KUTSU SALCOMP OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN


Salo, Suomi, 2011-02-18 07:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Salcomp Oyj       Pörssitiedote 18.2.2011 klo 8.30

Salcomp Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 24.3.2011 klo 15.00 Scandic Simonkenttä -hotellissa, osoitteessa Simonkatu 9, 00100 Helsinki. Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen aloitetaan klo 14.00.

 

A VARSINAISESSA YHTIÖKOKOUKSESSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT

 

Yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 

1. Kokouksen avaaminen

 

2. Kokouksen järjestäytyminen

 

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valinta

 

4. Kokouksen laillisuuden toteaminen

 

5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen

 

6. Vuoden 2010 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

 

Toimitusjohtajan katsauksen esittäminen

 

7. Tilinpäätöksen vahvistaminen

 

8. Taseen osoittaman voiton käyttäminen

 

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että tilikaudelta 2010 maksetaan osinkoa 0,07 euroa ulkona olevalta osakkeelta ja että loput tilikauden voitosta kirjataan yhtiön voitto- ja tappiotilille.

 

9. Osingonmaksusta päättäminen

 

Oikeus osinkoon on osakkeenomistajalla, joka on merkittynä osakkeenomistajaksi Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon viimeistään osingonjaon täsmäytyspäivänä 29.3.2011. Hallitus ehdottaa, että osingot maksetaan 7.4.2011.

 

10. Vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

 

11. Hallituksen jäsenten palkkioista päättäminen

 

Osakkeenomistaja, joka edustaa yli 75 %:a Salcomp Oyj:n osakekannasta, ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiökokouksessa valittaville hallituksen jäsenille maksetaan toimikaudelta palkkioita seuraavasti: hallituksen puheenjohtajalle 40 000 euroa, hallituksen varapuheenjohtajalle 32 000 euroa ja muille hallituksen jäsenille 25 000 euroa.

 

12. Hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen

 

Osakkeenomistaja, joka edustaa yli 75 %:a Salcomp Oyj:n osakekannasta, ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle yhtiön hallituksen jäsenten lukumääräksi viittä (5).

 

13. Hallituksen jäsenten valitseminen

 

Osakkeenomistaja, joka edustaa yli 75 %:a Salcomp Oyj:n osakekannasta, ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen nykyiset jäsenet Mats Heiman, Kari Vuorialho, Carl Engström, Petri Kähkönen ja Jukka Rinnevaara valitaan uudelleen siten, että Carl Engström valitaan hallituksen puheenjohtajaksi ja Kari Vuorialho varapuheenjohtajaksi. Hallituksen toimikausi päättyy vuoden 2012 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

 

14. Tilintarkastajan palkkiosta päättäminen

 

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että valittavan tilintarkastajan palkkio maksetaan tilintarkastajan esittämän kohtuullisen laskun mukaan.

 

15. Tilintarkastajan valitseminen

 

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiökokous valitsee tilintarkastajaksi seuraavan, vuonna 2012 pidettävän varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka yhtiön nykyisen tilintarkastajan KPMG Oy Ab:n. KPMG Oy Ab nimittäisi KHT Pauli Salmisen päävastuulliseksi tilintarkastajaksi.

 

16. Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista sekä muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta

 

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiökokous valtuuttaisi hallituksen päättämään uusien osakkeiden antamisesta ja/tai yhtiön hallussa olevien omien osakkeiden luovuttamisesta sekä muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta yhdessä tai useammassa erässä. Hallitus on valtuutuksen nojalla oikeutettu päättämään enintään 11 800 000 osakkeen antamisesta, mukaan lukien erityisten oikeuksien perusteella saatavat osakkeet. Valtuutus sisältää oikeuden poiketa osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta. Valtuutusta ehdotetaan käytettävän yhtiön kannalta merkittäviin järjestelyihin, kuten yritysjärjestelyihin, investointien rahoitukseen tai toteuttamiseen, osana yhtiön kannustinjärjestelmää tai muihin hallituksen päättämiin yhtiön kannalta tärkeisiin tarkoituksiin. Valtuutuksen ehdotetaan olevan voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään 30.6.2012 saakka.

 

17. Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta

 

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiökokous valtuuttaisi hallituksen päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta osakeyhtiölain 15 luvun 5 §:n 2 momentin mukaisesti. Hallitus ehdottaa, että sillä on valtuutuksen perusteella oikeus päättää enintään 3 800 000 oman osakkeen hankkimisesta yhdessä tai useammassa erässä. Ehdotettu enimmäismäärä edustaa alle 10 %:a yhtiön osakepääomasta ja kaikkien osakkeiden äänimäärästä.

 

Hallitus ehdottaa, että hallitus valtuutetaan päättämään kaikista muista osakkeiden hankkimisen ehdoista, mukaan lukien oikeus päättää suoritettavasta vastikkeesta kuitenkin siten, että hankintahinta on enintään hankintahetkellä Salcomp Oyj:n osakkeesta julkisessa kaupankäynnissä maksettava korkein hinta. Valtuutuksessa ei suljettaisi pois hallituksen oikeutta päättää suunnatusta hankkimisesta. Valtuutusta ehdotetaan käytettävän yhtiön kannalta merkittäviin järjestelyihin, kuten yritysjärjestelyihin, investointien rahoitukseen tai toteuttamiseen, mitätöitäväksi, osana yhtiön kannustinjärjestelmää tai muihin hallituksen päättämiin yhtiön kannalta tärkeisiin tarkoituksiin. Valtuutuksen ehdotetaan olevan voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään 30.6.2012 saakka.

 

18. Kokouksen päättäminen

 

B YHTIÖKOKOUSASIAKIRJAT

 

Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat hallituksen ehdotukset, tämä yhtiökokouskutsu sekä yhtiön tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus ovat saatavilla Salcomp Oyj:n internet-sivuilla osoitteessa www.salcomp.com viimeistään 2.3.2011. Hallituksen ehdotukset ja tilinpäätösasiakirjat ovat myös saatavilla yhtiökokouksessa, ja hallituksen ehdotuksista sekä tästä kokouskutsusta lähetetään pyydettäessä jäljennökset osakkeenomistajille. Yhtiökokouksen pöytäkirja on nähtävillä edellä mainituilla internet-sivuilla 7.4.2011 lähtien ja yhtiökokousasiakirjat 30.6.2011 asti.

 

C OHJEITA KOKOUKSEEN OSALLISTUJILLE

 

1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen

 

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 14.3.2011 merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.

 

Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua viimeistään 18.3.2011 klo 16.00. Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua:

 

a) sähköpostitse agm2011@salcomp.com;

b) puhelimitse numeroon 040 191 9994

c) telefaksilla numeroon 0201 875 450; tai

d) kirjeitse osoitteeseen Salcomp Oyj/Yhtiökokousasiat/Eevaleena Kiviaho, PL 95, 24101 Salo.

 

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero sekä mahdollisen avustajan nimi. Osakkeenomistajien Salcomp Oyj:lle luovuttamia tietoja käytetään vain varsinaisen yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien yhteydessä.

 

Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus kokouksessa käsiteltävistä asioista.

 

2. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirja

 

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Jos osakkeenomistajalla on useampia asiamiehiä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa.

 

Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja tai hänen on muutoin luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa varsinaisessa yhtiökokouksessa.

 

Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan alkuperäisinä osoitteeseen Salcomp Oyj/Yhtiökokousasiat/Eevaleena Kiviaho, PL 95, 24101 Salo ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

 

3. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja

 

Osakkeenomistajan, jonka osakkeet on hallintarekisteröity ja joka haluaa osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua merkittäväksi tilapäisesti osakasluetteloon yhtiökokoukseen osallistumista varten viimeistään yhtiökokouksen ilmoittautumispäivänä 18.3.2011 kello 10.00 mennessä, jos osakkeenomistajalla oli samojen osakkeiden perusteella oikeus olla merkittynä yhtiön osakasluetteloon yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 14.3.2011. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajan katsotaan ilmoittautuneen yhtiökokoukseen, jos hänet on yllä kuvatun mukaisesti ilmoitettu tilapäisesti merkittäväksi osakasluetteloon. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien ilmoittautumista merkittäväksi tilapäisesti osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen.

 

4. Muut ohjeet ja tiedot

 

Yhtiöllä on tämän yhtiökokouskutsun päivänä 18.2.2011 yhteensä 39 360 840 osaketta joista 337 000 osaketta on yhtiön omassa hallussa. Näin ollen osakkeiden tuottama enimmäisäänimäärä on 39 023 840 ääntä.

 

Helsinki, 18. päivänä helmikuuta 2011

 

SALCOMP OYJ

 

Hallitus

 

 

Lisätietoja:

Markku Hangasjärvi, toimitusjohtaja, puh. 040 7310 114

Jari Saarinen, talousjohtaja, puh. 040 500 4206

 

Jakelu:

NASDAQ OMX, Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.salcomp.com

 

 

HALLITUKSEN EHDOTUKSET 24.3.2011 PIDETTÄVÄLLE VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE

 

1. Päättäminen taseen osoittaman voiton käyttämisestä

 

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että tilikaudelta 2010 maksetaan osinkoa 0,07 euroa ulkona olevalta osakkeelta ja että loput tilikauden voitosta kirjataan yhtiön voitto- ja tappiotilille.

 

2. Osingonmaksu

 

Oikeus osinkoon on osakkeenomistajalla, joka on merkittynä osakkeenomistajaksi Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään yhtiön osakasluetteloon viimeistään osingonjaon täsmäytyspäivänä 29.3.2011. Hallitus ehdottaa, että osingot maksetaan 7.4.2011.

 

3. Tilintarkastajan valinta

 

Hallitus ehdottaa, että KPMG Oy Ab jatkaisi yhtiön tilintarkastajana. KPMG Oy Ab nimittäisi KHT Pauli Salmisen päävastuulliseksi tilintarkastajaksi.

 

Hallitus ehdottaa, että tilintarkastajan palkkio maksetaan kohtuullisen laskun mukaan. 

 

4. Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista sekä muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta

 

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiökokous valtuuttaisi hallituksen päättämään uusien osakkeiden antamisesta ja/tai yhtiön hallussa olevien omien osakkeiden luovuttamisesta sekä muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta yhdessä tai useammassa erässä. Hallitus on valtuutuksen nojalla oikeutettu päättämään enintään 11 800 000 osakkeen antamisesta, mukaan lukien erityisten oikeuksien perusteella saatavat osakkeet. Valtuutus sisältää oikeuden poiketa osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta. Valtuutusta ehdotetaan käytettävän yhtiön kannalta merkittäviin järjestelyihin, kuten yritysjärjestelyihin, investointien rahoitukseen tai toteuttamiseen, osana yhtiön kannustinjärjestelmää tai muihin hallituksen päättämiin yhtiön kannalta tärkeisiin tarkoituksiin. Valtuutuksen ehdotetaan olevan voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään 30.6.2012 saakka.

 

5. Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta

 

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiökokous valtuuttaisi hallituksen päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta osakeyhtiölain 15 luvun 5 §:n 2 momentin mukaisesti. Hallitus ehdottaa, että sillä on valtuutuksen perusteella oikeus päättää enintään 3 800 000 oman osakkeen hankkimisesta yhdessä tai useammassa erässä. Ehdotettu enimmäismäärä edustaa alle 10 %:a yhtiön osakepääomasta ja kaikkien osakkeiden äänimäärästä.

 

Hallitus ehdottaa, että hallitus valtuutetaan päättämään kaikista muista osakkeiden hankkimisen ehdoista, mukaan lukien oikeus päättää suoritettavasta vastikkeesta kuitenkin siten, että hankintahinta on enintään hankintahetkellä Salcomp Oyj:n osakkeesta julkisessa kaupankäynnissä maksettava korkein hinta. Valtuutuksessa ei suljettaisi pois hallituksen oikeutta päättää suunnatusta hankkimisesta. Valtuutusta ehdotetaan käytettävän yhtiön kannalta merkittäviin järjestelyihin, kuten yritysjärjestelyihin, investointien rahoitukseen tai toteuttamiseen, mitätöitäväksi, osana yhtiön kannustinjärjestelmää tai muihin hallituksen päättämiin yhtiön kannalta tärkeisiin tarkoituksiin. Valtuutuksen ehdotetaan olevan voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään 30.6.2012 saakka.

  

         Markku Hangasjärvi, toimitusjohtaja, puh. 040 7310 114
         Jari Saarinen, talousjohtaja, puh. 040 500 4206