Seamless skalar upp Mobile Money-system i Västafrika

Seamless - handlat på First North - har ingått ett avtal med en stor mobiloperatör i Västafrika om att skala upp deras befintliga system för mobila betalningar.


Stockholm, 2011-03-22 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

– Efterfrågan på denna typ av lösningar är mycket stor. För mobiloperatörerna innebär det en ny intäktskälla. För personer som inte har tillgång till ett bankkonto – i Afrika ungefär 85 procent av befolkningen – är det en möjlighet att tillgång till enklare banktjänster av den typen som vi väst tar för givet, säger Rohit Bhatia, VD för Seamless, och fortsätter:

– Det är viktigt att operatörerna satsar på en lösning som är skalbar, flexibel och säker, speciellt med tanke på att antalet användare ökar så snabbt. Över Seamless plattform ERS 360° genomförs varje månad över 100 miljoner transaktioner, och det är lika viktigt för oss som för användarna att varenda transaktion lyckas.

Mobiloperatören använder redan Seamless plattform ERS 360° för påfyllning av kontantkort. Genom att använda ERS 360° även för systemet med mobila betalningar kommer man att kunna gå från att endast ett begränsat antal återförsäljare kan erbjuder mobila betalningar till att alla de 350 000 återförsäljare som redan arbetar med påfyllning av kontantkort kan erbjuda tjänsten.

Ordervärdet ligger på 1,5 miljoner kronor och affären kommer att slutföras under den första hälften av 2011.

 

Om Seamless

Seamless är specialiserat på lösningar för betalsystem för mobiltelefoner såsom överföring av pengar mellan mobiler (Mobile Money) och kontantkortsladdning. Seamless har system för elektroniskkontantkortsladdning och M-handel hos mer än 40 operatörer i 22 länder på tre kontinenter. Seamless startades 2001 och handlas på Nasdaq OMX First North. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och kontor i Mumbai, Indien.

www.seamless.se

         För ytterligare information, vänligen kontakta:
         Rohit Bhatia-VD
         Mobil: 070-622 9201
         E-post: rohit.bhatia@seamless.se
         (ELLER)
         Deepali Velayuthan- marknadschef
         Mobil: +91 9619060733
         E-post: deepali.velayuthan@seamless.se


Attachments

Seamless Mobiliserar Mobile Money i vastra Afrika.pdf