Årsrapport 2015


  • Koncernens samlede omsætning udgjorde DKK 10.665 mio. svarende til en vækstrate på 14 % eller 7 % i lokal valuta, hvoraf organisk vækst tegnede sig for mere end halvdelen.
  • Drevet af den succesfulde lancering af Oticons Inium Sense-platform var koncernens organiske vækstrate i engrossalget af høreapparater 8 % i andet halvår, der således overstiger markedsvækstraten.
  • Det rapporterede resultat af primær drift (EBIT) steg med 7 % til DKK 1.878 mio. Det underliggende overskud steg med 8 %, hvilket svarer til en EBIT-margin på 19,4 % eller en stigning på 0,5 procentpoint.
  • Koncernens pengestrømme fra driftsaktiviteter (CFFO) steg med 6 % til DKK 1.592 mio. Dette svarer til en fortsat meget høj cash conversion-ratio på 85 % (CFFO/EBIT). Frie pengestrømme voksede med 8 % til DKK 1.129 mio.
  • I slutningen af andet kvartal 2016 vil Oticon nå en milepæl med introduktionen af det første dual radio-høreapparat nogensinde. Det kombinerer de audiologiske fordele ved vores nye near field magnetic induction-system for hurtig og strømbesparende øre til øre-kommunikation med et 2,4 GHz-system til streamer-fri connectivity og programmering. Den helt nye audiologiske platform repræsenterer ny og banebrydende teknologi og tilbyder unikke slutbrugerfordele. Den globale lancering vil påvirke salget i andet halvår.
  • I 2016 forventer vi at generere vækst i alle vores forretningsaktiviteter. Vi forventer således et resultat af primær drift (EBIT) i intervallet DKK 2,0-2,3 mia.