VINSTVARNING FRÅN EMPIRE


Årets sista kvartal i allmänhet – och december månad i synnerhet - ser inte bra ut. Trycket från stora varulager i kombination med svagare efterfrågan på konsumentvaror och en svagare krona har sänkt marginalerna. Försäljningsvolymen har dock kunnat hållas uppe och omsättningen väntas hamna nära bolagets prognos på 425 MSEK för helåret.

Beslutade nedskärningar av olönsamma produkter och administrativ rationalisering ger liten effekt i år. Q4 ser ut att ge ett nollresultat. Helåret för Empire skulle därmed sluta med en vinst på ca 10 MSEK i jämförelse med tidigare lämnad prognos på 29 MSEK.

- Den spektakulära tillväxt som startade 2004, har först under Q4 år 2008 mattats av inom vissa produktgrupper. Vi fortsätter nu att rensa i lager och sortiment och samtliga kostnader ska ned. Men vi kommer att fortsätta växa - inte minst med SodaStream! säger VD Johan Kalling.


Information:

Ian Wachtmeister, 0702-411 002, ian@empire.se
Johan Kalling, 0765-470 500, johan.kalling@empire.se

Empire är ett försäljnings- och distributionsföretag inom hem- och hushållsprodukter. Vi finns idag i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Baltikum och Spanien


Attachments