Savo-Solar Oy:n hallituspalkkioiden maksaminen suunnatulla maksuttomalla osakeannilla


Savo-Solar Oy
Yhtiötiedote                3.5.2016 klo 16.35 (CET)

Savo-Solar Oy:n hallituspalkkioiden maksaminen suunnatulla maksuttomalla osakeannilla

Savo-Solar Oy:n hallitus on päättänyt hallituspalkkioiden osittaiseen maksamiseen käytettävästä suunnatusta osakeannista 19.4.2016 pidetyn varsinaisen yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti. Yhtiö laskee osakeannissa liikkeeseen 19.445 kappaletta yhtiön uusia A-sarjan osakkeita, jotka tarjotaan yhtiön hallituksen jäsenille merkittäväksi maksutta. Hallituksen puheenjohtajalle tarjotaan yhteensä 7.778 uutta osaketta ja kullekin hallituksen jäsenelle 3.889 uutta osaketta. Hallituksen jäsenistä Sami Tuhkanen on ilmoittanut, ettei hän vastaanota hallituspalkkiota, mistä johtuen annissa tarjottujen uusien osakkeiden kokonaismäärä on 19.445 kappaletta.

Osakkeiden määrää laskettaessa osakekohtaisena arvona on käytetty yhtiön osakkeen päätöskurssia First North Swedenissä 2.5.2016, joka oli 5,10 Ruotsin kruunua eli noin 0,56 euroa. Uusien osakkeiden rekisteröinti kaupparekisteriin tapahtuu arviolta 11.5.2016, minkä jälkeen yhtiön osakkeiden kokonaismäärä on 15.906.875 kappaletta. Uudet osakkeet liitetään arvo-osuusjärjestelmään arviolta 11.5.2016 ja haetaan kaupankäynnin kohteeksi samanarvoisina yhtiön muiden osakkeiden kanssa First North -markkinapaikalla Helsingissä ja Tukholmassa arviolta 16.5.2016.

Yhtiön 19.4.2016 pidetty varsinainen yhtiökokous päätti, että puheenjohtajan kokonaispalkkio on 21.600 euroa ja muiden hallituksen jäsenten palkkio 10.800 euroa. Noin 40 % hallituksen jäsenten palkkioista maksetaan antamalla hallituksen jäsenille yhtiön uusia A-sarjan osakkeita kahdessa erässä. Nyt päätetty suunnattu osakeanti on ensimmäinen erä hallituspalkkioiden osakkeina maksettavasta osuudesta. Toinen erä maksetaan kahden viikon kuluessa siitä kun yhtiön puolivuotiskatsaus ajalta 1.1.-30.6.2016 on julkistettu. Hallituksen jäsenet eivät saa luovuttaa hallituspalkkiona saatuja osakkeita ennen kuin heidän jäsenyytensä hallituksessa on päättynyt.

SAVO-SOLAR OY
Hallitus

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Varjotie
Puh: +358 400 419 734
Sähköposti: jari.varjotie@savosolar.fi

Ingrid Östhols, viestintä
Puh: +46 721 810 867
Sähköposti: ingrid.osthols@savosolar.se

Hyväksytty neuvonantaja
Mangold Fondkommission AB
Puh: +46 (8) 5030 1550
Sähköposti: info@mangold.se

Savo-Solar lyhyesti
Savo-Solarin erittäin tehokkaat keräimet ja suuren mittakaavan aurinkolämpöjärjestelmät ovat vieneet aurinkolämpöenergiateknologian aivan uudelle tasolle. Yhtiön keräimissä on patentoidut, nanopinnoitetut suoravirtausabsorberit, ja tällä johtavalla teknologialla Savo-Solar auttaa asiakkaitaan tuottamaan puhdasta ja kilpailukykyistä energiaa. Savo-Solarin visio on olla ensisijainen valinta tehokkaiden aurinkolämpö- järjestelmien toimittajana maailmanlaajuisesti. Yhtiö keskittyy suuren mittakaavan projekteihin kaukolämmön tuotannossa, teollisuuden prosessilämmityksessä ja kiinteistöjärjestelmissä - eli markkinoihin joissa on iso nopean kasvun potentiaali. Yhtiö toimittaa ensisijaisesti kokonaisia järjestelmiä suunnittelusta asennukseen käyttäen parhaita paikallisia yhteistyökumppaneita. Savo-Solar on tunnustetusti alan innovatiivisin yritys ja haluaa pysyäkin sellaisena. Yhtiö on myynyt ja toimittanut tuotteitaan yli 17 maahan neljällä mantereella. Savo-Solarin osake on listattu First North Swedenissä tunnuksella SAVOS ja First North Finlandissa tunnuksella SAVOH. www.savosolar.fi.

Yhtiön Hyväksytty Neuvonantaja on Mangold Fondkommission AB.