Trentions bolagsstämma godkänner överlåtelse av samtliga aktier i Saxlund till Pilum


Den 31 maj 2016 meddelade Pilum AB ("Pilum" eller "Bolaget") att Bolaget ingått avtal med Trention AB ("Trention") om förvärv av samtliga aktier i Saxlund International Holding AB ("Saxlund"), ("Transaktionen"). Köpeskillingen uppgår till 120 MSEK och avses erläggas genom emission av aktier i Pilum samt genom utställande av en revers om 17,8 MSEK. Antalet nyemitterade vederlagsaktier i Pilum uppgår till totalt 358 705 416 aktier.

Den 30 juni 2016 godkände bolagsstämman i Pilum förvärvet av samtliga aktier i Saxlund och de för Transaktionen samtliga övriga erforderliga besluten. Idag, den 22 juli 2016, godkände bolagsstämman i Trention avyttringen av Saxlund till Pilum.

Efter Transaktionens genomförande kommer Trention äga cirka 88,8 procent av de totala utestående aktierna i Pilum. Trention har för avsikt att dela ut samtliga aktier i Pilum till Trentions aktieägare enligt de så kallade Lex ASEA reglerna.

I samband med förvärvet av Saxlund upprättar Pilum en bolagsbeskrivning avseende den nya verksamheten som skall godkännas av Nasdaq Stockholm AB. Denna bolagsbeskrivning förväntas publiceras inom kort på Pilums hemsida.

2016-07-22

För ytterligare information:
Christian Baarlid
VD/CEO
christian.baarlid@pilum.se
Tel: +46 705 61 80 20

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pilum Pressrelease 2016-07-22.pdf

Pilum är genom dotterbolaget Envipower en komplett leverantör av hela värdekedjan - teknisk konsultation, anläggningar, service och reservdelar - inom industriell miljövård med fokus på hantering och rening av gas och luft. Kunderna återfinns huvudsakligen bland svenska och nordiska industri- och kraftvärmeföretag.

Pilum AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser.

Ovanstående information har offentliggjorts i enlighet med lag om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument.


Attachments

Pilum_Pressrelease_2016-07-22.pdf