„Olainfarm” izvirza provizoriskās 2014.gada prognozes

Pēc provizoriskajām aplēsēm nekonsolidētais AS „Olainfarm” apgrozījums 2014.gadā varētu sasniegt 80 miljonus eiro, peļņa - 14 miljonus eiro. Konsolidētais apgrozījums plānots 90 miljonu eiro, savukārt konsolidētā peļņa - 15 miljonu eiro apmērā. AS „Olainfarm” turpinās kāpināt aktīvo farmaceitisko vielu noietu, un plāno, ka piecu līdz septiņu gadu laikā tas varētu sasniegt vismaz 28 miljonu eiro apgrozījumu gadā. Pērn tas bija nedaudz virs 5 miljoni eiro.


Olaine, 2014.gada 11.februārī, 2014-02-12 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Šogad AS „Olainfarm” koncentrēsies uz Vidusāzijas valstu - Tadžikistānas, Turkmenistānas, Kirgizstānas un Uzbekistānas - tirgu apguvi. Galvenais uzdevums būs noslogot uzņēmuma esošās pārstāvniecības. Tostarp uzņēmums izmantos uzkrāto pieredzi un kapacitāti, lai paplašinātu Latvijas dabas izcelsmes zāļu ražotāja SIA „Silvanols”, kura kontrolpaketi AS „Olainfarm” iegādājās pērn, noietu NVS valstīs.

AS “Olainfarm” plāno 2014.gadā uzņēmuma attīstībā investēt vismaz 13 miljonus eiro. Šogad un tuvāko četru gadu laikā paredzēts izveidot jaunu nitrofurānu ražošanas cehu, kāpināt gatavo zāļu formu ražotnes jaudu, veikt notekūdeņu sistēmas rekonstrukciju, īstenot energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus, ieguldīt kvalitātes sistēmas nodrošināšanā un uzlabošanā un ķīmiskās produkcijas ražošanā.

 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

         Papildu informācija:
         Salvis Lapiņš
         AS „Olainfarm“ valdes loceklis
         mob. tālr. +37126448873
         e-pasts: slapinsh@OlainFarm.lv