägares intressen i Precio.

Aktieöverlåtelsen innebär att Midsjörevet är skyldigt att lämna ett s.k. budpliktsbud till samtliga aktieägare i Precio.

Midsjörevet har förklarat sin avsikt att inom fyra veckor återkomma med besked om ett eventuellt budpliktsbud avseende resterande aktier i bolaget. Om ett sådant budpliktsbud lämnas kommer det erbjudna priset per aktie, oavsett aktieslag, uppgå till 6,20 kronor, vilket är det pris Midsjörevet erlagt i samband med detta förvärv.

Aktieägare bör uppmärksamma att budplikten kan bortfalla om Midsjörevet inom ovan angivna fyraveckorsperiod avyttrar så många aktier att företaget efter sådan avyttring innehar mindre än 30% av rösterna i Precio.

Stockholm den 4 juni 2014

Styrelsen för Precio Systemutveckling AB (publ)

För ytterligare information vänligen kontakta
Björn Pettersson, styrelsens ordförande, telefon 0705 33 13 00
Kjell Sandin, IR-ansvarig och vice ordförande, telefon 010 483 81 88

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Precio Pressrelease 2014-06-04.pdf


Attachments

precio_press_140604.pdf