Ordre på én milliard kr. til F.L.Smidth


F.L.Smidth A/S har opnået en turnkey-ordre på godt en milliard kr. fra det Anglo-American ejede Buxton Lime Industries i England på levering af en komplet cementproduktionslinie i samarbejde med HMT - Monberg & Thorsen A/S. Anlægget bliver et af de mest energieffektive og miljøvenlige i verden.
-------------------------
Buxton Lime Industries Ltd. (BLI) i England har placeret en ordre hos F.L.Smidth A/S på levering af en komplet cementproduktionslinie til en værdi af i alt 86 mio. pund svarende til godt én milliard kr. Ordren, der indgår i salgsbudgettet for 2001, indtægtsføres i takt med, at udstyrsleverancerne finder sted, hvilket vil sige frem til den forventede idriftsættelse i juli 2003.

Udførelsen af den samlede ordre sker i tæt samarbejde med HMT - Monberg & Thorsen A/S, der tegner sig for ca. halvdelen af kontraktsummen. Entreprenørvirksomheden har således ansvaret for selve opførelsen af cementfabrikken, der placeres i Midtengland ved byen Buxton 50 km sydøst for Manchester.

Ifølge adm. direktør Frank Gad, F.L.Smidth, er der tale om virksomhedens første turnkey-ordre af den størrelse på det europæiske marked.

- Det er en meget stor og vigtig ordre for os. Vi er derfor også stolte over, at Buxton Lime Industries valgte os til at stå for dette store projekt. Sammen med de to netop offentliggjorte ordrer fra henholdsvis Senegal og Brasilien betyder denne ordre fra England en rigtig god start for F.L.Smidth på 2001.

- Vi er samtidig glade for at kunne indgå i et tæt samarbejde med HMT - Monberg & Thorsen. Vi har tidligere tilbage i midten af 70'erne haft fornøjelsen af at samarbejde med entreprenørvirksomheden og forudser et tilsvarende godt partnerskab, så vi i fællesskab kan løse denne store turnkey-opgave, siger Frank Gad.

BLI er ny kunde hos F.L.Smidth og et datterselskab af Tarmac Ltd., der igen ejes af Anglo-American Finance (UK) plc. BLI driver Europas største kalkfabrik og stenbrud, hvor man bl.a. fremstiller brændt kalk og læskekalk.
Processen skaber store mængder lerslam, som imidlertid genanvendes i cementproduktion, hvor slammet udgør et af hovedkomponenterne. Den ny tørproces-cementfabrik erstatter en gammel og meget energikrævende vådproces-cementfabrik, samtidig med at produktionskapaciteten udvides.

Den ny produktionslinie får en kapacitet på 2.300 tons pr. døgn og byder på den seneste FLS-teknologi, der reducerer såvel energiforbrug som emissioner til det lavest mulige niveau. Produktionsanlægget bliver således et af de mest energi- og miljøvenlige i verden.

F.L.Smidth står for levering af alt mekanisk og elektrisk udstyr med følgende hovedkomponenter: afvandingsanlæg, råmølle, lagre, kulmølle, siloer, forvarmer, ovn, klinkerkøler, cementmølle, posefiltre og kontroludstyr. Hertil kommer supervision af hele montagen og idriftsættelsen samt træning af personale.

HMT - Monberg & Thorsen er ansvarlige for selve byggeriet, byggedesignet, leverance og montage af stålkonstruktioner samt montage af alt mekanisk udstyr fra F.L.Smidth.

FLS Industries A/S
Koncerninformation