Kallelse till extra bolagsstämma i Petrogrand AB (publ)


Stockholm, 2016-01-15 08:53 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Aktieägarna i Petrogrand AB (publ), org. nr. 556615-2350 ("Bolaget"), kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 15 februari 2016 kl. 15.00 på Hotell Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm. Inregistrering till stämman börjar kl. 14.30.

Rätt att delta på stämman

Aktieägare som önskar delta på den extra bolagsstämman ska

• dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken tisdagen den 9 februari 2016 och

• dels senast tisdagen den 9 februari 2016 ha anmält sitt deltagande och eventuellt biträde antingen skriftligen till Petrogrand AB (publ), Birger Jarlsgatan 41 A, 111 45 Stockholm, eller per e-post agm@petrogrand.se med angivande av fullständigt namn och gärna person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och aktieinnehav, samt i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträde. Antalet biträden får högst vara två (2). För att underlätta inpasseringen vid stämman bör anmälan, i förekommande fall, åtföljas av fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar.

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade måste tillfälligt registrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB för att äga rätt att delta i stämman. Sådan rösträttsregistrering ska vara genomförd den 9 februari 2016 och måste därför begäras av aktieägaren hos förvaltaren i god tid före denna dag.

Ombud

Aktieägare som avser att närvara genom ett eller flera ombud ska tillse att sådant ombud till stämman har med sig en undertecknad och daterad fullmakt utfärdad av aktieägaren. Den som företräder en juridisk person ska uppvisa registreringsbevis (eller motsvarande behörighetshandling) utvisande att de personer som har undertecknat fullmakten är behöriga firmatecknare för aktieägaren. Fullmakten och registreringsbeviset (eller annan behörighetshandling) får inte vara utfärdade tidigare än fem år före stämman.

Fullmaktsformulär

Fullmaktsformulär finns tillgängligt på www.petrogrand.se samt skickas utan kostnad till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Antalet aktier och röster

Det totala antalet aktier och röster i Bolaget uppgår per dagen för kallelsens utfärdande till 40 265 898.

Förslag till dagordning

1.         Öppnande av stämman och val av ordförande vid stämman

2.         Upprättande och godkännande av röstlängd

3.         Godkännande av dagordning

4.         Val av en eller två justerare

5.         Prövning av om den extra bolagsstämman blivit behörigen sammankallad

6.         Beslut om ändring av bolagsordningen avseende föremålet för Bolagets verksamhet

7.         Fastställande av antalet styrelseledamöter och eventuella styrelsesuppleanter

8.         Fastställande av arvode åt styrelse

9.         Val av styrelseledamöter, suppleanter (i förekommande fall) och styrelseordförande

10.    Beslut om a) ändring av bolagsordningen avseende aktiekapitalet och b) minskning av aktiekapitalet

11.       Bolagsstämmans avslutande

Beslutsförslag

Punkt 6 – Beslut om ändring av bolagsordningen avseende föremålet för Bolagets verksamhet

Styrelsen föreslår, genom ändring av bolagsordningen, att Bolagets föremål för sin verksamhet utvidgas till att även omfatta import och export samt utveckling, marknadsföring och försäljning av IT- och dataprodukter, såväl mjuk- som hårdvara, samt licensering, konsultverksamhet, service, underhåll och support av sådana produkter.

Bolagsordningens § 3 får därmed följande lydelse:

”Bolaget ska i eget namn - direkt eller genom dotterbolag - ha till föremål för sin verksamhet att bedriva produktion och /eller prospektering av olja, gas och mineraler, import och export samt utveckling, marknadsföring och försäljning av IT- och dataprodukter, såväl mjuk- som hårdvara, samt licensering, konsultverksamhet, service, underhåll och support av sådana produkter, samt förvärva, äga och förvalta fast och lös egendom, förvärva och förvalta aktier och andra bolagsandelar, idka handel med aktier och andra värdepapper, samt bedriva annan med nämnda verksamheter förenlig verksamhet, inom och utanför Sverige.”

Vidare föreslås att den verkställande direktören, eller den som han utser, bemyndigas att vidta de smärre ändringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registreringen av beslutet hos Bolagsverket, Euroclear Sweden AB och/eller andra formella krav.

Giltigt beslut under denna punkt förutsätter biträde från aktieägare representerande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Punkt 7 – Fastställande av antalet styrelseledamöter och eventuella styrelsesuppleanter

Föreslås att styrelsen, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, ska bestå av tre ordinarie ledamöter utan suppleanter.

Punkt 8 – Fastställande av arvode åt styrelse

Föreslås att arvoden ska utgå med 100 000 kronor till styrelseordföranden, och med 80 000 kronor till envar av de övriga styrelseledamöter som ej är anställda i Bolaget. Förslaget till styrelsesammansättning innebär att det totala arvodet blir 260 000 kronor vilket utgör en årlig sänkning med 1 340 000 kronor från tidigare fastställt arvode vid årsstämman den 23 juni 2015. Styrelseledamot ska äga rätt att fakturera arvodet genom eget bolag under förutsättning att det är kostnadsneutralt för Bolaget.

Punkt 9 – Val av styrelseledamöter, suppleanter (i förekommande fall) och styrelseordförande

Förslag på ny styrelse kommer att presenteras senast på stämman.

Punkt 10 – Beslut om a) ändring av bolagsordningen avseende aktiekapitalet och b) minskning av aktiekapitalet

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att ändra bolagsordningen avseende aktiekapitalet samt att minska aktiekapitalet för avsättning till fritt eget kapital för att användas enligt beslut av kommande bolagsstämmor.

a) Ändring av bolagsordningen avseende aktiekapitalet

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att ändra bolagsordningen så att gränserna för aktiekapitalet enligt § 4 i Bolagets bolagsordning ändras från att vara lägst 20 000 000 kronor och högst 80 000 000 kronor till att vara lägst 10 000 000 kronor och högst 40 000 000 kronor. Enligt förslaget får § 4 i bolagsordningen efter ändringen följande lydelse:

”Aktiekapitalet utgörs lägst av 10 000 000 kronor och högst av 40 000 000 kronor.”

b) Minskning av aktiekapitalet

Styrelsen föreslår att Bolagets aktiekapital ska minskas med 30 199 423,50 kronor för avsättning till fritt eget kapital att användas enligt beslut av kommande bolagsstämmor. Minskningen ska ske utan indragning av aktier. Aktiekapitalet uppgår efter minskningsbeslutet till 10 066 474,50 kronor, vilket innebär ett kvotvärde per aktie om 25 öre.

Vidare föreslås att styrelsen, eller den styrelsen därtill förordnar, bemyndigas att vidta de smärre ändringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registreringen av beslutet hos Bolagsverket, Euroclear Sweden AB och/eller andra formella krav.

Minskning av aktiekapitalet enligt denna punkt 10 b) är villkorad av att stämman även beslutar om att ändra bolagsordningen enligt punkt 10 a) ovan och att Bolagsverket eller, vid tvist, allmän domstol lämnar tillstånd till minskningen.

Giltigt beslut under denna punkt 10 förutsätter biträde från aktieägare representerande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Övrigt

 

Bolagsordningen i föreslagen ny lydelse (innefattande föreslagna ändringar enligt punkt 6 och 10 a) ovan) kommer att hållas tillgänglig på Bolagets webbplats www.petrogrand.se.

 

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget vid bolagsstämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen för extrastämman. 

_____________________

 

Stockholm i januari 2016

Petrogrand AB (publ)

Styrelsen

 

Om Petrogrand
Aktierna i Petrogrand är listade på Nasdaq First North Stockholm, en alternativ marknadsplats (dvs. icke-reglerad marknad), fram till och med den 4 februari 2016. Bolagets Certified Adviser är Aqurat Fondkommission AB. För ytterligare information besök bolagets hemsida www.petrogrand.se.


Attachments

PM sv.pdf