Stora Ensos webbsida Global Responsibility har vunnit prestigefyllda European Excellence Award


Helsinki, Finland, 2010-12-13 10:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Stora Ensos webbsida www.storaenso.com/globalresponsibility har vunnit European Excellence Award 2010 i kategorin webbsajter. European Excellence Award belönar projekt som har nått framstående resultat inom olika kommunikationsområden. Till årets tävling hade mer än 1 450 bidrag lämnats in, vilket är rekord. Priset överlämnades i Prag den 9 december 2010.

Stora Ensos Global Responsibility webbsajt och facebooksida lanserades i april 2010 och är ett öppet forum för rättfram diskussion kring företagsansvar. Ett av de främsta inslagen på webbsajten är samtalet mellan Sini Harkki från Greenpeace och Stora Ensos CEO Jouko Karvinen. På sajten diskuterar också en CarrotMob-aktivist, en skogsägare och en plantageexpert flera utmanande ansvarsfrågor.

– Människor har många frågor och funderingar om hur trä och papper används idag, och om skogens framtid och om mänskliga rättigheter i samband med plantager. Vi vill vara öppna med de här frågorna och därför har vi tagit fram webbsidan Global Responsibility. Vi är oerhört glada över det här erkännandet. För oss är det ett tecken på att vår öppna kommunikation med våra intressenter är rätt väg att gå, säger Lauri Peltola, Head of Global Responsibility and Group Communications.

Gå in på

www.storaenso.com/globalresponsibility
www.facebook.com/globalresponsibility

Läs mer om European Excellence Awards

http://www.excellence-awards.eu/

För ytterligare information, v g kontakta:

Lauri Peltola, Head of Global Responsibility and Group Communications, tel.+358 2046 21380

Stora Enso är ett globalt pappers-, förpacknings- och träproduktföretag med tillverkning av tidnings- och bokpapper, journalpapper, finpapper, konsumentkartong, industriförpackningar och träprodukter. Företaget är världsledande inom hållbar skogsindustri och erbjuder sina kunder lösningar som är baserade på förnybara råmaterial. Våra produkter är ett klimatvänligt alternativ till många icke förnybara material och lämnar ett mindre kolavtryck.Stora Enso är inkluderat i Dow Jones Sustainability Index och FTSE4Good Index. Företaget har cirka 27 000 anställda runtom i världen och omsättningen 2009 uppgick till 8,9 miljarder euro.Stora Ensos aktier är noterade på NASDAQ OMX Helsinki (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A STE R). Dessutom handlas Stora Ensos amerikanska depåbevis ADR (SEOAY) som onoterade värdepapper på International OTCQX-listan i USA.

STORA ENSO OYJ