Overname Leadbitter in Engeland door Heijmans afgerond


Leadbitter is vanuit drie vestigingen (Oxford, Bristol en Bracknell) met ruim 300 medewerkers actief in het zuiden van Engeland. Het bedrijf is met name actief in publieke sectoren als sociale woningbouw, scholen, gezondheidszorg en leisure. Van de omzet is circa 90% afkomstig uit de publieke sector. Leadbitter heeft een uitstekend track record bij opdrachtgevers en sterke banden met woningbouwcorporaties. Van de omzet wordt meer dan 80% gerealiseerd in grootschalige projecten. Het bedrijf is niet actief in risicodragende projectontwikkeling en heeft geen grondposities, maar participeert wel in de financiering van projecten.

Leadbitter verwacht in 2003 een omzet te halen van circa €160 miljoen. De winstgevendheid ligt rond het Heijmans gemiddelde. Het bedrijf verwacht in de periode tot 2006 een forse omzetgroei te realiseren. Eén van de redenen voor Leadbitter om zich aan te sluiten bij Heijmans is om deze groei, via onder andere het openen van nieuwe vestigingen, te realiseren met behulp van een sterke partner. Leadbitter zal binnen Heijmans onder eigen naam en onder het huidige management zelfstandig in de Engelse markt actief blijven. Het zittend management heeft een langlopende verbintenis met de onderneming die zal worden voortgezet. Een deel van de koopsom wordt door het management van Leadbitter als bewijs van vertrouwen in de succesvolle samenwerking gebruikt voor verwerving, voor een periode van tenminste 3 jaar, van circa 225.000 certificaten van aandelen Heijmans.

De acquisitie past in de strategie van Heijmans NV om haar activiteiten in aanpalende landen uit te bouwen, met het oog op risicospreiding, kennisuitwisseling en het beter benutten van schaalvoordelen. Het Verenigd Koninkrijk wordt naast Duitsland en België, gezien als een belangrijke markt. Leadbitter zal een belangrijk bruggenhoofd voor Heijmans gaan vormen in het Verenigd Koninkrijk.

 
Heijmans N.V.
Concerndienst communicatie
A.H.M. van Lith
Tel: (073) 528 9232
e-mail: flith@heijmans.nl