Nederman noteras på den Nordiska Börsen


Idag noteras Nederman, ett Small Cap bolag i sektorn Industrivaror och -tjänster, på Stockholmsbörsen. Nederman är det 221 bolaget som välkomnas till den Nordiska Börsen i år.

Nederman erbjuder produkter och system för utsug av damm, rök, bilavgaser samt tillhandahåller utrustning för industriell rengöring. Nedermans produkter och system marknadsförs via egna dotterbolag i 24 länder samt agenter och distributörer i mer än 50 länder. Koncernen har cirka 540 anställda.
- Det är mycket glädjande att välkomna Nederman till den Nordiska Börsen. Genom noteringen av Nederman får placerarna ett viktigt tillskott inom sektorn Industrivaror och -tjänster, säger Jenny Rosberg, Nordenchef för noteringar och bolag, OMX.

Bilder från välkomstceremonin kommer att finnas tillgängliga på www.omxgroup.com/nordicexchange/marknadsnyheter/corporateactions/noteringar. 

Nederman är ett Small Cap bolag och får kortnamnet NMAN. Bolaget ingår i sektorn Industrivaror och -tjänster och en handelspost motsvarar 100 aktier.


För mer information, vänligen kontakta

Jonas Rodny, OMX Nordiska Börs	+46 8 405 72 67

Om OMX | OMX är en ledande expert inom börsindustrin. Genom den Nordiska Börsen erbjuder OMX tillgång till cirka 80 procent av den nordiska och baltiska värdepappersmarknaden. Den Nordiska Börsen är ett begrepp som används i marknadsföringssyfte och är inte en juridisk person. Begreppet beskriver det gemensamma erbjudandet från Helsingforsbörsen, Köpenhamnsbörsen, Stockholmsbörsen, Islandsbörsen, Tallinnbörsen, Rigabörsen och Vilniusbörsen. OMX integrerade teknologilösningar täcker transaktionskedjan och möjliggör effektiva värdepapperstransaktioner för över 60 börsorganisationer i fler än 50 länder. OMX är ett Nordic Large Cap bolag i den finansiella sektorn på OMX Nordiska Börs. För mer information, besök www.omxgroup.com.


 ___________________________________
 8 bolag härrör till den Nordiska Börsens huvudmarknad och 14 bolag till den Nordiska Börsens alternativa marknad First North.

Attachments

070514_nederman_swe_final.pdf