Sparbanken Syd tecknar avtal med Borgo avseende bolånefinansiering


Enligt tidigare kommunikation, den 5 februari 2021, har Sparbanken Syd tecknat en avsiktsförklaring med Borgo, som ägs av ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Ålandsbanken, för att vidare utreda möjligheterna gällande ett långsiktigt samarbete avseende bankens bolånefinansiering. I dag har Sparbanken Syd undertecknat ett bindande avtal med Borgo för att påbörja det samarbetet. Avtalet är villkorat vissa förutsättningar däribland eventuella nödvändiga myndighetstillstånd.

Sparbanken Syd har kontinuerligt undersökt alternativa finansieringsformer för sin bolåneaffär. Genom att bli delägare i och distributör av bolån via Borgo, kommer banken att kunna erbjuda en konkurrenskraftig och hållbar produkt till sina kunder som är i linje med bankens strategiska mål kring lönsam tillväxt.

Borgo och Sparbanken Syd ser fram emot det kommande samarbetet.

Vid frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Emma Lefdal, Kommunikation- och marknadschef
Tel: 0411-82 21 35, emma.lefdal@sparbankensyd.se

Adam Lewenhaupt, Marknadschef, Borgo
Tel: 010 525 25 00, adam.lewenhaupt@borgohypotek.se

Denna information är sådan information som Sparbanken Syd är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 augusti, kl 15.00.

                            

Om Sparbanken Syd:
Sparbanken Syd är landets äldsta och Sveriges enda helt självständiga sparbank. Istället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vårt syfte är att hjälpa kunder att förverkliga goda idéer så att vi tillsammans bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa, bra för plånbok och planet, genom ett brett erbjudande av finansiella tjänster, som tillhandahålls av professionella och engagerade rådgivare. Vi är 160 medarbetare på nio kontor runtom i Skåne. År 2020 var vår affärsvolym 39 miljarder SEK.

Om Borgo
Borgo är ett nytt svenskt hypoteksbolag som samägs av ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Borgo drivs fristående och kommer enbart fokusera på att finansiera och erbjuda bostadskrediter. Genom en struktur där flera starka ägare går samman, kombinerat med moderna processer, skapas förutsättningar för att kunna erbjuda attraktiva bolån till konsumenter, samt attraktiva sparkonton, på ett ekonomiskt hållbart vis. Borgo innehar tillstånd för att driva finansieringsrörelse enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (”LBF”) samt för att ge ut säkerställda obligationer enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (”LUSO”).

Bilaga



Attachments

Pressmeddelande Sparbanken Syd Borgo 2021-08-27