Ahold bevoorraadt gemakswinkels in Thailand


Zaandam, 3 april 2001 – Ahold’s Thaise supermarktonderneming TOPS gaat de circa 120 gemakswinkels van Conoco in Thailand bevoorraden met droge kruidenierswaren. Vandaag zijn TOPS en Conoco daarvoor een strategische samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Ahold realiseert hiermee een aanzienlijke schaalvergroting in Thailand, een versterking van de inkooppositie en een verhoging van het rendement van haar distributie-infrastructuur.

Conoco exploiteert 120 benzinestations met gemakswinkels in Thailand. TOPS heeft op dit moment 40 supermarkten in Thailand, met een totale jaarlijkse omzet van Euro 300 miljoen. De winkels van Conoco zullen hun assortiment droge kruidenierswaren betrekken via het distributiecentrum van TOPS in Bangkok.

Conoco werkt in Thailand onder de naam Jet/Jiffy. TOPS en Conoco zullen ook gaan samenwerken onder de naam ´Jiffy Kitchen by TOPS´. De nieuwe winkelformule biedt de klant een volledig assortiment kant-en-klaar maaltijden, sandwiches, brood en banket en fruit en frisdrank. Halverwege dit jaar zullen de eerste proefwinkels opengaan. Bij gebleken succes zal de formule worden toegepast op alle 120 Conoco gemakswinkels.

Ahold heeft wereldwijd ervaring met de combinatie van gemakswinkels en tankstations. In 2000 had de onderneming meer dan 1.700 tankstations met gemakswinkels in de Verenigde Staten, Scandinavië en Tsjechië. Naar verwachting zal Ahold deze activiteiten uitbreiden naar andere werkgebieden.