SIA „Acme Corporation” paziņojums par savu obligāciju iegādi un piedāvājums atpirkt visas izlaistās un spēkā esošās obligācijas

SIA „Acme Corporation” paziņojums par savu obligāciju iegādi (ISIN: LV0000800787) un SIA „Acme Corporation” piedāvājums atpirkt visas izlaistās un spēkā esošās obligācijas (ISIN: LV0000800787)


Rīga, Latvija, 2016-12-06 16:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2014. gada 16. aprīļa Regulu (ES) 596/2014 par tirgus ļaunprātīgu izmantošanu (tirgus ļaunprātīgas izmantošanas regula) ar ko atceļ Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2003/6/EK un Komisijas Direktīvas 2003/124/EK, 2003/125/EK un 2004/72/EK, Komisijas 2016. gada 29. jūnija īstenošanas Regulu (ES) 2016/1055, ar ko nosaka īstenošanas tehniskos standartus attiecībā uz tehniskajiem līdzekļiem iekšējās informācijas pienācīgai atklāšanai sabiedrībai un iekšējās informācijas atklāšanas atlikšanai saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 596/2014, Nasdaq OMX Riga informācijas atklāšanas noteikumiem un SIA Acme Corporation” 2010. gada 29. jūnija Obligāciju Prospekta 6.2 sadaļu, ar grozījumiem,

Emitents - SIA Acme Corporation”, (turpmāk Emitents”) ar šo paziņo sekojošu iekšējo informāciju:

(1)           2016.gada 06.decembrī Emitents no tam pilnībā piederošas meitas sabiedrības SIA Neatkarīgā patentu aģentūra”, reģistrācijas numurs: 40003391818, (turpmāk – NPA”) otrreizējā tirgū ir iegādājies 4283 (četri tūkstoši divi simti astoņdesmit trīs) Emitenta obligācijas (ISIN: LV0000800787) (turpmāk – Obligācijas”) par kopējo pirkuma maksu 4’590’862,04 EUR (četri miljoni pieci simti deviņdesmit tūkstoši astoņi simti sešdesmit divi Eiro un 04 eiro centi), t.i. 1071,88 EUR par Obligāciju. Obligāciju pirkuma maksu Emitents ir samaksājis NPA pilnā apmērā 2016.gada 06.decembrī.

Emitents Obligācijas no NPA iegādājās, pamatojoties uz NPA izteiktu pārdošanas piedāvājumu, ko Emitents pieņēma. Emitents ir vienojies ar NPA, ka naudas līdzekļus, kurus Emitents samaksā NPA par Obligāciju iegādi, NPA pilnā apmērā izmanto, lai tādā pašā apmērā dzēstu Emitenta grupas iekšējo aizdevumu, ko Emitents ir izsniedzis NPA.                                                                                 

Obligāciju iegāde samazinās Emitenta saistību apkalpošanas izmaksas attiecībā uz iegādātajām Obligācijām un radīs ietaupījumu Emitenta procentu izdevumu neto ietaupījumu par vairāk nekā 134,443.00 EUR (viens simts trīsdesmit četri tūkstoši četri simti četrdesmit trīs Eiro) kalendārajā gadā. Emitenta ietaupītā procentu izdevumu summa par iegādātajām Obligācijām būs pieejama izmantošanai Emitenta grupas komercdarbības vajadzībām.

Tuvākajā laikā (1-3 mēnešu periodā) Emitents plāno pieņemt lēmumu par savu iegādāto Obligāciju dzēšanu, un pēc attiecīga lēmuma pieņemšanas (ja šāds lēmums tiks pieņemts) tiks veikti visi nepieciešamie soļi, lai īstenotu iegādāto Obligāciju dzēšanu.

(2)           Saistībā ar iepriekš minēto un ņemot vērā Emitenta pienākumu, ko nosaka Finanšu instrumentu tirgus likuma 54. panta pirmā daļa, Emitents ar šo izsaka piedāvājumu (turpmāk – Piedāvājums”) visiem Obligāciju turētājiem (turpmāk – Obligāciju turētāji”) atpirkt no Obligāciju turētājiem zemāk norādītajā piedāvājuma derīguma termiņā visas vai jebkuras Obligācijas uz šādiem noteikumiem un nosacījumiem:

1.      Pirkuma maksa par Obligāciju: 1077,39 EUR (viens tūkstotis septiņdesmit septiņi Eiro un 39 eiro centi), ietverot Obligācijas pilnu nominālo vērtību, kā arī papildus uzkrātos procentus līdz 2016.gada 31.decembrim (to ieskaitot);

2.      Piedāvājuma spēkā esamības termiņš: no 2016.gada 06.decembra līdz 2016.gada 31.decembrim (to ieskaitot) (turpmāk – Piedāvājuma termiņš”);

3.      Obligāciju skaits uz kurām Piedāvājums attiecas: Visas izlaistās un spēkā esošās Obligācijas. Emitents atpirks Obligācijas no visiem Obligāciju turētājiem, kuri būs pieņēmuši Piedāvājumu noteiktajā Piedāvājuma termiņā, neatkarīgi no Obligāciju turētāju skaita, kuri būs pieņēmuši Piedāvājumu un neatkarīgi no Obligāciju skaita, kuras tiks piedāvātas iegādei;

4.      Piedāvājuma pieņemšana: Obligāciju turētājiem, kuri vēlas pieņemt Piedāvājumu, jāpaziņo par to Emitentam līdz Piedāvājuma termiņa pēdējai dienai (to ieskaitot), sekojošā veidā:

(1) personiski, Piedāvājuma termiņa laikā aizpildot Piedāvājuma pieņemšanas veidlapu Emitenta birojā Citadeles ielā 12, Rīgā, Latvijā, Emitenta darba laikā no plkst. 10:00 līdz 17:00 darba dienās;

(2) pa pastu, nosūtot Obligāciju turētāja rakstisku Piedāvājuma pieņemšanas apstiprinājumu (akceptu) uz sekojošu Emitenta pasta adresi:

SIA Acme Corporation”

Citadeles iela 12, Rīga,

LV-1010, Latvija.

Piedāvājums tiks uzskatīts par pieņemtu Piedāvājuma termiņā, ja Piedāvājuma akcepts ir nodots pasta iestādē līdz pēdējai Piedāvājuma termiņa dienai (to ieskaitot).

(3) pa e-pastu, Obligāciju turētājam nosūtot Piedāvājuma pieņemšanas apstiprinājumu uz sekojošu Emitenta e-pasta adresi: info@rbm.lv līdz pēdējai Piedāvājuma termiņa dienai (to ieskaitot).

5.      Informācija, kas sniedzama Emitentam saistībā ar Piedāvājuma pieņemšanu: katra Piedāvājuma pieņemšana (akcepts) izsakāma rakstiski, un tajā norādāma sekojoša informācija:

(1) Obligāciju, kas tiek pārdotas Emitentam saskaņā ar Piedāvājuma akceptu, skaits;

(2) Obligāciju turētāja, kurš pieņem piedāvājumu, pilns vārds, uzvārds vai nosaukums un kontaktinformācija;

(3) Obligāciju turētāja finanšu instrumentu brokera, kurš īstenos Obligāciju pārdošanu Obligāciju turētāja vārdā (Brokeris”), pilns nosaukums un kontaktinformācija.

Katram Piedāvājuma akceptam pievieno pierādījumus par Obligāciju turētāja īpašumtiesībām uz atpirkumam piedāvātajām Obligācijām tādā formā un saturā, kas ir pieņemami Emitentam.

Emitents saglabā tiesības noraidīt Piedāvājuma akceptu un uzskatīt to par nesniegtu, ja Piedāvājuma akcepts neatbilst šajā 5. punktā noteiktajām formas un satura prasībām.

6.      Izpilde un samaksa: Emitents veiks visu to Obligāciju atpirkšanu, attiecībā uz kurām Obligāciju turētāji būs pieņēmuši Piedāvājumu saskaņā ar iepriekš minētajiem Piedāvājuma noteikumiem un nosacījumiem, ārpus biržas tirgū 2017.gada 2.janvārī vai pirms tam saskaņā DVP mehānismu. Obligāciju pirkuma maksa tiks samaksāta saskaņā ar DVP mehānismu ar norēķinu dienu T+2, izņemot, ja Emitents un Obligāciju turētājs vienojas par citādu norēķinu kārtību.

7.      Obligāciju turētāja pienākumi: Katrs Obligāciju turētājs, kurš pieņem Piedāvājumu, ir atbildīgs par nepieciešamo norādījumu iesniegšanu Brokerim, lai veiktu atpirkumam piedāvāto Obligāciju pārdošanu un nodošanu Emitentam saskaņā ar Piedāvājuma noteikumiem un nosacījumiem.

Papildus informāciju par Piedāvājumu var saņemt no Emitenta pēc pieprasījuma. Visi jautājumi nosūtāmi David Allen De Rousse, e-pasts: info@rbm.lv, pasta adrese: Citadeles iela 12, Rīga, LV-1010, Latvija.

Šī informācija ir paziņota plašsaziņas līdzekļiem 2016.gada 6.decembrī plkst. 17:15.

         Aiga Hercoga
         SIA „Acme Corporation” pilnvarotā persona
         Tālr.: +371 67333504
         e-pasts: Aiga@rbm.lv