Pöyryn toimitusjohtaja vaihtuu


PÖYRY OYJ          Pörssitiedote 13.6.2012 klo 8.30

Pöyry Oyj:n hallitus on nimittänyt Alexis Friesin (57) Pöyryn uudeksi toimitusjohtajaksi. Alexis Fries ottaa tehtävän vastaan syksyllä 2012. Hänen pääasiallinen toimipaikkansa on Zürich, Sveitsi, mutta toimitusjohtajalla on työhuone myös Pöyry-talolla Vantaalla.

Fries on koulutukseltaan diplomi-insinööri (Swiss Federal Institute of Technology, 1981) ja on tällä hetkellä Sveitsissä energiasektorilla toimivan EOS Holding SA:n toimitusjohtaja. Fries on ollut Pöyryn hallituksen jäsen vuodesta 2008 ja hän jatkaa tässä tehtävässä edelleen. Alexis Friesin CV on saatavilla yhtiön internetsivuilla osoitteessa www.poyry.com.

Heikki Malinen on jättänyt tehtävänsä Pöyry Oyj:n toimitusjohtajana 13.6.2012. Pöyry Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth toimii yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana tästä päivästä siihen saakka kunnes Alexis Fries ottaa toimitusjohtajan tehtävän vastaan. Heikki Malinen tukee Henrik Ehrnroothia ja Alexis Friesiä tehtävien siirrossa marraskuun 2012 loppuun asti.

Henrik Ehrnrooth, hallituksen puheenjohtaja, Pöyry Oyj:
"Haluan kiittää Heikki Malista hänen sitoutumisestaan Pöyryyn kuluneen neljän vuoden aikana. Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta hän on kehittänyt yhtiön toimintaa monella kriittisellä alueella. Toivotan hänelle menestystä urallaan."

PÖYRY OYJ
Hallitus

Lisätietoja:
Henrik Ehrnrooth, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Pöyry Oyj
puh. +358 10 33 22211

Pöyry on maailmanlaajuinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö, joka on sitoutunut tasapainoiseen kestävään kehitykseen ja vastuulliseen liiketoimintaan. Laatu ja rehellisyys ovat osa kaikkea toimintaamme, ja tarjoamme alan huippua edustavia johdon konsultointipalveluja, kokonaisratkaisuja sekä suunnittelua ja töiden valvontapalveluja. Pöyry tarjoaa perusteellista toimialaosaamista energia-, teollisuus-, liikenne, vesi-, ympäristö- ja kiinteistöaloilla. Pöyryllä on palveluksessaan noin 7 000 asiantuntijaa, ja paikalliskonttoriverkosto ulottuu noin 50 maahan. Pöyryn liikevaihto vuonna 2011 oli 796 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä (Pöyry OYJ: POY1V).

JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.poyry.com