FLSmidth optimerer sin organisation


Selskabsmeddelelse til Finanstilsynet nr. 16-2014, 13. august 2014

I forlængelse af gennemgangen af koncernstrategien i 2013 er det blevet besluttet at ændre FLSmidths divisionsstruktur. Fra 1. januar 2015 vil FLSmidth være organiseret i to projekt-divisioner, én produkt-division og én service-division. 

Material Handling og Mineral Processing divisionerne vil blive lagt sammen til en Minerals division. Cement og Customer Services vil blive opretholdt som separate divisioner. En ny Product Companies division vil blive etableret for at fremme globalisering og vækst af FLSmidths unikke produktmærker. (For et overblik over de ledelsesmæssige konsekvenser, se selskabsmeddelelse no. 17-2014, 13. august 2014).

Den nye organisationsstruktur øger den operationelle effektivitet, idet hver division vil have en mere homogen forretningsmodel, fælles kundebase og særskilt ledelsesmæssigt fokus. Som en konsekvens af reorganiseringen vil FLSmidth være godt positioneret til at høste fordelene ved at være i cykliske industrier, hvor efterspørgslen efter produkter, projekter og serviceydelser varierer over tid.

"Dette er en organisatorisk forbedring, der forbereder FLSmidth på det kommende opsving ved at øge den operationelle effektivitet, forenkle strukturen, forfine det ledelsesmæssige fokus og lægge fundamentet for globaliseringen af vores produktselskaber. Det giver os en stærk platform for fremtidig værdiskabelse," siger adm. koncerndirektør Thomas Schulz.

Den nye organisation vil bestå af de fire divisioner;

Minerals
Minerals divisionen vil fokusere på at levere systemer til vores kernemineindustrier: kul, kobber, guld, jernmalm og gødningsmineraler. Forretningsområdet dækker teknologier til udvinding af mineraler og materialehåndtering og er en sammenlægning af divisionerne, der i dag er kendt som Mineral Processing og Material Handling.

Den nye Minerals division vil frigive et markant potentiale for, at FLSmidth kan blive den stærkeste projekt- og systemleverandør i mineralindustrierne.

Cement
FLSmidth har mere end 130 års erfaring og er den globale cementindustris førende leverandør af komplette anlæg og produktionslinjer.

Den dedikerede Cement division gør det muligt at have vedvarende fokus på komplette anlæg og produktionslinjer, og yderligere udvikling af vores EPC-ydelser vil i særdeleshed sikre vores fortsatte stærke position i cementindustrien (EPC står for "Engineering, Procurement og Construction").

Customer Services
I 2012 blev Customer Services adskilt fra projektforretningen for at gøre vækst af forretningsområdet til en klar prioritet hos FLSmidth og for at fremme en stærk servicekultur og et stærkt service mindset. Vi fortsætter med aktivt at udnytte mulighederne for vækst og udvikling indenfor serviceområderne gennem en dedikeret Customer Services division.

Den fortsatte udvikling af drift- og vedligeholdelsesforretningen vil have særlig høj prioritet i Customer Services divisionen. Salget af sliddele, forbrugsvarer og nye servicekoncepter til mineral- og cementindustrierne vil også blive styrket i divisionen.

Product Companies
For at sikre et dedikeret ledelsesmæssigt fokus og drage fordel af fælles indkøb og administrative funktioner separerer vi et antal produktselskaber fra projektdivisionerne og danner en selvstændig Product Companies division.

Product Companies divisionen gør FLSmidth i stand til at udnytte det store potentiale, der ligger i at globalisere og styrke virksomhedens unikke produktmærker. Den nye division vil betjene FLSmidths seks kerneindustrier (cement, kobber, kul, jernmalm, guld, gødningsmineraler), de to Minerals og Cement divisioner samt nærliggende industrier.

Product Companies divisionen vil bestå af FLSmidth-selskaberne: ABON, Buffalo, Pfister, Ventomatic, Krebs, MAAG Gear, Airtech, Möller og Automation.

Fra 1. januar 2015 vil FLSmidth eksternt rapportere finansielle resultater for alle fire divisioner.

Tilpassede sammenligningstal for de seneste 12 kvartaler vil blive offentliggjort i fjerde kvartal 2014.

--------------

Henvendelser om denne meddelelse kan rettes til adm. koncernchef Thomas Schulz, FLSmidth & Co. A/S på tlf. 36 18 18 00.

For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

 

Med venlig hilsen

Pernille Friis Andersen

Corporate Communications & Investor Relations


Attachments

Link til PDF version