Taaleritehtaan tuulihankkeisiin pohjoismainen projektirahoitus

Nordea, Pohjola ja SEB ovat solmineet Taaleritehtaan tuulihankkeisiin projektirahoituksen raamisopimuksen. Raamisopimuksen arvo on 130 miljoonaa euroa.


Helsinki, 2013-06-18 09:47 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Taaleritehtaan Tuulitehdas I Ky on allekirjoittanut projektirahoituksen raamisopimuksen Nordea Pankin, Pohjola Pankin ja Skandinaviska Enskilda Bankenin kanssa. Ensimmäinen hanke, joka rahoitetaan tämän raamisopimuksen alla on Honkajoen Tuulipuisto.  Tämä on Suomen suurin tuulipuistohankkeiden rahoittamiseen tehty projektirahoituksen raamisopimus, arvoltaan 130 miljoonaa euroa.

Rahoitus käytetään Suomessa toteutettaviin Taaleritehtaan Tuulitehdas I Ky:n rahaston tuulipuistohankkeiden rakentamiseen, joista ensimmäinen hanke on jo valmistumassa Honkajoella. Viisi tuuliturbiinia on jo pystyssä ja kesän 2013 aikana paikalle nousee vielä neljä voimalaa lisää. Taaleritehtaan Tuulitehdas I Ky :n rahaston investointikapasiteetti yhdessä nyt allekirjoitetun rahoitussopimuksen kanssa voi nousta n.190 miljoonaan euroon.

Taaleritehtaan Tuulitehtaan omistajina on yli 200 Taaleritehtaan asiakasta. Oman pääoman ehtoisen rahoituksen lisäksi tämä sopimus mahdollistaa tarvittavan velkarahoituksen, jotta kaikki suunnitellut tuulihankkeet voidaan viedä loppuun asti.

Taaleritehtaan Tuulitehdas on yksi Suomen suurimpia tuulivoimatoimijoita. Taaleritehdas suunnittelee noin 100 tuuliturbiinia kymmeneen eri kohteeseen Lounais- ja Etelä-Suomessa sekä 35-51 tuuliturbiinin hanketta Posiolle. Kokonaisinvestointi tulee olemaan noin 120 MW. Tällä hetkellä Suomessa on tuulivoimaa noin 200 MW.


Lisätietoja:

Juhani Elomaa
toimitusjohtaja
Taaleritehdas Oyj
Puh. 040 7789 020
juhani.elomaa@taaleritehdas.fi  

Taamir Fareed
Johtaja, tuulivoima
Taaleritehtaan Tuulitehdas
Puh. 040 735 9812
taamir.fareed@taaleritehdas.fi

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas Oyj on sijoitusyhtiö, joka on listattu First North Finland -markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas keskittyy yksityishenkilöiden kokonaisvaltaiseen yksityispankkiiripalveluun ja instituutioasiakkaiden omaisuudenhoitoon. Sijoitustoiminta perustuu kustannustehokkuuteen, läpinäkyvyyteen ja näkemykselliseen salkunhoitoon. Taaleritehdas konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä kolmesta tytäryhtiöstä: Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä sekä rahoitusyhtiö Lainaamosta. Lisäksi Taaleritehdas-ryhmään kuuluu fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, osaomistusyhtiö Asuntoverstas Hallinnointi – ja vuokraus Oy, joka on osa Asuntoverstas-konsernia sekä yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 100 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa ja Istanbulissa. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 2,4 miljardia euroa ja asiakkaita 2 100.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: www.taaleritehdas.fi

Taaleritehdas nyt myös Twitterissä!

   
 

         Juhani Elomaa, toimitusjohtaja, Taaleritehdas Oyj, puh. 0407789020
         Eeva-Kaisa Tarkkonen, viestintäpäällikkö, Taaleritehdas Oyj, puh. 0468787666