Lietuvos radijo ir televizijos komisija davė sutikimą perleisti TEO akcijas „TeliaSonera“ įmonių grupės viduje


Lietuvos radijo ir televizijos komisija sutiko, kad įmonė „Amber Teleholding A/S“ (kodas 20758694, buveinė adresu Holmbladsgade 139, DK-2300 Kopenhaga S, Danija) perleistų bendrovei „TeliaSonera AB (publ)“ (kodas 556103-4249, buveinė adresu Stureplan 8, Stokholmas SE-106 63, Švedija) retransliavimo licencijos turėtojo TEO LT, AB (toliau – Bendrovė arba TEO) kontrolinį akcijų paketą. „Amber Teleholding A/S“ turi 62,94 proc. TEO akcijų ir yra bendrovės „TeliaSonera AB (publ)“ antrinė įmonė. „TeliaSonera AB (publ) tiesiogiai turi 5,14 proc. TEO akcijų ir planuoja iš „Amber Teleholding A/S“ perimti TEO kontrolinį akcijų paketą.

Po sandorio įvykdymo „TeliaSonera AB (publ)“ kartu su iki sandorio turėtomis TEO akcijomis iš viso turės 528 843 272 paprastąsias vardines TEO akcijas, o tai sudaro 68,08 proc. visų Bendrovės išleistų akcijų ir tiek pat balsų visuotiniame akcininkų susirinkime, t. y. tiek pat akcijų, kiek „TeliaSonera AB (publ)“ tiesiogiai ir netiesiogiai per „Amber Teleholding A/S“ valdė iki sandorio.

Strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių potencialių dalyvių atitikties nacionalinio saugumo interesams įvertinimo komisija yra pateikusi išvadą, kad „TeliaSonera AB (publ)“ atitinka nacionalinio saugumo interesus ir gali perimti TEO LT, AB akcijas.

         Eglė Gudelytė-Harvey,
         orporatyvinio administravimo ir teisės reikalų skyriaus direktorė,
         tel. (8 5) 236 7292