Årsregnskabsmeddelelse 2015


Skive, Danmark, 2016-03-29 16:16 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Dantherm realiserede i 2015 en omsætning på DKK 432 mio. mod DKK 441 mio. i 2014. Årets resultat efter skat blev et underskud på DKK 109 mio. mod et underskud på DKK 29 mio. i 2014. Resultatet er negativt påvirket af goodwillnedskrivninger samt nedskrivninger til realisationsværdier. Efter frasalg i januar 2016 af hovedparten af driftsaktiviteterne er det besluttet at afvikle de resterende aktiviteter via frasalg.  

Som følge af ovenstående anses Dantherm ikke længere som en going concern, men i stedet som en enhed under afvikling. De finansielle kreditorer har afgivet en hensigtserklæring om under visse forudsætninger at ville medvirke til en solvent afvikling. Der er dog ikke hermed sikkerhed herfor. Såfremt det ikke viser sig muligt at gennemføre en solvent afvikling vil selskabet ultimativt gå konkurs.

FRASALG AF AKTIVITETER
Dantherm indgik i januar 2016 aftale om salg af forretningssegmentet HVAC og EMEA-delen af Telecom til kapitalfonden Procuritas Capital Investors V. Salget omfatter datterselskaber i Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Polen og Tyskland.   

Salgsprisen for forretningssegmentet HVAC og Telecom EMEA er på gældsfri basis DKK 164 mio.   

FINANSIERINGSFORHOLD
Det forventes, at bankerne vil stille de nødvendige kreditfaciliteter til rådighed for at kunne gennemføre de planlagte frasalg af de tilbageværende Telecom-selskaber samt aktierne i Dantherm Power A/S. Kreditinstitutterne har givet tilsagn om en fortsat finansiering af selskabets aktiviteter frem til udgangen af 2. kvartal 2016.  

DRIFTSAKTIVITETER OG FORVENTNINGER TIL 2016
Driftsaktiviteterne i de to helejede selskaber forsøges opretholdt. Provenuet ved et eventuelt salg af disse aktiviteter samt øvrige aktiver kan ikke gøres op, før endelige aftaler er indgået, men det forventes, at nettoprovenuet ligger væsentligt under selskabets samlede rentebærende gæld, samtidig med at Dantherms egenkapital er negativ.  

Efter et frasalg af alle driftsaktiviteter vil der – efter aftale med Dantherms kreditinstitutter – blive igangsat en endelig afviklingsproces, herunder søge et salg af børsselskabet og det medfølgende skatteaktiv, hvilket dog forudsætter en akkordering af restgælden fra de finansielle kreditorers side.  

Hvorvidt et salg af børsselskabet er muligt er usikkert, og det er derfor tvivlsomt om gennemførelsen af den endelige afviklingsproces vil resultere i et minimalt provenu til selskabets aktionærer.  

Det forventes, at samtlige aktiver er afhændet inden udgangen af 2016.  

ORDINÆR GENERALFORSAMLING
Ordinær generalforsamling afholdes onsdag den 27. april 2016 kl. 15 hos Dantherm A/S, Marienlystvej 65, 7800 Skive.  

Der bliver på generalforsamlingen 2016 stillet forslag om, at navnet Dantherm A/S bliver ændret, da de frasolgte aktiviteter har overtaget rettighederne til navnet.  

Den samlede årsrapport medfølger som bilag til denne selskabsmeddelelse og er til rådighed på Dantherms hjemmeside www.danthermcooling.dk.    

Eventuelle henvendelser vedrørende denne meddelelse kan ske til bestyrelsesformand Jørgen Møller-Rasmussen på telefon 23 20 50 50.


Attachments

ÅR2015_DK_forside.pdf