Cramo valmistelee enintään 100 miljoonan euron merkintäetuoikeusantia


Vantaa, Suomi, 2011-02-17 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Cramo Oyj    Pörssitiedote 17.2.2011 klo 09.00

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Australiaan, Japaniin, Kanadaan, Hongkongiin tai Singaporeen.

Cramo valmistelee enintään 100 miljoonan euron merkintäetuoikeusantia

Cramo Oyj:n ("Cramo" tai "Yhtiö") hallitus on päättänyt aloittaa nykyisten osakkeenomistajien merkintäetuoikeuteen perustuvan enintään 100 miljoonan euron merkintäetuoikeusannin ("Osakeanti") valmistelun. Osakeannilla kerättävät varat on tarkoitus käyttää Yhtiön kasvustrategian tukemiseen ja taseen vahvistamiseen. Hallitus on ehdottanut 24. maaliskuuta 2011 pidettävälle yhtiökokoukselle, että tämä valtuuttaa hallituksen päättämään yhteensä enintään 12 miljoonan Cramon uuden osakkeen antamisesta yhdessä tai useammassa maksullisessa osakeannissa. Osakeannin pääjärjestäjinä toimivat Pohjola Corporate Finance ja Handelsbanken Capital Markets. 

Osakeannilla on täysi merkintätakaus tiettyjen Cramon osakkeenomistajien antamien peruuttamattomien merkintäsitoumusten ja –takausten sekä Pohjola Pankin ja Handelsbanken Capital Marketsin antamien merkintätakausten mukaisesti.

Hartwall Capital Oy Ab, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Cramon hallituksen puheenjohtaja sekä eräät muut hallituksen jäsenet ovat antaneet peruuttamattoman sitoumuksen merkitä Osakeannissa suhteellista omistusosuuttaan vastaavan määrän uusia osakkeita. Sitoumukset edustavat noin 17 % prosenttia Yhtiön rekisteröidyistä osakkeista. Lisäksi Yhtiö on vastaanottanut Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Hartwall Capital Oy Ab:n sekä Pohjola Pankin ja Handelsbanken Capital Marketsin merkintätakaukset koskien kaikkia niitä osakkeita, jotka mahdollisesti jäävät merkitsemättä Osakeannissa. Hartwall Capital Oy Ab:n sitoumus on sellainen, ettei Hartwall Capital Oy Ab:n ja sen määräysvaltapiiriin kuuluvien tahojen omistusosuus Yhtiössä tule nousemaan sitoumusten ja takausten seurauksena 30 %:iin. Merkintätakaukset edellyttävät tiettyjen tavanomaisten ehtojen täyttymistä.

Cramon toimitusjohtaja Vesa Koivula toteaa: “Cramo on vastikään tehdyn Theisen-konsernin yritysoston avulla levittäytynyt uusille maantieteellisille markkinoille laajentaen liiketoimintaansa Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin ja Unkariin. Tämän kaupan sekä vuonna 2010 tehtyjen ulkoistamissopimusten avulla olemme ottaneet merkittäviä askeleita vuosien 2010–2013 strategiamme toteuttamiseksi. Suunniteltu osakeanti luo vakaan pohjan Cramon tuleville kasvuhankkeille.”

Yhtiön hallituksen odotetaan päättävän Osakeannin ehdoista, kuten tarjottavien osakkeiden määrästä ja uusien osakkeiden merkintähinnasta, mikäli yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään Osakeannista. Osakeanti on tarkoitus toteuttaa huhtikuun 2011 loppuun mennessä vallitsevat markkinaolosuhteet huomioon ottaen.

Yhtiökokous pidetään 24. maaliskuuta 2011 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Yhtiökokouskutsu on julkistettu tänään erillisellä pörssitiedotteella. Ehdotus uusien osakkeiden liikkeeseenlaskuun liittyvästä valtuutuksesta sekä muut tiedot yhtiökokouksesta ovat saatavilla Yhtiön internet-sivuilla osoitteessa www.cramo.com.

Yleiskuvaus merkintäetuoikeusannista on saatavilla Yhtiön internet-sivuilla osoitteessa www.cramo.com.

Helsingissä 17. helmikuuta 2011

CRAMO OYJ

Vesa Koivula
toimitusjohtaja



Lisätietoja
Vesa Koivula, toimitusjohtaja, puh. +358 40 510 5710
Martti Ala-Härkönen, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. +358 40 737 6633

 

Jakelu
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.cramo.com

 

Cramo Oyj on palveluyritys, joka tarjoaa kone- ja laitevuokrauspalveluja sekä vuokraa ja myy siirtokelpoisia tiloja. Kone- ja laitevuokraus koostuu rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauksesta ja vuokraukseen liittyvistä palveluista. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 15 maassa 400 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2.400. Vuoden 2010 liikevaihto oli 500 miljoonaa euroa. Cramon osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.cramo.com.

 

HUOMAUTUS:

Tämä tiedote ei ole tarjous yhtiön osakkeiden merkitsemiseksi. Merkintäoikeusantiin ja osakkeiden listaamiseen NASDAQ OMX Helsinki Oy:hyn liittyvä esite, johon tässä tiedotteessa viitataan, tullaan laatimaan ja toimittamaan hyväksyttäväksi Finanssivalvonnalla.

Tämän tiedotteen levittäminen tietyissä maissa voi olla rajoitettu lainsäädännöllä, ja henkilöiden, jotka saavat tämän tiedotteen tai osan siitä haltuunsa, tulisi selvittää mahdolliset rajoitukset ja noudattaa niitä. Tässä tiedotteessa olevat tiedot eivät muodosta tarjousta myydä tai ostaa tiedotteessa tarkoitettuja arvopapereita missään sellaisissa maissa, joissa arvopapereiden tarjoaminen tai myyminen vaatisi esitteen tai dokumentaation laatimista tai olisi laiton ennen arvopapereiden rekisteröimistä tai poikkeusluvan hankkimista tai tiettyjen ehtojen täyttämistä kyseisen maan lainsäädännön mukaisesti.

Mikään valvova viranomainen ei ole hyväksynyt tätä tiedotetta. Tämä tiedote ei ole esite eikä sijoittajien tule merkitä tai ostaa tässä tarkoitettuja arvopapereita muutoin kuin yhtiön Internet-sivuilla aikanaan julkistettavan esitteen perusteella.

Pohjola Corporate Finance ja Handelsbanken Capital Markets toimivat Osakeannissa ainoastaan yhtiön eivätkä kenenkään muun lukuun, eivätkä pidä ketään muuta tahoa asiakkaanaan Osakeannin yhteydessä eivätkä ole vastuussa asiakassuhteen nojalla kenellekään muulle kuin yhtiölle, eivätkä ne anna Osakeantiin tai mihinkään tässä asiakirjassa viitattuun järjestelyyn liittyviä neuvoja.

Pohjola Corporate Finance ja Handelsbanken Capital Markets eivät kumpikaan hyväksy minkäänlaista vastuuta tai anna minkäänlaista suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän tiedotteen sisällöstä, mukaan lukien sen täsmällisyydestä tai täydellisyydestä tai minkään sen sisältämän tiedon oikeellisuudesta taikka mistään niiden esittämästä tai niiden puolesta esitetystä lausumasta yhtiön, uusien osakkeiden ja Osakeannin osalta, eikä mikään tässä tiedotteessa ole eikä muodosta lupausta tai vakuutusta nykyisestä tai tulevasta.

Pohjola Corporate Finance ja Handelsbanken Capital Markets eivät sovellettavan lain sallimissa rajoissa ota mitään vastuuta, joka niillä muutoin olisi tällaisen tiedotteen osalta, tämän tiedotteen täsmällisyydestä tai täydellisyydestä taikka oikeellisuudesta.

Yhdysvallat

Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa eikä tiedotteessa tarkoitettuja arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa ellei niitä ole rekisteröity Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (United States Securities Act of 1933, muutoksineen) ja sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten mukaisesti tai ellei rekisteröintivelvollisuudesta ole poikkeusta. Arvopapereita ei myydä julkisesti Yhdysvalloissa. Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti, kokonaan tai osittain, Australiassa, Hongkongissa, Japanissa, Kanadassa, Yhdysvalloissa tai Singaporessa.

Euroopan talousalue

Yhtiö ei tarjoa osakkeita tai merkintäoikeuksia yleisölle missään muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa kuin Suomessa. Missään muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa kuin suomessa ei ole tähän päivämäärään mennessä ryhdytty toimiin, jotka vaatisivat esitteen julkistamista osakkeiden tai merkintäoikeuksien tarjoamiseksi. Osakkeita ja merkintäoikeuksia voidaan tarjota jäsenvaltioissa ainoastaan Direktiivin 2003/71/EC tarkoittamissa tilanteissa, jotka eivät vaadi esitteen julkistamista.

Iso-Britannia

Tässä esitetyt tiedot on suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Iso-Britannian ulkopuolella tai (ii) Iso-Britannian vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act) vuoden 2005 määräyksen (Order 2005) ("Määräys") 19 (5) artiklan (Financial Promotion) mukaisille sijoitusalan ammattilaisille tai (iii) Määräyksen 49 (2) artiklan mukaisille yhtiöille, joilla on korkea varallisuusasema (high net worth entity), taikka muille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti tiedottaa (kaikki tällaiset henkilöt jäljempänä "asiaankuuluvat tahot"). Kaikki tähän tiedotteeseen liittyvä investointitoiminta on tarkoitettu ainoastaan asiankuuluvien tahojen saataville. Kenenkään, joka ei ole asiaankuuluva taho, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.