Nokia toimittaa 3G-verkkoratkaisut Orange-ryhmälle Ranskaan, Saksaan ja Isoon-Britanniaan


France Telecomin omistama Orange, yksi maailman suurimmista matkapuhelinoperaattoreista, on valinnut Nokian merkittäväksi 3G-verkkotoimittajakseen Itinerikselle Ranskaan ja Orangelle Isoon-Britanniaan. Samanaikaisesti MobilCom, josta Orange omistaa 28%, on valinnut Nokian 3G-verkkotoimittajakseen Saksassa.

Yhtiöt ovat allekirjoittaneet aiesopimukset, jonka kokonaissummaksi arvioidaan noin 1,5 miljardia euroa. Sopimukset vahvistavat edelleen Nokian asemaa yhtenä johtavana 3G-verkkojen maailmanlaajuisena toimittajana.

Kolmivuotisten sopimusten mukaan Nokia toimittaa Orange-ryhmälle sekä 3G-runkoverkko- että radioverkkoratkaisuja. Nokiasta tulee Orangen radioverkkotoimittaja Isossa-Britanniassa ja merkittävä radioverkkotoimittaja myös Ranskan Itineris-verkkoon. Saksassa Nokia toimittaa 3G-runkoverkko- ja radioverkkoratkaisuja avaimet käteen –periaatteella. Sopimuksiin sisältyy myös erilaisia asiakaspalveluja.

3G-ratkaisujensa ansiosta Orange pystyy yhdistämään liikkuvuuden ja Internetin sekä kehittämään nykyistä liiketoimintaansa nopeasti kohti uuden sukupolven nopeita 3G-multimediapalveluita. Nokia aloittaa testijärjestelmien toimitukset lähiaikoina, ja kaupalliset volyymitoimitukset alkavat tämän vuoden toisella vuosipuoliskolla.

Edistääkseen näiden sopimusten mukaisten verkkojen ja palveluiden kehittymistä Nokia on sopinut myös verkkojen alkuvaiheen rahoitukseen liittyvästä ns. bridge financing-rahoituspaketista. Sen suuruus on arviolta yli 2 miljardia euroa.

”Orange on alan tiennäyttäjiä ja olemme jo ottaneet johtavan aseman eurooppalaisten langattoman Internetin markkinoiden kehittämisessä. Valitsemalla Nokian 3G-yhteistyökumppaniksemme voimme joustavasti liittää 3G-ratkaisut verkkoihimme,” toteaa Orangen Ranskan toimitusjohtaja Didier Quillot.

”Sopimuksemme Orangen kanssa juhlistaa kymmenvuotista yhteistyötämme Isossa-Britanniassa, ja olemme iloisia, että voimme tukea Orangea sen kehittäessä 3G-palveluja eurooppalaisille avainmarkkinoille. Nokian vahva toimituskyky ja teknologiset innovaatiot mahdollistavat sen, että voimme toimittaa ainutlaatuisia, edistyksellisiä 3G-ratkaisuja Euroopan ja maailman markkinoille ”, sanoo johtaja Ukko Lappalainen Nokia Networksistä.

Nämä sopimukset perustuvat runkosopimukseen, jonka Orange ja Nokia allekirjoittivat viime vuoden marraskuussa kolmannen sukupolven verkkoratkaisujen toimittamisesta.

France Telecom omistaa 100 % sekä Itineriksestä Ranskassa että Orangesta Isossa-Britanniassa ja 28 % MobilComista Saksassa.

Lisätietoja antaa:
Arja Suominen, viestintäjohtaja
Nokia Networks
Puh. 07180 38193
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com