Tidsplan för transaktionen mellan Shelton Petroleum och Petrogrand


Stockholm, 2015-11-27 17:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Petrogrand offentliggör en indikativ tidsplan för den av de extra bolagsstämmorna godkända transaktionen mellan Shelton Petroleum och Petrogrand.

Som tidigare meddelats har extra bolagsstämmor i både Petrogrand och Shelton Petroleum den 9 november 2015 godkänt en överenskommelse mellan bolagen. Som en del av detta avtal förvärvar Shelton Petroleum, mot betalning i aktier, Petrogrands ägande i Sonoyta, som innehåller USD 4 miljoner och Petrogrands 49 procentiga ägande i dess ryska oljetillgångar. Innan detta sker kommer Shelton Petroleum att dela ut verksamheten i Ukraina till aktieägarna och denna verksamhet ingår därför inte i transaktionen med Petrogrand.

 

Indikativ tidsplan

 

         Datum                   Aktivitet

  • 9 december           Avstämningsdag för utdelning av Shelton Petroleums ukrainska tillgångar
  • 11 december         Utdelning av Shelton Petroleums ukrainska tillgångar
  • 16 december         Genomförande av transaktionen varvid aktierna i Sonoyta överförs till Shelton Petroleum och 17 500 000 B-aktier emitteras till Petrogrand
  • 16 december         Sista dag för handel med rätt att delta i utdelning av Petrogrands aktier i Shelton Petroleum
  • 17 december         Första dag för handel utan rätt att delta i utdelning av Petrogrands aktier i Shelton Petroleum
  • 18 december         Avstämningsdag för utdelning av Petrogrands aktier i Shelton Petroleum
  • 22 december         Utdelning av Petrogrands aktier i Shelton Petroleum

 

Tidsplanen ovan är indikativ och beroende av bland annat Finansinspektionens godkännande av prospekt innan Shelton Petroleum kan emittera aktier till Petrogrand.

 

För att skapa likviditet i det utdelade bolaget innehållande verksamheten i Ukraina förbereder Shelton Petroleum en OTC handel som kommer att starta i direkt anslutning till utdelningen. Shelton Petroleum kommer att närmare presentera den ukrainska verksamheten som ska delas ut genom publicering av en företags- och verksamhetsbeskrivning på www.sheltonpetroluem.com.

 

Petrogrand, som aktieägare i Shelton Petroleum, kommer också erhålla aktier i Shelton Petroleums ukrainska verksamhet. Petrogrand kommer inte att vara en långsiktig aktieägare och har förbundit sig att avyttra alla aktier.

För ytterligare information:      

Cheddi Liljeström, styrelseordförande
Dmitry Zubatyuk, Verkställande direktör

Tel: +46 8 500 07 810
info@petrogrand.se                     

Om Petrogrand
Petrogrands övergripande affärsidé är att bedriva oljeproduktion genom förvärvade ryska oljebolag och oljelicenser. Bolaget ska även förvalta och förädla ryska oljetillgångar samt vid gynnsamma tillfällen avyttra upparbetade tillgångar och licenser. Aktierna i Petrogrand är listade på Nasdaq First North Stockholm, en alternativ marknadsplats (dvs. icke-reglerad marknad), och bolagets Certified Adviser är Aqurat Fondkommission AB. För ytterligare information besök bolagets hemsida www.petrogrand.se.


Attachments

151127_PM_Sv.pdf