Revenio Group Corporation: REVENIO GROUP OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2014 - TERVEYSTEKNOLOGIALLA VAHVA ALKUVUOSI


Revenio Group Oyj Pörssitiedote 24.4.2014 klo 9.00          

REVENIO GROUP OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2014 - TERVEYSTEKNOLOGIALLA VAHVA ALKUVUOSI

Keskeistä katsauskaudella:

  • Revenio Terveysteknologia -segmentin vuosi käynnistyi odotusten mukaan positiivisesti ja myynti saavutti tavoitteensa kaikilla keskeisillä markkinoilla, liikevaihdon kasvu 18,4% ja liiketuloksen 23,2%
  • Revenio Teknologia ja Palvelut - segmentin Contact Center - ja ohjelmistoliiketoiminnot paransivat edellisvuodesta, RIB-erikoisveneliiketoiminnassa alkuvuosi oli hiljainen. Kokonaisuutena segmentin liikevaihto laski
  • Konsernin jatkuvien toimintojen laimentamattoman ja laimennetun osakekohtaisen tuloksen kasvuprosentti 16,8%
  • Yhtiökokous 20.3.2014 päätti jakaa osinkoa 0,30 (0,20) euroa osakkeelta
  • Yhtiökokous valitsi hallitukseen uusina jäseninä OTK Kyösti Kakkosen ja DI Pekka Röngän.

Konsernin avainlukuja:

  • Liikevaihto 6,3 (6,4) milj. euroa, laskua 1,5 %
  • Liikevoitto 1,2 (1,1) milj. euroa eli 18,7 (17,6) % liikevaihdosta
  • Revenio Terveysteknologia -segmentin liikevaihto 3,7 (3,1) milj. euroa, kasvua 18,4 %
  • Revenio Terveysteknologia -segmentin liiketulos 1,4 (1,1) milj. euroa eli 38,3 (36,8) prosenttia liikevaihdosta, muutos 0,3 Meur
  • Revenio Teknologia ja Palvelut -segmentin liikevaihto 2,6 (3,3) milj. euroa, laskua 20,6 %
  • Revenio Teknologia ja Palvelut -segmentin liiketulos 0,0 (0,2) milj. euroa eli 0,5 (5,8) prosenttia liikevaihdosta, muutos -0,2 Meur
  • Tulos ennen veroja, jatkuvat toiminnot, 1,2 (1,1) milj. euroa
  • Laimentamaton osakekohtainen tulos, jatkuvat toiminnot 0,13 (0,11) euroa, laimennettu osakekohtainen tulos, jatkuvat toiminnot 0,13 (0,11) euroa
  • Liiketoiminnan rahavirta jatkuvista toiminnoista 0,1 (0,7) milj. euroa
  • Konserni pitää ennallaan vuotta 2014 koskevan tulosohjeistuksen: Jatkuvien toimintojen liikevaihdon ja liiketuloksen ilman kertaeriä arvioidaan kasvavan edellisvuodesta. Kasvu painottuu terveysteknologiaan. Kasvun riskit Teknologia ja Palvelut -segmentissä ovat nousseet taloudellisen epävarmuuden takia.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Salovaara:

"Alkanut vuosi 2014 on Reveniolle merkittävien panostusten vuosi. Olemme käynnistäneet terveysteknologiaan painottuvan strategiamme mukaisia kehityshankkeita, joiden tavoitteena on luoda tulevien vuosien kasvupolku Terveysteknologia-segmenttiämme edustavalle Icare Finland Oy:lle. Panostuksemme tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä myyntiin ja markkinointiin tulevat vaikuttamaan kuluvan vuoden liiketulokseen, mutta ne ovat välttämättömiä kulkiessamme kohti tavoittelemaamme maailman markkinajohtajuutta silmänpaineen seulonnoissa ja mittauksissa.

Käynnistämämme kehityshankkeet ovat lähteneet liikkeelle erittäin hyvin. Anturivalmistuksen osittainen siirtäminen Suomeen tulee vaikuttamaan positiivisesti sekä antureidemme tuotantoprosessiin, kapasiteettiin että katerakenteeseen. Lisärekrytoinnit Icaren tuotekehitykseen, myyntiin ja markkinointiin sekä hyväksyntäprosesseihin puolestaan varmistaa asemamme silmänpaineen mittausten teknologia- ja kustannusjohtajana, tulevaisuudessa myös globaalina markkinajohtajana. Jakeluverkostomme kattaa yhä tehokkaammin kaikki keskeiset markkina-alueet.

Edellisellä tilikaudella kasvatimme omistuksemme Oscare Medicalissa 53 %:iin. Oscare Medical on meille tulevaisuuden kasvuaihio. Enemmistöosakkuus tässä osteoporoosin tunnistamiseen, seulontaan ja seurantaan erikoistuneessa yhtiössä sopii erinomaisesti strategiseen tavoitteeseemme laajentua terveysteknologiakonsernina. Oscare Medicaliin liittyvät tulosodotuksemme ovat alkaneena vuonna hyvin maltilliset, sillä terveysteknologiatuotteen kansainvälinen lanseeraus kestää tyypillisesti 2-3 vuotta. Myyntiä lähimarkkinoilta odotetaan kuitenkin varhemmin ja ensimmäiset laitteet on jo toimitettu asiakkaille.

Terveysteknologia-segmenttimme Icare Finland Oy teki katsauskaudella suunnitelmiemme mukaisesti hyvän liikevaihdon ja tuloksen. Myynti kasvoi kaikilla suurilla markkina-alueilla, erityisesti Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Venäjällä ja Australiassa, missä vuosi lähti erinomaisesti liikkeelle. Kysyntä Japanin markkinoilla katsauskauden aikana oli poikkeuksellisen voimakasta. Liiketoiminnalle on tyypillistä kausivaihtelu, jonka mukaisesti myynti painottuu voimakkaimmin loppuvuoteen. Segmentin liikevaihto kasvoi 18,4 %, ollen 3,7 (3,1) miljoonaa euroa. Huolimatta aiemmin mainitsemistani panostuksista tulevaisuuden kasvuedellytysten luomiseen, liiketulos kasvoi 23,2 %, ollen 1,4 (1,1) miljoonaa euroa.

Teknologia ja Palvelut -segmentti keskittyy strategiamme mukaisesti omiin vahvuuksiinsa ja kannattavaan kasvuun. Alkaneelle vuodelle antamamme ohjeistuksen mukaisesti segmentin liiketoiminnat ovat alttiita makrotalouden haasteille, mikä näkyi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä edellisvuotta alhaisempana myyntinä merkittävää osaa segmentin liikevaihdosta edustavassa RIB-erikoisveneliiketoiminnassa. Kaikkien segmentin liiketoimintojen osalta on kuitenkin todettava, että tarjoustoiminta oli vilkasta, vaikkakin asiakkaiden päätöksenteko toimialasta riippumatta näyttää hidastuneen. Positiivisia signaaleita olivat RIB-erikoisveneliiketoiminnan saama tilaus Bruneista, Contact Center -liiketoiminnan odotusten mukainen myynti sekä Ohjelmistoliiketoiminnan pienkehitystöiden kysynnän kasvu. Segmentin liikevaihto oli 2,6 (3,3) miljoonaa euroa, jääden 20,6 % edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Liiketulos oli 0,0 (0,2) miljoonaa euroa."

Tammi-maaliskuun 2014 kommentit:

REVENIO TERVEYSTEKNOLOGIA

Revenio Terveysteknologia -segmenttiä edustavan Icare Finland Oy:n tavoitteena on maailman markkinajohtajuus silmänpaineen seulonnoissa ja mittauksessa. Vuonna 2013 aloitettuja merkittäviä panostuksia tutkimukseen ja tuotekehitykseen, markkinointiin ja myyntiin sekä hyväksyntäprosesseihin jatkettiin katsauskaudella. Tavoitteena on säilyttää markkinoilla jo saavutettu teknologia- ja kustannusjohtajuuden tuoma kilpailuetumatka. Tämänhetkiset päämarkkinat ovat Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Venäjällä ja eräissä Aasian maissa, kuten Japanissa ja Intiassa. Merkittävän kysyntäpotentiaalin omaavia, vielä hyödyntämättömiä markkina-alueita ovat erityisesti latinalainen Etelä-Amerikka ja Kiina. Toimenpiteitä maantieteelliseen laajentumiseen on tehty katsauskaudella muun muassa Saudi-Arabiassa. Markkinatilanne vuoden alussa on ollut hyvä ja segmentti saavutti sille asetetut liikevaihto- ja liikevoittotavoitteet. Kysyntä erityisesti Japanissa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Venäjällä ja Australiassa oli vilkasta. Anturiliiketoiminta jatkoi kasvuaan silmänpainemittareiden laitekannan kasvaessa ja niiden käytön lisääntyessä. Anturituotantoa siirrettiin vuoden 2013 lopulla Suomeen tuotantoprosessin kehittämiseksi, kapasiteetin kasvattamiseksi ja katerakenteen parantamiseksi. Silmänpaineen itsemittaukseen tarkoitettu tuoteversio on edennyt Yhdysvalloissa FDA-lupaprosessia edeltäviin kliinisiin testeihin, joita tehdään parhaillaan arvostetussa Johns Hopkins - sairaalassa Yhdysvalloissa. Kun kliiniset testit valmistuvat, jätetään lupahakemus FDA:lle. Markkinointitoimenpiteitä tuotteen lanseeraamiseksi valmistellaan parhaillaan. Kiinassa ja Brasiliassa jätetyt myyntilupahakemukset ovat viranomaiskäsittelyissä. Yhdysvaltoihin on palkattu markkinointipäällikkö vahvistamaan Icaren omaa paikallista organisaatiota. Icaren henkilöstömäärä on kasvanut kahteenkymmeneen. Katsauskaudella perustettiin myös uusi varasto ja lähettämö Vantaalle.

Revenio-konserni kasvatti vuoden 2013 lopulla omistustaan osteoporoosin tunnistamiseen, seulontaan ja seurantaan erikoistuneesta Oscare Medical Oy:stä 53 %:iin. Oscare Medical on strateginen omistus, joka sopii erinomaisesti Revenion tavoitteeseen laajentua terveysteknologiakonsernina. Oscare Medicaliin palkattiin katsauskaudella myynti- ja markkinointipäällikkö, jonka tehtävänä on käynnistää tuotteen myynti- ja markkinointitoimenpiteet. Tulosodotukset ovat alkuvaiheessa hyvin maltilliset ja tuotteen lanseeraamisen kansainvälisille markkinoille arvioidaan kestävän 2-3 vuotta.

REVENIO TEKNOLOGIA JA PALVELUT

Vuoden 2012 lopulla perustetun Revenio Teknologia ja Palvelut -segmentin liiketoiminnat olivat katsauskaudella Contact Center -liiketoiminta, RIB-erikoisveneliiketoiminta ja Ohjelmistoliiketoiminta. Revenio Teknologia ja Palvelut -segmentti keskittyy strategiansa mukaisesti hyvään kannattavuuskehitykseen, orgaaniseen kasvuun ja tehokkuuteen. Segmentin liiketoimintojen ensisijaisena strategisena tavoitteena on tuottaa konsernille positiivista kassavirtaa.

Contact Center -liiketoiminta

Contact Center -liiketoiminnan asiantuntijapalveluiden kysyntä säilyi tasaisena vaikka toimialan markkinatilanne oli katsauskaudella haastava. Contact Center -liiketoimintaa edustava Midas Touch Oy on kuitenkin onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan ja -tulostaan kiristyneestä kilpailutilanteesta huolimatta.

RIB-erikoisveneliiketoiminta

RIB-erikoisveneliiketoiminnan alkuvuosi veneiden tuotannossa lähti liikkeelle viime vuotta alemmalla tasolla. Katsauskaudella allekirjoitetun toimitussopimuksen Royal Brunei Technical Servicen kanssa odotetaan vaikuttavan positiivisesti liikevaihtoon ja -tulokseen jo toisella vuosineljänneksellä. Katsauskauden aikana on kiinnitetty erityistä huomiota tuotannon tehokkuuteen. RIB-erikoisveneliiketoiminnan kannattavuutta on heikentänyt yksittäisten tilausten pienehkö koko.

Ohjelmistoliiketoiminta

Ohjelmistoliiketoiminnan liiketoimintaympäristö muuttui katsauskaudella haastavammaksi kotimarkkinoiden epävarmuuden viivästyttäessä yritysten investointipäätöksiä. Tästä huolimatta sisälogistiikkaan arvioidaan nykytilanteessakin panostettavan siitä saatavan tuotannollisen ja toiminnallisen tehokkuuden vuoksi. Katsauskaudella Ohjelmistoliiketoiminnan painopiste oli jo toimitettujen järjestelmien pienkehitystöissä, joiden kysyntä kasvoi edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta.

LIIKEVAIHTO, KANNATTAVUUS JA TULOS

Revenio -konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto 1.1.-31.3.2014 oli 6,3 (6,4) miljoonaa euroa. Liikevaihdon lasku oli 1,5 %. Jatkuvien toimintojen liiketulos ennen poistoja (EBITDA) oli 1,3 (1,3) miljoonaa euroa eli 20,9 (20,1) % liikevaihdosta. Jatkuvien toimintojen liiketulos oli 1,2 (1,1) miljoonaa euroa eli 18,7 (17,6) prosenttia liikevaihdosta. Tulos ennen veroja, jatkuvat toiminnot, oli 1,2 (1,1) miljoonaa euroa eli 18,9 (17,9) prosenttia liikevaihdosta. Katsauskauden tulos jatkuvista toiminnoista oli 1,0 (0,8) miljoonaa euroa eli 16,3 (13,1) % liikevaihdosta. Tilikauden lopetettujen toimintojen tulos oli 0,0 (0,0) miljoonaa euroa. Tilikauden voitto oli 1,0 (0,9) miljoonaa euroa. Laimentamaton osakekohtainen tulos jatkuvista toiminnoista oli 0,13 (0,11) euroa ja laimennusvaikutuksella oikaistu osakekohtainen tulos oli 0,13 (0,11) euroa. Lopetettujen toimintojen laimentamaton ja laimennettu osakekohtainen tulos oli -0,01 (0,01) euroa.  Tilikauden jatkuvien ja lopetettujen toimintojen osakekohtainen tulos laimennusvaikutuksella oikaistuna oli 0,12 (0,11) euroa. Oma pääoma/osake oli 1,75 euroa (1,85).

Revenio Terveysteknologia -segmentin liikevaihto kasvoi katsauskaudella 18,4 ja Teknologia ja Palvelut -segmentin liikevaihto laski 20,6%. Kokonaisuutena konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto katsauskaudella laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 1,5%. Lasku johtui kokonaisuudessaan RIB-erikoisveneliiketoiminnasta, muiden liiketoimintojen liikevaihto kasvoi.

Revenio Terveysteknologia -segmentin liiketulos ylitti edellisvuoden vastaavan ajankohdan liiketuloksen huolimatta edellisvuota suuremmista kehittämispanostuksista. Terveysteknologia-segmentin liiketulos oli 1,4 (1,1) miljoonaa euroa. Teknologia ja Palvelut -segmentin liiketulos oli edellisvuotta alempi ollen 0,0 (0,2) miljoonaa euroa.

TASE, RAHOITUS JA INVESTOINNIT

Konsernin taseen loppusumma 31.3.2014 oli 22,6 (24,2) miljoonaa euroa. Konsernin oma pääoma oli 13,7 (14,4) miljoonaa euroa. Konsernin korollinen nettovelka oli katsauskauden lopussa -2,0 (-1,7) miljoonaa euroa ja nettovelkaantumisaste oli -14,7 (-11,9) %. Konsernin omavaraisuusaste oli 63,7 (62,3) %. Konsernin likvidit varat katsauskauden päättyessä olivat 4,0 (3,7) miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan positiivisesta kehityksestä johtuen konsernin rahoitustilanne säilyi katsauskaudella vakaana. Katsauskaudella ei nostettu ulkoista vieraan pääoman ehtoista rahoitusta.

Liiketoiminnan jatkuvien toimintojen rahavirta oli 0,1 (0,7) miljoonaa euroa. Konsernin investoinnit aineellisiin ja aineettomiin käyttöomaisuushyödykkeisiin olivat 0,3 (0,1) miljoonaa euroa. Investoinnit kohdistuivat pääasiassa tuotekehitykseen.

Liikevaihto ja segmenttien kate 1-3/2014 ja 1-3/2013, jatkuvat toiminnot:      
  Liikevaihto   Liikevaihto   Segmentin kate   Segmentin kate  
  1-3/2014   1-3/2013   1-3/2014   1-3/2013  
  MEUR % MEUR % MEUR % MEUR %
Terveysteknologia 3,7 59 3,1 44 1,4 38 1,1 37
Teknologia- ja                
Palvelut 2,6 41 3,3 56 0,0 1 0,2 7
Yhteensä 6,3 100 6,4 100 1,5 23 1,3 21
Emoyhtiön kulut         - 0,2   -0,2  
Liiketulos         1,2 19 1,1 18

Konsernin liikevaihto ja -tulos segmenteittäin vuosineljänneksittäin jatkuvista toiminnoista olivat:

MEUR Q1/14 Q4/13 Q3/13 Q2/13 Q1/13
Liikevaihto          
Revenio Terveysteknologia 3,7 4,1 3,0 3,2 3,1
Revenio Teknologia-          
ja Palvelut 2,6 3,0 2,8 3,1 3,3
Liikevaihto yhteensä 6,3 7,1 5,8 6,3 6,4
Liiketulos          
Revenio Terveysteknologia 1,4 1,7 1,2 1,3 1,1
Revenio Teknologia-          
ja Palvelut 0,0 0,2 0,4 0,4 0,2
Yhteensä 1,5 1,9 1,6 1,7 1,3
Emoyhtiön kulut -0,2 -0,2 -0,2 -0,2 -0,2
Liikevoitto 1,2 1,7 1,4 1,4 1,1
Liikevoitto-% 19 20 22 20 18

HENKILÖSTÖ

Konsernin jatkuvien toimintojen palveluksessa oli katsauskaudella keskimäärin 209 (214) henkilöä. Tilikauden lopun henkilöstömäärä oli 223 (227).

Henkilöstön määrä segmenteittäin keskimäärin katsauskauden aikana:
  31.3.2014   31.3.2013   Muutos
Revenio Terveysteknologia 22   16   6
Revenio Teknologia-          
ja Palvelut 180   194   -14
Emoyhtiö 7   4   3
Yhteensä 209   214   -5

Katsauskaudella maksetut palkat ja palkkiot olivat yhteensä 1,9 (1,8) miljoonaa euroa jatkuvista toiminnoista.

OSAKKEET, OSAKEPÄÄOMA JA JOHDON OMISTUS

Revenio Group Oyj:n kokonaan maksettu ja kaupparekisteriin merkitty osakepääoma 31.3.2014 oli 5.314.918,72 euroa ja osakkeiden lukumäärä 7.856.519 kappaletta.

Yhtiöllä on yksi osakelaji, ja kaikilla osakkeilla on samanlainen äänioikeus sekä oikeus osinkoon ja yhtiön varoihin. Hallituksen jäsenten ja toimitusjohtajan sekä heidän lähipiirinsä omistusosuus osakkeista 31.3.2014 oli 11,9 % eli 934.141 osaketta ja optio-oikeuksista 0,0 prosenttia.

MUUTOKSET OSAKKEENOMISTUKSESSA

Reveniolle ilmoitettiin 26.3.2014 Arvopaperimarkkinalain 9 luvun 5 pykälän mukaisesti Eyemaker's Finland Oy:n omistusosuuden Revenio Group Oyj:n osake- ja äänimäärästä laskeneen alle yhden kahdeskymmenesosan (1/20). Eyemaker's Finland Oy:n uusi osuus Revenio Group Oyj:n osake- ja äänimäärästä on 4,45 %. Eyemaker's Finland Oy omistaa 350.000 kpl Revenio Group Oyj:n osaketta.

VOIMASSAOLEVAT OPTIO-OHJELMAT

Yhtiöllä on vuonna 2007 alkanut optio-ohjelma. Yhtiön hallitus päätti 23.11.2007 varsinaisen yhtiökokouksen 3.4.2007 myöntämien osakeantivaltuuksien nojalla optiojärjestelmästä, johon kuuluu enintään 3.684.365 optio-oikeutta. Kymmenen optio-oikeutta oikeuttaa merkitsemään yhden Revenio Group Oyj:n osakkeen. Ulkona olevien optio-oikeuksien perusteella vielä merkittävissä olevien osakkeiden osuus on 31.12.2013 osakemäärällä enintään 1,6 prosenttia yhtiön osakkeista ja äänistä, kun optio- oikeuksilla merkityt uudet osakkeet on rekisteröity. Optio-oikeuksilla merkittävät uudet osakkeet oikeuttavat osinkoon merkintävuodesta lähtien.

Optio-oikeudet on jaettu kolmeen sarjaan A (1.684.365 kappaletta), B (1.000.000 kappaletta) ja C (1.000.000 kappaletta). Osakkeiden merkintäaika on optio-oikeudella A 1.5.2009-1.5.2013 (merkintäaika päättynyt), optio-oikeudella B 1.11.2010-1.11.2014 sekä optio-oikeudella C 1.5.2012-1.5.2016. Osakkeen merkintähinta on osakkeen painotettu keskikurssi 1.-30.4.2009 kerrottuna kymmenellä (1,75 euroa, optio-oikeus B) ja 1.-30.11.2010 kerrottuna kymmenellä (1,69 euroa, optio-oikeus C).

Katsauskaudella ei jaettu uusia optioita henkilöstölle.

KAUPANKÄYNTI NASDAQ OMX HELSINGISSÄ

Revenio Group Oyj:n osakkeita vaihdettiin NASDAQ OMX Helsingissä 1.1.-31.3.2014 yhteensä 13,5 (5,8) miljoonalla eurolla, mikä vastaa 1,0 (1,0) miljoonaa osaketta ja 12,9 (12,5) % osakkeiden kokonaismäärästä. Ylin kaupantekokurssi oli 16,99 (7,13) euroa ja alin 11,32 (4,10) euroa. Katsauskauden lopun päätöskurssi oli 16,97 (7,13) euroa ja katsauskauden keskikurssi 13,33 (5,93) euroa. Revenio Group Oyj:n markkina-arvo 31.3.2014 oli 133,3 (55,4) miljoonaa euroa.

VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS JA HALLITUKSEN VOIMASSA OLEVAT VALTUUDET

Revenio Group Oyj:n varsinainen yhtiökokous 20.3.2014 vahvisti yhtiön tilinpäätöksen ja myönsi hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden tilikaudelta 1.1.-31.12.2013.

Yhtiökokous päätti valita hallitukseen viisi jäsentä ja valitsi hallituksen jäseniksi uudelleen Rolf Fryckmanin, Ari Kohosen ja Pekka Tammelan sekä uusina jäseninä Kyösti Kakkosen ja Pekka Röngän. Hallitus päätti yhtiökokouksen jälkeen pitämässään järjestäytymiskokouksessa valita puheenjohtajakseen edelleen Pekka Tammelan.

Yhtiökokous päätti, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan palkkiona 36.000 euroa vuodessa ja hallituksen muille jäsenille 18.000 euroa vuodessa. Hallituksen jäsenten palkkio päätettiin maksaa 40 %:sti yhtiön omina osakkeina sekä 60 %:sti rahana.

Yhtiökokous päätti, että yhtiön tilintarkastajana valitaan jatkamaan KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy päävastuullisena tilintarkastajana KHT Juha Tuomala.

Yhtiökokous päätti hyväksyä hallituksen ehdotuksen voiton käsittelystä, jonka mukaan emoyhtiön tilikauden tulos -304.972,66 euroa lisätään edellisten tilikausien voittovaroihin ja osinkoa jaetaan 0,30 euroa osakkeelta.

Yhtiökokous peruutti aiemman 771.107 oman osakkeen hankkimista koskevan valtuutuksen ja valtuutti osakkeiden yhdistelyn tultua hyväksytyksi hallituksen päättämään enintään 785.047 oman osakkeen hankkimisesta yhdessä tai useammassa erässä yhtiön vapaaseen omaan pääomaan kuuluvilla varoilla, jolloin hankinnat vähentävät yhtiön voitonjakoon käytettävissä olevia varoja. Osakkeita voidaan hankkia yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi, yrityskauppojen tai muiden järjestelyiden rahoittamiseksi tai toteuttamiseksi, osakepohjaisten kannustinjärjestelmien toteuttamiseksi tai muutoin edelleen luovutettavaksi tai mitätöitäväksi. Valtuutus on voimassa 30.4.2015 saakka.

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään osakkeiden yhdistelyn tultua hyväksytyksi enintään 3.000.000 osakkeen antamisesta osakeannilla tai antamalla osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaisia osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia (mukaan lukien optio-oikeudet) yhdessä tai useammassa erässä. Valtuutus myönnettiin käytettäväksi mahdollisten yrityskauppojen tai muiden Järjestelyiden rahoittamiseen ja toteuttamiseen, yhtiön osakepohjaisten kannustinjärjestelmien toteuttamiseen tai muihin hallituksen päättämiin tarkoituksiin.

Valtuutus on voimassa 30.4.2015 saakka. Tämä valtuutus kumoaa yhtiökokouksessa 21.3.2013 päätetyn valtuutuksen päättää osakeannista sekä osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta.

HALLITUS JA TILINTARKASTAJAT

Revenio Group Oyj:n hallituksessa ovat toimineet 21.3.2014 alkaen aikaisemmista jäsenistä KTM, KHT PJ Maa Partners Oy:n osakas Pekka Tammela (puheenjohtaja); optikko, Eyemakers Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Rolf Fryckman, Gerako Oy:n hallituksen puheenjohtaja DI, ekonomi Ari Kohonen sekä uusina jäseninä OTK, Joensuun Kauppa ja Kone hallituksen puheenjohtaja Kyösti Kakkonen ja DI Pekka Rönkä.

Tilintarkastaja on KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy päävastuullisena tilintarkastajana KHT Juha Tuomala.

ARVIO TOIMINNAN MERKITTÄVISTÄ RISKEISTÄ JA EPÄVARMUUSTEKIJÖISTÄ

Konsernin merkittävät riskit liiketoiminnassa on pörssitiedotettu tilinpäätöstiedotteessa 12.2.2014. Tiedotetuissa riskeissä ei ole tapahtunut muutoksia tilinpäätöstiedotteen julkaisun jälkeen.

KATSAUSKAUDEN JÄLKEISET TAPAHTUMAT

Katsauskauden päättymisen jälkeen ei ole ollut merkittäviä tapahtumia.

NÄKYMÄT VUODELLE 2014

Jatkuvien toimintojen liikevaihdon ja liiketuloksen ilman kertaeriä arvioidaan kasvavan edellisvuodesta. Kasvu painottuu terveysteknologiasegmenttiin. Kasvun riskit Teknologia-ja Palvelut segmentissä ovat nousseet taloudellisen epävarmuuden takia.

OSAVUOSIKATSAUKSEN LAATIMISPERIAATTEET

Tämä osavuosikatsaus on laadittu IFRS-standardien kirjaamis- ja arvostusperiaatteita noudattaen. Katsausta ei ole laadittu noudattaen kaikkia IAS 34, Osavuosikatsaukset -standardin vaatimuksia.  Osavuosikatsauksen luvut ovat tilintarkastamattomia.

KONSERNIN TUNNUSLUVUT (MEUR) 1-3/2014   1-3/2013   1-12/2013
           
Liikevaihto, jatkuvat toiminnot 6,3   6,4   25,7
Ebitda, jatkuvat toiminnot 1,3   1,3   6,3
Ebitda- %, jatkuvat toiminnot 20,9   20,1   24,3
Liiketulos, jatkuvat toiminnot 1,2   1,1   5,6
Liiketulos- %, jatkuvat toiminnot 18,7   17,6   21,7
Tulos ennen veroja, jatkuvat toiminnot 1,2   1,1   5,5
Tulos ennen veroja- %, jatkuvat toiminnot 18,9   17,9   21,3
Lopetettujen toimintojen tulos 0,0   0,0   0,0
Katsauskauden tulos, jatkuvat toiminnot 1,0   0,8   4,3
Katsauskauden tulos- %, jatkuvat toiminnot 16,3   13,1   16,7
Bruttoinvestoinnit 0,3   0,1   0,9
Bruttoinvestoinnit liikevaihdosta % 4,2   1,4   3,5
Tuotekehitysmenot 0,1   0,1   0,9
Tuotekehitysmenot liikevaihdosta % 1,8   1,8   3,3
Nettovelkaantumisaste- % -14,7   -11,9   -16,8
Omavaraisuusaste- % 63,7   62,3   66,1
Sijoitetun pääoman tuotto (ROI) 25,1   27,8   29,7
Oman pääoman tuotto (ROE) 28,5   14,6   25,7
Laimentamaton tulos/osake EUR, jatkuvat toiminnot 0,13   0,11   0,55
Laimennettu tulos/osake EUR, jatkuvat toiminnot 0,13   0,11   0,55
Laimentamaton tulos/osake EUR, lopetetut toiminnot -0,01   0,06   0,00
Laimennettu tulos/osake EUR, lopetetut toiminnot -0,01   0,06   0,00
Oma pääoma/osake EUR 1,75   1,85   1,91
Henkilöstö keskimäärin katsauskaudella, jatkuvat toiminnot 209   236   209
Liiketoiminnan rahavirta 0,1   0,7   5,5
Lopetettujen toimintojen rahavirta -0,2   -0,9   -0,1
Investointien rahavirta -0,3   -0,1   0,1
Rahoituksen rahavirta -0,2   -1,0   -5,9
Rahavirta yhteensä -0,6   -1,3   -0,4

KONSERNIN LAAJA TULOSLASKELMA (MEUR) 1-3/2014   1-3/2013   1-12/2013
                 
LIIKEVAIHTO     6,3   6,4   25,7
Liiketoiminnan muut tuotot   0,0   0,0   0,1
Materiaalit ja palvelut   -1,4   -1,8   -6,5
Työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut -2,3   -2,2   -8,9
Poistot ja arvonalentumiset   -0,1   -0,2   -0,7
Liiketoiminnan muut kulut   -1,2   -1,2   -4,2
LIIKETULOS, JATKUVAT TOIMINNOT 1,2   1,1   5,6
Osuus osakkuusyhtiötuloksista 0,0   0,0   0,0
Rahoituskulut (netto)   0,0   0,0   -0,1
TULOS ENNEN VEROJA, JATKUVAT TOIMINNOT 1,2   1,1   5,6
Tuloverot     -0,2   -0,3   -0,1
Katsauskauden tulos jatkuvista toiminnoista 1,0   0,8   5,5
Katsauskauden tulos lopetetuista toiminnoista 0,0   0,0   -1,1
KATSAUSKAUDEN TULOS   1,0   0,9   4,3
Muut laajan tuloksen erät   0,0   0,0   0,0
Muihin laajan tuloksen eriin            
liittyvät verot     0,0   0,0   0,0
Katsauskauden muut laajan tuloksen          
erät verojen jälkeen   0,0   0,0   0,0
KATSAUSKAUDEN LAAJA TULOS YHTEENSÄ 1,0   0,9   4,3
Katsauskauden tuloksen jakautuminen:          
Emoyrityksen omistajille   1,0   0,9   4,3
Katsauskauden laajan tuloksen jakautuminen:          
Emoyrityksen omistajille   1,0   0,9   4,3
Tulos/osake, laimentamaton, EUR, jatkuvat toiminnot 0,13   0,11   0,55
Tulos/osake, laimennettu, EUR, jatkuvat toiminnot 0,13   0,11   0,55
Tulos/osake, laimentamaton, EUR, lopetetut toiminnot -0,01   0,06   0,00
Tulos/osake, laimennettu, EUR, lopetetut toiminnot -0,01   0,06   0,00

KONSERNITASE (MEUR) 31.3.2014   31.3.2013   31.12.2013
VARAT            
PITKÄAIKAISET VARAT          
Aineelliset hyödykkeet 1,4   1,5   1,3
Liikearvo   7,0   8,1   7,0
Aineettomat hyödykkeet 2,5   0,6   2,4
Osuudet osakkuusyrityksissä 0,0   0,0   0,0
Laskennalliset verosaamiset 0,5   1,3   0,5
PITKÄAIKAISET VARAT YHT. 11,4   11,6   11,3
LYHYTAIKAISET VARAT          
Vaihto-omaisuus 0,9   1,4   1,1
Myyntisaamiset ja muut saamiset 5,1   5,4   4,5
Rahavarat 4,0   3,7   4,6
LYHYTAIKAISET VARAT YHT. 10,0   10,5   10,2
Lopetettujen toimintojen          
pitkäaikaiset omaisuuserät 1,2   2,2   1,2
VARAT YHT. 22,6   24,2   22,6
OMA PÄÄOMA JA VELAT          
OMA PÄÄOMA          
Osakepääoma 5,3   5,3   5,3
Ylikurssirahasto 2,4   2,4   2,4
Arvonmuutosrahasto 0,3   0,3   0,3
Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 4,5   7,4   4,5
Kertyneet voittovarat 1,2   -1,0   2,4
OMA PÄÄOMA, emoyhtiön          
omistajien osuus 13,7   14,4   15,0
OMA PÄÄOMA YHT. 13,7   14,4   15,0
VELAT            
PITKÄAIKAISET VELAT          
Laskennalliset verovelat 0,1   0,2   0,1
Varaukset 0,1   0,1   0,1
Rahoitusvelat 1,3   1,2   1,3
PITKÄAIKAISET VELAT YHT. 1,5   1,5   1,6
LYHYTAIKAISET VELAT          
Saadut ennakot 1,0   1,2   1,3
Ostovelat ja muut velat 5,4   4,7   3,5
Rahoitusvelat 0,7   0,8   0,8
LYHYTAIKAISET VELAT YHT. 7,0   6,7   5,6
Lopetettujen toimintojen pitkäaikaisiin          
omaisuuseriin liittyvät velat 0,4   1,7   0,5
VELAT YHT. 8,9   9,9   7,7
OMA PÄÄOMA JA          
VELAT YHT. 22,6   24,2   22,6

KONSERNIN OMAN PÄÄOMAN MUUTOSLASKELMA (MEUR)    
      Osake- Ylikurssi- Muut Voitto- Opo
      pääoma rahasto rahastot varat yht.
Oma pääoma 1.1.2014 5,3 2,4 4,8 2,4 15,0
Osingonjako   0,0 0,0 0,0 -2,2 -2,2
Käytetyt              
osakeoptiot   0,0 0,0 0,0 0,0 0,0
Tilikauden tulos   0,0 0,0 0,0 1,0 1,0
Oma pääoma 31.3.2014 5,3 2,4 4,8 1,2 13,7
      Osake- Ylikurssi- Muut Voitto- Opo
      pääoma rahasto rahastot varat yht.
Oma pääoma 1.1.2013 5,3 2,4 7,4 -0,4 14,7
Osingonjakovelka   0,0 0,0 0,0 -1,5 -1,5
Käytetyt osakeoptiot 0,0 0,0 0,4 0,0 0,4
Tilikauden tulos   0,0 0,0 0,0 0,9 0,9
Oma pääoma 31.3.2013 5,3 2,4 7,7 -1,0 14,4

KONSERNIN RAHAVIRTALASKELMA (MEUR) 1-3/2014 1-3/2013 1-12/2013
Tilikauden voitto 0,9 0,9 4,3
Oikaisut tilikauden tulokseen 0,3 0,5 0,9
Käyttöpääoman muutos -1,2 -0,7 0,3
Maksetut korot -0,0 0,0 0,0
Saadut korot 0,0 0,0 0,0
LIIKETOIMINNAN RAHAVIRTA 0,1 0,7 5,5
Lopetettujen toimintojen rahavirta -0,2 -0,9 -0,1
Tytär-/Osakkuusyrityksen myynti vähennettynä
myyntihetken rahavaroilla 0,0 0,0 1,7
Tytäryrityksen hankinta   0,0   0,0   -0,7
Investoinnit aineellisiin
hyödykkeisiin -0,1 0,0 -0,3
Investoinnit aineettomiin
hyödykkeisiin -0,2 -0,1 -0,6
INVESTOINTIEN RAHAVIRTA -0,3 -0,1 0,1
Osakkeiden merkintä optioilla 0,1 0,4 0,8
Jaetut osingot ja pääomanpalautukset 0,0 0,0 -4,8
Lainojen takaisinmaksut -0,1 -1,3 -1,7
Lainojen nostot 0,0 0,0 0,0
Rahoitusleasingvelkojen maksut -0,0 0,0 -0,1
Myönnetyt osakkuusyhtiölainat 0,0 0,0 -0,0
RAHOITUKSEN RAHAVIRTA -0,1 -1,0 -5,9
Rahavirta yhteensä -0,6 -1,3 -0,4
Rahavarat kauden alussa 4,6 5,0 5,0
Rahavarat kauden lopussa 4,0 3,7 4,6

LIIKEVAIHTO JA -VOITTO VUOSINELJÄNNEKSITTÄIN, JATKUVAT TOIMINNOT (MEUR)
    Q1/2014 Q4/2013 Q3/2013 Q2/2013 Q1/2013  
Liikevaihto 6,3 7,2 5,8 6,4 6,4  
Liikevoitto 1,2 1,7 1,4 1,5 1,1  
Liikevoitto-% 19 23 23 23 18  

SUURIMMAT OSAKKEENOMISTAJAT 31.3.2014      
    Osakemäärä   %
1. Merivirta Jyri 1 000 000   13 %
2. Joensuun Kauppa ja Kone Oy 441 509   6 %
3. Sijoitusrahasto Evli Suomi Osake 366 986   5 %
4. Eyemaker's Finland Oy 350 000   4 %
5. Gerako Oy 340 000   4 %
6. Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera 265 000   3 %
7. Alpisalo Mia 260 513   3 %
8. Sijoitusrahasto Danske Suomi kasvuosake 150 000   2 %
9. Salovaara Olli-Pekka 109 207   1 %
10. Kirkon Keskusrahasto 101 699   1 %

Revenio Group Oyj

Hallitus

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Olli-Pekka Salovaara, gsm 040-5675520
olli-pekka.salovaara@revenio.fi
http://www.revenio.fi

JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki
Finanssivalvonta
Keskeiset tiedotusvälineet
www.revenio.fi

Revenio-konserni lyhyesti
Revenio on suomalainen terveysteknologiakonserni, jonka liiketoiminnan ytimen muodostavat silmänpainemittarit. Revenio-konsernin Terveysteknologia-segmentin muodostaa Icare Finland Oy:n harjoittama liiketoiminta. Nykytuotteista laajalti patentoitu Icare-tuoteperhe on konsernin menestyksen kulmakivi. Revenio tavoittelee terveysteknologiassa voimakasta kasvua orgaanisesti ja yritysjärjestelyiden kautta.

Revenio-konserniin kuuluu myös muita liiketoimintoja, jotka on ryhmitelty Teknologia ja Palvelut -segmentiksi. Segmentin liiketoiminnoille on yhteistä globaalit markkinat ja oman alansa kärkeä edustavat teknologiatuotteet ja -palvelut. Tämän segmentin liiketoiminnat ovat omalla alallaan erittäin kannattavia ja ne tuottavat konsernille positiivista kassavirtaa.

Revenio-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 25,7 miljoonaa euroa, liikevoiton ollessa 21,7 %. Revenio Group Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oyj:ssä.