Lemminkäinen rakentaa maanalaisia luolia Norjan Oddassa


LEMMINKÄINEN OYJ            SIJOITTAJAUUTINEN            25.10.2012 KLO 10.00
 

LEMMINKÄINEN RAKENTAA MAANALAISIA LUOLIA NORJAN ODDASSA

Lemminkäinen toteuttaa Norjassa toimivalle sinkkitehdas Boliden Odda AS:lle kahden luolan louhintaurakat. Sinkin tuotantojätteen varastointiin tarkoitetut luolat ovat molemmat kooltaan 275 000 m3. Urakkaan sisältyy myös kuljetustunneleiden ja elohopean varastointitilan rakentaminen sekä betonitöitä. 

Kaksivuotinen sopimus on arvoltaan 100-150 Norjan kruunua (noin 13-20 miljoonaa euroa). Työt alkavat välittömästi, ja ne työllistävät enimmillään noin 40 henkilöä. Projekti on osoitus Lemminkäisen vahvasta osaamisesta maanalaisessa rakentamisessa teollisuuden käyttöön.

LEMMINKÄINEN OYJ
Konserniviestintä


LISÄTIETOJA:
Henrik Eklund

kansainvälisten toimintojen toimialajohtaja
Lemminkäinen Oyj
Puh. 02071 53313

henrik.eklund@lemminkainen.com

Risto Kupila
johtaja, i
nfrarakentaminen-toimiala
Lemminkäinen Oyj
Puh. 02071 53608
risto.kupila@lemminkainen.com


JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

www.lemminkainen.fi

 

Lemminkäinen-konserni toimii rakentamisen kaikilla osa-alueilla. Konsernin toimialat ovat talonrakentaminen, infrarakentaminen, talotekniikka ja kansainväliset toiminnot. Liikevaihto vuonna 2011 oli noin 2,2 miljardia euroa, josta kansainvälisen liiketoiminnan osuus oli noin kolmannes. Konsernin palveluksessa työskentelee keskimäärin 8 000 henkilöä. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.lemminkainen.fi