Nordic Mines AB (publ): Till aktieägare i Nordic Mines


Styrelsen förstår den oro och frustration som finns hos bolagets aktieägare beträffande bolagets utveckling och att informationen dröjer. Styrelsen vill därför ta tillfället i akt att upplysa om hur den ser på läget och vilket arbete som sker.

Först och främst beslutade stämman om företrädesemission, vilket styrelsen avvaktat med. Anledningen till detta är att en nyemission inte synes vara garanterad av någon av de större ägarna, vilket skulle innebära att de summor som emissionen skulle generera möjligen endast förslår till betalning av av bolagets nuvarande fordringsägare. Dock skulle det inte räcka till - vilket är oerhört viktigt för bolagets överlevnad -  vad som fordras för att dra igång gruvverksamheten. Styrelsens inställning och uppfattning är att det måste skapas förutsättningar för t ex en industriell ägare som går in i verksamhet tillsammans med befintliga aktieägare med kapital och kunnande.

Nordic Mines styrelseordförande Fredrik Zettergren har uppgiften att föra diskussion med en sådan industriell samarbetspart,  Firesteel, med syfte att utröna huruvida en affär med Nordic Mines kan genomföras. Dialogen har pågått några veckor och fortsätter alltjämt. När samtalen är avslutade kommer det mynna ut i en klar agenda för en kommande extrastämma. Därför är det lätt att förstå att vi varit tvungna att skjuta på stämman till obestämt datum till dess samtalen är avslutade.

Bolaget har ännu inte fått återkoppling från Nasdaq om handelsstopp och eventuell krav på omregistrering på Nasdaq.

Slutligen ska det understrykas att nuvarande styrelse och även tidigare styrelse inte gett några bindande åtaganden till Firesteel. Nuvarande styrelse är däremot intresserade att föra förutsättningslösa samtal med Firesteel om samverkan.

För ytterligare information kontakta:
Torbjörn Bygdén
Företagsekreterare och Investor Relations
Torbjorn.Bygden@azets.net 
00 46 (0) 70 301 45 46
Lindhagensgatan 94, box 34212
10026 Stockholm

För mer information om Nordic Mines, besök www.nordicmines.com/.


Nordic Mines AB (publ.) Är skyldig att offentliggöra denna information enligt EU: s förordning om marknadsmissbruk. Informationen lämnades för offentliggörande, via byrån för den kontaktperson som anges ovan, den 10 juli 2017 08.45 CEST.
 
Nordic Mines är ett nordiskt gruv- och prospekteringsföretag. Laiva-gruvan i Finland producerade guld mellan 2011 och 2014. Insättningen är bland de största i Norden. Nordic Mines är medlem i SveMin och tillämpar sina rapporteringsregler för offentliga gruv- och prospekteringsföretag. Nordic Mines-aktien har tecknats för handel på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista. För ytterligare information, se www.nordicmines.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/0458da4d-2cf6-43fa-82c2-22c30895326d


Attachments

Pressmeddelande (PDF).pdf