RAPALA VMC OYJ:N VUODEN 2016 LIIKEVAIHTO JA VERTAILUKELPOINEN LIIKEVOITTO JÄÄVÄT ALLE AIKAISEMPIEN ODOTUSTEN


Rapala VMC Oyj
Pörssitiedote
11.7.2016 klo 16.00


RAPALA VMC OYJ:N VUODEN 2016 LIIKEVAIHTO JA VERTAILUKELPOINEN LIIKEVOITTO JÄÄVÄT ALLE AIKAISEMPIEN ODOTUSTEN

Rapala VMC Oyj ("konserni") on päivittänyt näkymiään vuodelle 2016. Koko vuoden liikevaihdon ja vertailukelpoisen* liikevoiton odotetaan jäävän alle vuoden 2015 tason. Aikaisemmin näiden odotettiin ylittävän vuoden 2015 tason olettaen, että valuuttojen muuntokurssit pysyvät vertailukelpoisina.

Konsernin toisen vuosineljänneksen ja ensimmäisen vuosipuoliskon myynti jäi odotuksista isoilla markkinoilla Pohjois-Amerikassa, Ranskassa ja Venäjällä. Erityisesti konsernin uistinten myyntivolyymit ovat olleet odotuksia pienemmät. Alhaisemmat myyntivolyymit vaikuttavat negatiivisesti myös konsernin vertailukelpoiseen liikevoittoon.

Ensimmäinen puolivuotiskatsaus julkistetaan 22.7.

* Ilman realisoitumattomien operatiivisia eriä suojaavien valuuttajohdannaisten markkina-arvostuksia ja muita vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä. Vuodesta 2016 lähtien Rapala-konserni on nimennyt uudelleen aiemmin käyttämänsä "kertaluonteiset erät" "muilla vertailukelpoisuuteen vaikuttavilla erillä", jotka sisältävät olennaiset uudelleenjärjestelykustannukset, arvonalentumiset, liiketoimintahankinnoista ja -luovutuksista syntyvät tuotot ja kulut, vakuutuskorvaukset sekä muut ei-operatiiviset erät. Lisätietoja tullaan esittämään ensimmäisessä puolivuotiskatsauksessa.

RAPALA VMC OYJ

Jorma Kasslin

Toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa:

Jussi Ristimäki, varatoimitusjohtaja ja talous- ja rahoitusjohtaja, puh. +358 9 7562 540

Jakelu: Nasdaq Helsinki ja keskeiset tiedotusvälineet

Rapala VMC Oyj ("konserni") on maailman johtava uistimien, kolmihaarakoukkujen, kalastajan tarvikkeiden ja fileointiveitsien valmistaja ja myyjä. Rapala-konsernilla on myös vahva maailmanlaajuinen markkina-asema muissa urheilukalastuksen tuotekategorioissa ja se on yksi Pohjoismaiden johtavista ulkoilu-, metsästys- ja talviurheilutuotteiden jakelijoista. Konsernin jakeluyhtiöverkosto on alan kattavin. Konsernin päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ranskassa, Virossa, Venäjällä, Kiinassa, Indonesiassa ja Englannissa. Konsernin brändiportfolioon kuuluu alan johtava brändi, Rapala, ja muita maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten VMC, Sufix, Storm, Blue Fox, Luhr Jensen, Williamson, Dynamite Baits, Mora Ice, StrikeMaster, Marttiini ja Peltonen. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 278 miljoonaa euroa ja Rapala-konserni työllistää noin 3 200 henkilöä 39 maassa. Rapala VMC Oyj:n osakkeella on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä vuodesta 1998.

HUG#2027610


Attachments

Pörssitiedote.pdf