SNABB UTVECKLING I JAPAN – 10 SYSTEM AV EXINI BONE™ INSTALLERADE UNDER PERIODEN FEB-APRIL


PRESSMEDDELANDE Lund den 26 april 2011

FUJIFILM har genom sina rättigheter till den japanska versionen av EXINI Bone™ redan installerat 10 system på olika kliniker runt om i Japan. Avtalet tecknades så sent som den 27 januari 2011.

Kundanpassningen av EXINI Bone™ (kallad "Bonenavi" på den japanska marknaden) till japanska förhållanden har varit mycket lyckad. Utförliga tester i flera steg har gjorts på ett antal sjukhus i Japan. Utfallen av testerna har varit utmärkta och ligger till grund för det treårsavtal som tecknades tidigare i år.

  • "Vi är mycket glada över samarbetet med EXINI. Kombinationen mellan vårt breda utbud av farmaceutiska preparat inom nuklearmedicin och EXINIs högteknologiska mjukvaror är en perfekt kombination", säger Morita Toshiya, General Manager Marketing, FUJIFILM RI Pharma Co Ltd och fortsätter: "Jag är mycket imponerad över EXINIs anpassningsprocess till den krävande japanska marknaden. Alltid i tid!"
     
  • Magnus Aurell, VD EXINI, kommenterar: "Den snabba marknadspenetrationen att på så här kort tid installera 10 system runt om i Japan är imponerande. Avtalet med FUJIFILM är viktigt ur många synpunkter. Dels genom deras betydande roll som en av de ledande på den japanska isotopmarknaden och dels det internationella intresse det skapar. Vi ser även möjligheter till merförsäljning där EXINI Bone med sitt unika BSI (Bone Scan Index vilket är en prognostisk markör för ben metastaser i patienter med prostata eller bröst cancer) kan följas av ytterligare produkter.

Avtalet med FUJIFILM är treårigt med ett värde om totalt 15 MSEK för installation och licens, vilket gör EXINIs verksamhet kassaflödespositiv redan under 2011.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Aurell, VD
Telefon: 046-286 54 25
E-post: magnus.aurell@exini.com

Om EXINI Diagnostics AB (publ) EXINI Diagnostics AB (publ) erbjuder kvalificerade lösningar för medicinskt beslutsstöd till sjukhus över hela världen. Systemet bygger på avancerad bildanalys genom artificiell intelligens och kan på egen hand tolka röntgenbilder och ge diagnosförslag. På så sätt används systemet som ett beslutsstöd för den diagnosticerande läkaren. EXINI arbetar med produkter för diagnos inom några av de mest frekventa folksjukdomarna såsom kranskärlssjukdom, cancer, demens och Parkinsons sjukdom. Bolaget grundades 1999 av professor Lars Edenbrandt och har idag 12 anställda. EXINI är noterat på AktieTorget och har ca 250 aktieägare. Huvudägare är Bo Håkansson.

EXINI Diagnostics AB, Ideon Science Park, Scheelevägen 17, SE-223 70 Lund, Sweden Phone: +46 46 286 54 20, Fax: +46 46 286 54 29, info@exini.com, www.exini.com, VAT-no: SE556576199501