LUNDIN PETROLEUM FARMAR UT RANGKASBLOCKET, ONSHORE INDONESIA

Lundin Petroleum AB (Lundin Petroleum) är glad att offentliggöra att dess helägda dotterbolag Lundin Rangkas B.V har ingått avtal om att farma ut Rangkasblocket onshore västra Java, Indonesien till Carnarvon Petroleum (Indonesia) PTY LTD ("Carnarvon") ett dotterbolag till Carnarvon Petroleum Limited of Australia.


Carnarvon kommer att förvärva en licensandel om 25 procent i Rangkasblocket, onshore Indonesien. Blocket täcker 3 977 km2 och ett flertal potentiella strukturer (leads) har identifierats i blocket. Ett program om att samla in 2D seismik kommer att påbörjas under 2010.

Lundin Rangkas B.V. är operatör för Rangkasblocket och kommer att inneha den resterande licensandelen om 75 procent. Slutförandet av denna transaktion är villkorat av godkännanden från den Indonesiska staten.



Lundin Petroleum är ett svenskt oberoende olje- och gasprospekterings och produktionsbolag med en välbalanserad portfölj av tillgångar i världsklass i Europa, Ryssland, Asien och Afrika. Bolaget är noterat vid den nordiska börsen. (ticker "LUPE"). Lundin Petroleum har 265 miljoner fat oljeekvivalenter (mmboe) bevisade och sannolika reserver.

För ytterligare information var vänlig kontakta:

Ashley Heppenstall
VD
Tel: +41 22 595 10 00
eller
Maria Hamilton
Informationschef
Tel: +41 22 595 10 00
Tel: 08-440 54 50