Petrogrand slutför affären med Shelton Petroleum


Stockholm, 2015-12-17 16:20 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Transaktionen med Shelton Petroleum AB (publ) genomförs i enlighet med tidigare publicerad plan.

  • Petrogrand har tecknat 17 500 000 nyemitterade B-Aktier i Shelton Petroleum AB (publ). Nu äger Petrogrand ca 61 procent av aktier och ca 52 procent av röster i Shelton Petroleum AB (publ)
  • Köpeskillingen var samtliga aktier i Sonoyta Ltd, ett tidigare dotterbolag till Petrogrand innehållandes USD 4 miljoner och 49 procent av aktierna i det cypriotiska bolaget Ripiano Holdings Ltd som i sin tur innehar helägda ryska dotterbolag med tre produktionslicenser i Komi.
  • Shelton Petroleum AB (publ) kommer i enlighet med bolagsstämmans beslut även att ändra firma till Petrosibir AB (publ). Den nya firman förväntas registreras hos Bolagsverket den 17 december 2015.

Petrogrands aktie kommer att handlas på Nasdaq First North Stockholm fram till och med 4 februari 2016. Bolaget har för avsikt att ordna handel på ny plattform även efter sagda datum.

 

För ytterligare information:     

Cheddi Liljeström, styrelseordförande,

Dmitry Zubatyuk, styrelseledamot, VD

Tel: +46850007810
info@petrogrand.se                     

Om Petrogrand
Aktierna i Petrogrand är listade på Nasdaq First North Stockholm, en alternativ marknadsplats (dvs. icke-reglerad marknad), och bolagets Certified Adviser är Aqurat Fondkommission AB. För ytterligare information besök bolagets hemsida www.petrogrand.se.


Attachments

2015_12_17.pdf