Uppdatering från Petrogrand


Stockholm, 2016-01-21 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Efter extra bolagsstämmor i Petrogrand AB och Shelton Petroleum AB (för närvarande Petrosibir AB) den 9 november 2015, blev affären mellan de två bolagen slutförd i december 2015. Kort efter bolagsstämman tog Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm beslutet att avlista båda bolagens aktier från och med början av februari 2016 (Petrogrand avlistas från Nasdaq First North Stockholm den 4 februari 2016).

Efter transaktionen äger Petrogrand likvida medel, prospekteringslicenser i Ryssland samt aktier i Zhoda Petroleum hänförligt en utdelning från Shelton Petroleum (Petrosibir). Samtliga oljeproducerande tillgångar i Ryssland tillhör numera Petrosibir. Den 18 januari 2016 publicerade styrelsen i Petrogrand en kallelse till extra bolagsstämma den 15 februari 2016 där det förväntas att (i) en ny styrelse utses, (ii) aktiekapitalet sänks och (iii) företagets verksamhetsinriktning breddas (ändring av bolagsordningen). Efter bolagsstämman kommer den valda styrelsen att utse en ny ledning samt påbörja utformningen av en affärsplan för Petrogrand. Petrogrand förväntas byta namn i framtiden.

Den idag sittande (och vid kommande bolagstämma avgående) styrelsen har bett nuvarande ledning att ordna en ny handelsplattform snarast praktiskt möjligt; detta för att aktieägare i Petrogrand ska ha bättre möjlighet att köpa och sälja sina aktier. Utvärdering av möjliga alternativ är en pågående process. Det är dock bestämt att det slutliga beslutet, om aktierna i Petrogrand listas på någon alternativ handelsplats eller ej, ska tas av den nya styrelsen och ledningen. Den idag sittande styrelsen kan därför inte ge några som helst noteringsutfästelser. Petrogrand kommer att informera aktieägarna om beslutet så snart det tas.

Vad gäller Petrogrands aktier i Zhoda Petroleum kommer den nya styrelsen att besluta om hur man kan få ut bästa möjliga värde från innehavet.

Slutligen, beträffande de två oljeprospekteringslicenserna i Tomskregionen har Muromsky – 2 licensen återlämnats i december 2015. Licensen Nizhnepaninsky ligger ute till försäljning och har erbjudits till potentiellt intresserade parter. Licensen kommer att säljas så snart en rimlig överenskommelse är uppnådd.

För ytterligare information:

Dmitry Zubatyuk, styrelseledamot, VD

Tel: +46850007810
info@petrogrand.se           

Om Petrogrand
Aktierna i Petrogrand är listade på Nasdaq First North Stockholm, en alternativ marknadsplats (dvs. icke-reglerad marknad), fram till och med den 4 februari 2016. Bolagets Certified Adviser är Aqurat Fondkommission AB. För ytterligare information besök bolagets hemsida www.petrogrand.se.


Attachments

2016_01_21_sv.pdf