PA RESOURCES: KOMMUNIKÉ FRÅN PA RESOURCES ÅRSSTÄMMA 14 MAJ 2008


PA RESOURCES: KOMMUNIKÉ FRÅN PA RESOURCES ÅRSSTÄMMA 14 MAJ 2008
Aktieägarna i PA Resources AB (publ) höll årsstämma onsdagen den 14 maj 2008 i Stockholm, Sverige. Här följer ett sammandrag av de viktigaste besluten som fattades på stämman.
Årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse lades fram och resultat- och balansräkningar för moderbolaget och koncernen fastställdes. 

Stämman beslutade att lämna ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören.

Styrelsearvodet fastställdes till sammanlagt 1 375 000 svenska kronor (f.å. 1 500 000 kr) att fördelas med 550 000 kronor till ordföranden och med 275 000 kronor vardera till övriga ledamöter i styrelsen, förutom Ulrik Jansson som också är anställd som VD i bolaget. Arvodet till revisorerna fastställdes att utgå enligt skälig kostnadsräkning.

Stämman beslutade om omval av Jan Kvarnström, Ulrik Jansson och Catharina Nystedt-Ringborg samt nyval av Lars Olof Nilsson och Sven Rasmusson till styrelseledamöter. Till ordförande i styrelsen omvaldes Jan Kvarnström.

Stämman beslutade att en valberedning skall inrättas inför nästa års årsstämma genom att bolagets tre största aktieägare utser var sin representant, som tillsammans med styrelsens ordförande skall utgöra valberedning. Valberedningens sammansättning skall kommuniceras senast sex månader före årsstämman 2009.

Stämman antog de av styrelsen föreslagna riktlinjerna för ersättning till verkställande direktören och övriga befattningshavare som ingår i koncernledningen.

Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att för tiden intill nästa årsstämma vid ett eller flera tillfällen fatta beslut om nyemission genom att utge aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner omfattande en aktiekapitalsökning om högst 7 250 000 kronor motsvarande högst 14 500 000 aktier. 

Styrelsen återkallade förslaget till beslut om emission av nya teckningsoptioner. 

I sitt anförande redogjorde PA Resources VD, Ulrik Jansson, för koncernens utveckling under verksamhetsåret 2007 och fram till datum för årsstämman 2008. 

Stockholm, 15 maj 2008
PA Resources AB (publ)


För mer information, kontakta gärna:
Ulrik Jansson 
VD och koncernchef 
PA Resources AB
Telefon: +46 8 21 83 82, +46 70 751 41 84
E-post: info@paresources.se



PA Resources AB (publ) är en snabbt växande olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla och utvinna olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen bedriver idag verksamhet i Tunisien, Norge, Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Grönland, Ekvatorial Guinea och Republiken Kongo (Brazzaville). 
PA Resources är en av Tunisiens största oljeproducenter. Moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige.

PA Resources AB hade intäkter om cirka 2 794 MSEK under 2007. Bolaget är primärnoterat på Oslo Börs i Norge (segment OB Match) och sekundärnoterat på OMX Nordiska Börsen i Stockholm (segment MidCap). 
För mer information, besök gärna www.paresources.se.

Attachments

PA RESOURCES KOMMUNIKE FRAN PA RESOURCES ARSSTAMMA 14 MAJ 2008