Aare Raigi Advokaadibüroo loobub nõustaja staatusest alternatiivturul First North


Tallinn, Eesti, 2012-01-31 14:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

NASDAQ OMX teatas täna Aare Raigi Advokaadibüroo otsusest loobuda nõustaja staatus alternatiivturul First North alates 1. veebruarist 2012.a. Kokku tegutseb Balti riikides seejärel 14 alternatiivturu nõustajat.

Alternatiivturg First North võimaldab kasvuettevõtetele lihtsamat ligipääsu lisakapitalile ning paremat nähtavust Baltimaade finantsturul. Alternatiivturul avanevad ettevõtetele reguleeritud turul noteeritud ettevõtetega sarnased võimalused, kuid regulatiivne koormus on madalam. Igal ettevõttel peab olema lepinguline nõustaja, kes aitab ettevõtet teabe avalikustamisel ning teiste nõuete täitmisel, tagades seega investoritele piisava teabehulga ratsionaalsete investeerimisotsuste langetamiseks.

Kokku on Balti riikides nüüd 14 alternatiivturu nõustajat, kellest kuus osutavad oma teenuseid Eestis (Advokaadibüroo LAWIN, Advokaadibüroo SORAINEN, Advokaadibüroo VARUL, Cresco Väärtpaberite AS, AS Redgate Capital ja Swedbank), neli Lätis (Ardente, Baker Tilly Baltics, Eventus Corporate Finance ja SEB Enskilda) ja neli Leedus (Baltijos įmonių finansai, SEB Enskilda, Swedbank ja Verslo konsultacijų centras).

Alternatiivturg First North
First North on NASDAQ OMX Põhja- ja Baltimaade börside poolt korraldatav alternatiivne kauplemiskoht. Alternatiivturg ei oma Euroopa Liidu reguleeritud väärtpaberituruga identset õiguslikku staatust ning First North’il kaubeldavad ettevõtted peavad järgima alternatiivturu, mitte reguleeritud turu reegleid.

 

         NASDAQ OMX Tallinn
         Turuteenused
         640 8800