Turvatiimin vartiointipalveluiden liikevaihto ja kannattavuus laski, turvatekniikan ja Palvelutiimin liiketoiminnat kehittyivät myönteisesti


Turvatiimi Oyj                  Osavuosikatsaus 14.8.2014 klo 16.35

 

TURVATIIMI OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. – 30.6.2014

  

Tammi-kesäkuu lyhyesti: 

  • Liikevaihto 18 113,4 tuhatta euroa (19 190,3)
  • Liikevaihdon muutos -5,6 %  
  • Käyttökate -627,1 tuhatta euroa (413,8)
  • Käyttökate ilman kertaluonteisia eriä -454,1 tuhatta euroa (473,8)
  • Liiketulos -1 146,4 tuhatta euroa (-146,4)
  • Liiketulos ilman kertaluonteisia eriä -973,4 tuhatta euroa (-86,4)
  • Osakekohtainen tulos -0,02 € (0,00)
  • Omavaraisuusaste 27,1 % (36,3 %) ja nettovelkaantumisaste 103,1 % (57,6 %)

 

Huhti-kesäkuu lyhyesti:

  • Liikevaihto 9 293,6 tuhatta euroa (9 512,5)
  • Liikevaihdon muutos -2,3 %
  • Käyttökate -418,8 tuhatta euroa (67,4)
  • Käyttökate ilman kertaluonteisia eriä -317,8 tuhatta euroa (127,4)
  • Liiketulos -683,4 tuhatta euroa (-205,8)
  • Liiketulos ilman kertaluonteisia eriä -582,4 tuhatta euroa (-145,8)
  • Osakekohtainen tulos -0,01 € (0,00)

 

NÄKYMÄT VUODELLE 2014

Turvatiimi pitää näkymänsä ennallaan. Yhtiö ennustaa vuoden 2014 liikevaihtonsa jäävän jonkin verran alle edellisen vuoden liikevaihdon. (Liikevaihto vuonna 2013 oli 37,8 miljoonaa euroa.) Vuoden 2014 liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä yhtiö ennustaa olevan jonkin verran parempi kuin edellisenä vuonna. (Liiketulos vuonna 2013 ilman kertaluonteisia eriä -0,6 miljoonaa euroa.)

 

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS

Toimitusjohtaja Juha Murtopuro:

”Taloudellisesti alkuvuosi oli Turvatiimi-konsernille pettymys perinteisten vartiointi- ja turvallisuuspalveluiden osalta, mutta turvatekniikan osalta sekä Turvatiimi-yrittäjä konseptin yrityksissä kehitys oli positiivista. Myös Palvelutiimi-tuotemerkin alla tuotettavien valtakunnallisten hoiva- ja avustuspalveluiden sekä vähittäiskaupan palveluiden liiketoiminnat kasvoivat kannattavasti. Koska perinteisten vartiointipalveluiden osuus konsernin liiketoiminnasta on niin merkittävä, painoi se koko konsernin liikevaihdon laskuun ja toiminnan tappiolliseksi alkuvuonna.

Perinteisten vartiointi- ja turvallisuuspalveluiden markkinatilanne oli alkuvuonna edelleen haastava aggressiivisen hintakilpailun sekä markkinaosuustaisteluiden vuoksi. Markkinatilanteesta ja heikosta alkuvuodesta johtuen yhtiö aloitti merkittävät sopeuttamis- ja uudistamistoimet vartiointi- ja turvallisuuspalveluissa kesäkuussa. Toimenpiteiden vaikutuksien odotetaan parantavan vartiointipalveluiden kannattavuutta viimeisestä vuosineljänneksestä alkaen. Kokonaisuudessaan järjestelyillä ja toimenpiteillä haetaan noin 1,2 miljoonan euron vuositason kustannussäästöä, mikä toteutuessaan parantaa vartiointi- ja turvallisuuspalveluiden kannattavuutta tulevaisuudessa merkittävästi. 

Alkuvuoden tulosta rasittivat myös panostukset toiminnan ja tuotteistamisen kehittämiseen sekä isot järjestelmähankkeet. Vartiointi- ja turvallisuuspalveluihin hankittiin turvatekniikan osaamista Infratek Security Finland Oy:n liiketoimintakaupan myötä ja helmikuussa lanseerattiin hälytyskeskuspalveluita ja 24/7 valvomotoimintaa tuottava yhteisyritys Responda 113 Oy yhdessä Insta Defsec Oy:n kanssa. Lisäksi ensimmäisen vuosipuoliskon aikana vahvistettiin Palvelutiimin valtakunnallista hoiva- ja auttamispalvelutoimintaa, mistä aiheutui yhtiölle etupainotteisia koulutuskustannuksia.

Toisen vuosineljänneksen aikana käyttöön otetut järjestelmäuudistukset, kuten uusi toiminnanohjausjärjestelmä, tulevat pidemmällä tähtäimellä tehostamaan yhtiön toimintaa ja parantamaan konsernin kilpailukykyä. Myös myyntiin, markkinointiin sekä asiakashallintaan on panostettu aikaisempaa enemmän alkuvuonna ja näiden panostusten odotetaan tuovan positiivista kehitystä viimeisestä vuosineljänneksestä alkaen.

Vartiointipalveluiden uudelleen organisointi ja uudistaminen sekä tehdyt valitettavat mutta välttämättömät sopeutustoimet mahdollistavat vartiointi- ja turvallisuuspalveluille kannattavan kasvun perustan. Kaupallinen hälytyskeskus Responda 113 ei vielä kuluvana vuonna vaikuta merkittävästi konsernin kasvuun ja kannattavuuteen, mutta markkinapalaute uudesta 24/7 palvelukonseptista on ollut hyvin positiivista.”

 

KATSAUS TOIMINTAYMPÄRISTÖÖN

Vartiointi- ja turvallisuuspalveluiden hintakilpailutilanne on kireä. Tilanteen taustalla on alalla toimivien yritysten suuri lukumäärä suhteutettuna kokonaismarkkinan kokoon sekä aggressiivinen markkinaosuustaistelu palvelutuottajien välillä erityisesti hintakilpailun muodossa. Lisäksi arvioimme, että vartiointi- ja turvallisuuspalveluiden kokonaismarkkinassa tehdyt vartioinnin työtunnit sekä valtakunnallinen vartioinnissa oleva kokonaiskohdemäärä ovat pysyneet samana tai hieman laskeneet alkuvuonna, johtuen vallitsevasta yleisestä epävarmasta taloustilanteesta. Näistä johtuen ennustamme että toimialalla on odotettavissa lisää konsolidaatiota, rakennemuutoksia ja muita yritysjärjestelyitä lähivuosien aikana. Toisaalta, arvioimme myös että ulkoistamiset ja yksityistämiset luovat toimialalle jatkossakin merkittäviä kasvumahdollisuuksia.

Yhtiön näkemys on, että turvatekniikan kokonaismarkkina on jatkanut maltillista kasvua ja että moderniin turvateknologiaan sekä ympärivuorokautiseen asiakaspalvelukeskukseen ja 24/7 valvomoon pohjautuva kustannustehokas palvelutarjonta kasvaa jatkossa perinteistä piiri- ja paikallisvartiointipalvelua nopeammin. Yleisen taloustilanteen ja erityisesti rakentamisen elpyessä myös turvatekniikan markkinan ennustetaan kasvavan nykyistä nopeammin.

Suomen Palvelutiimi Oy:n kohdemarkkina on huomattavasti turvallisuus-palvelumarkkinoita laajempi. Näillä palvelumarkkinoilla vallitsee myös pääsääntöisesti kireä kilpailutilanne, mutta monipalveluratkaisujen ja uusien toimintamallien kautta markkinoilla on olemassa kannattavaa liiketoimintapotentiaalia. Palvelutiimin palveluista erityisesti valtakunnallisten hoiva- ja avustuskäyntien tuottaminen kasvaa nopeasti.

Responda 113 Oy:n laaja palvelutarjonta sisältää mm. turvallisuuteen liittyvien hälytyskeskuspalveluiden tuottamisen, kiinteistöautomatiikan valvonnan ja asiakaspalvelukeskustoiminnot. Näiden lisäksi Responda 113 Oy tarjoaa 24/7 hoivapäivystyspalveluita kuten turvapuhelimien puheluiden vastaanottopalveluita, globaalia kone- ja laitevalvontaa sekä tietoverkko- ja kybervalvontaa. Markkina kasvaa ja Responda 113 Oy:n osalta kannattavaan kasvuun arvioidaan päästävän vuoden 2015 aikana.

Arviomme mukaan kasvanut geopoliittinen epävarmuus sekä kansainvälisen talouden näkymät pitävät edelleen yllä taloudellista epävarmuutta, mikä voi viivästyttää asiakkaiden hankintapäätöksiä ja osaltaan heikentää turvapalveluiden ja -tuotteiden kysyntää lähitulevaisuudessa. Vaikka Turvatiimi-konserni toimii tällä hetkellä vain Suomen markkinoilla, heijastuvat kansainväliset trendit liiketoimintaan asiakasyritysten ja yhteisöjen kautta sekä välillisesti yleisenä markkinakehityksenä.

Vartiointialalla sovittiin 23.5.2014 työehtosopimuksen uudistamisesta. Työehtosopimus on voimassa 31.5.2015 asti. Uusitun sopimuksen myötä vartiointialan palkkakustannukset nousevat mm. palkkojen yleiskorotusten, lisien korotusten ja muiden sovittujen työehtomuutosten seurauksena ja nämä saadaan pääosin hinnankorotusten kautta katettua.

 

TAVOITTEET JA STRATEGIA

Turvatiimi-konserni on suomalainen, valtakunnallinen palvelualan yritys, jonka tuottaa turvallisuus- ja vartiointialan palveluita ja turvateknologiaa Turvatiimi - brändin alla. Vähittäiskaupan palveluita, hoivapalveluita ja asiakaspalvelukokonaisuuksia tarjotaan Palvelutiimi – brändin alla ja 24/7 valvomo-, kuvavalvonta-, hälytys- ja johtokeskuspalveluja kustannustehokkaasti Responda 113:n kautta.

Turvatiimi hyödyntää myös Turvatiimi-yrittäjä konseptia markkinamuutoksessa tarjoten mahdollisuuksia paikallisille turvallisuusalan yrittäjille. Turvatiimi-yrittäjät toimivat itsenäisinä yrittäjinä Turvatiimi-yrittäjä konseptin mukaisesti hyödyntäen Turvatiimin tarjoamia konsernipalveluita esim. Responda 113 hälytyskeskusta.

Konserni kehittää aktiivisesti uusia palveluratkaisuja kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantamiseksi. Konsernin pitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa vähintään 10 %:n vuosittainen liikevaihdon kasvu sekä vähintään 6 %:n käyttökate.

 

KONSERNIN AVAINLUVUT

1 000 EUR 4-6/2014 4-6/2013 1-6/2014 1-6/2013
         
Liikevaihto                  9 293,6 9 512,5 18 113,4 19 190,3
Käyttökate -418,8 67,4 -627,1 413,8
Liiketulos -683,4 -205,8 -1 146,4 -146,4
Tulos ennen veroja -762,3 -254,7 -1 275,8 -235,7
Katsauskauden tulos -746,3 -240,6 -1 248,2 -207,6
Tulos/osake laimentamaton ja laimennettu, EUR -0,01 0,00 -0,02 0,00
Omavaraisuusaste, %     27,1 % 36,3 %
Nettovelkaantumisaste, %     103,1 % 57,6 %

 

OLENNAISET TAPAHTUMAT KATSAUSKAUDELLA

Turvatiimi ja teknologiayhtiö Insta DefSec Oy sopivat 3.2.2014 kaupallisia hälytyskeskuspalveluja tarjoavan Responda 113 Oy yhteisyrityksen perustamisesta Suomeen. Turvatiimin enemmistöomistuksessa oleva yhteisyritys tulee tarjoamaan ympärivuorokautisia valvomo, kuvavalvonta-, hälytys- ja johtokeskuspalveluja sekä yksityisen että julkisen sektorin toimijoille Insta Response – teknologiajärjestelmällä. Tämä hanke on Turvatiimille yksi merkittävimmistä investoinneista ja liiketoiminnan kehittämishankkeista kuluvan vuoden aikana.

Turvatiimi vahvisti turvatekniikan osaamista sekä turvatekniikan tuotevalikoimaa hankkimalla Infratek Security Finland Oy:n liiketoiminnan. Infratek Security Finland Oy:n liikevaihto oli viimeisimmän vahvistetun tilinpäätöksen mukaan vuonna 2012 noin 1,14 miljoonaa euroa ja liiketulos tappiollinen. Ostetun liiketoiminnan liikevaihdon arvioidaan kasvavan ja kannattavuuden parantuvan Turvatiimin asiakaskunnan tarjoamien liiketoimintamahdollisuuksien kautta. Infratek Security Finland Oy:n palveluksessa olleet kuusi henkilöä siirtyivät liiketoimintakaupassa vanhoina työntekijöinä Turvatiimin palvelukseen. Infratek Security Finland Oy:n liiketoiminta yhdistettiin Turvatiimiin 1.3.2014 alkaen.

Turvatiimi Oyj muutti 7.5.2014 alkaen toiminnan painopistealueita sekä organisaatiorakennetta. Turvatiimi-konsernin tulosvastuullisiksi liiketoimintayksiköiksi nimettiin vartiointi- ja turvallisuuspalvelut, Palvelutiimi sekä hälytyskeskus- ja valvontapalveluita tuottava Responda 113. Turvatiimi-konsernin johtoryhmän muodostaa 7.5.2014 alkaen vartiointi- ja turvallisuuspalveluiden liiketoimintayksikön johtaja Teemu Sopanen, Palvelutiimin liiketoimintayksikön johtaja Olli Laakso, talousjohtaja Jarno Karhinen, liiketoiminnan kehityspäällikkö Antti Nuutinen, markkinointipäällikkö Tiina Tanttu sekä toimitusjohtaja Juha Murtopuro.

Turvatiimi alensi 14.5.2014 vuoden 2014 liikevaihto-ohjeistustaan merkittävän asiakasmenetyksen takia. Turvatiimi Oyj:n ja Finavia Oyj:n toimeksiantosopimukseen liittynyt optiosopimus päättyy 30.9.2014 eikä Turvatiimiä valittu jatkamaan palveluiden tuottamista Finavialle. Päivitetyn liikevaihto-ohjeistuksen mukaan yhtiön vuoden 2014 liikevaihto jää jonkin verran alle edellisen vuoden liikevaihdon. (Liikevaihto vuonna 2013 oli 37,8 miljoonaa euroa.) Turvatiimi arvioi aiemmin liikevaihtonsa kasvavan jonkin verran edellisestä vuodesta. Yhtiö säilytti tulos-ohjeistuksen ennallaan arvioiden vuoden 2014 liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä olevan jonkin verran parempi kuin edellisenä vuonna. (Liiketulos vuonna 2013 ilman kertaluonteisia eriä -0,6 miljoonaa euroa.)

Vartiointialalla sovittiin 23.5.2014 työehtosopimuksen uudistamisesta. Työehtosopimus on voimassa 31.5.2015 asti. Uusitun sopimuksen myötä vartiointialan palkkakustannukset nousevat mm. palkkojen yleiskorotusten ja muiden sovittujen työehtomuutosten seurauksena.

Turvatiimi Oyj:n hallituksen jäsen Petri Peltomaa luopui 26.5.2014 alkaen yhtiön hallituksen jäsenyydestä keskittyen jatkossa päätoimeensa Rauheat Oy:n toimitusjohtajana Raumalla. Muut yhtiökokouksen valitsemat hallituksen jäsenet jatkavat tehtävissään ja hallitus on yhtiöjärjestyksen mukaan päätösvaltainen. Hallituksen kokoonpano on 26.5.2014 alkaen Benedict Wrede (puheenjohtaja), Mia Åberg (varapuheenjohtaja), Martin Forss ja Mikael Lönnroth.

Turvatiimi Oyj käynnisti 6.6.2014 vartiointiliiketoimintaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut organisaationsa tuottavuuden parantamiseksi ja kustannusrakenteensa tehostamiseksi. Toimenpiteillä tavoitellaan noin 1,2 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Henkilöstökustannusten osalta säästötavoite vastaa enintään 80 henkilötyövuoden kustannuksia. Tehostamisohjelman vaikutusten arvioidaan toteutuvan täysimääräisesti vuoden 2015 alusta alkaen.

Turvatiimi Oyj:n hallitus päätti 26.6.2014 lakkauttaa hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan hallituksen pienentyneen koon johdosta. Jatkossa valiokunnan tehtävät hoitaa hallitus täydessä kokoonpanossa.

 

KATSAUSKAUDEN JÄLKEISET OLENNAISET TAPAHTUMAT

Turvatiimi Oyj:ssä 6.6.2014 käynnistetyt vartiointiliiketoimintaa koskeneet yhteistoimintaneuvottelut saatiin päätökseen 5.8.2014. Neuvottelussa päädyttiin ratkaisuun, jonka arvioidaan tuottavan yhtiölle tavoitteiden mukaiset säästöt vuositasolla. Toimenpiteet toteutetaan 22.9.2014 mennessä ja kustannussäästövaikutusten arvioidaan (vuositasolla noin 1,2 miljoonaa euroa) toteutuvan vuoden viimeisestä vuosineljänneksestä alkaen.

 

LIIKEVAIHTO JA TULOS 1.1. – 30.6.2014

Turvatiimi-konsernin liikevaihto katsauskaudella oli 18 113,4 tuhatta euroa (19 190,3). Katsauskauden liikevaihto laski 5,6 %:lla verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan.

Alkuvuoden aikana perinteisten vartiointi- ja turvallisuuspalveluiden markkinatilanne jatkui haastavana ja hintakilpailu oli aggressiivista. Liikevaihdon osalta erityisesti vartiointi- ja turvallisuuspalveluiden laskutus väheni merkittävästi edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Palvelutiimi–tuotemerkin alla tuotettujen hoivapalveluiden, vähittäiskaupan palveluiden ja monipalvelukokonaisuuksien laskutus sen sijaan kasvoi verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Responda 113:n liiketoiminta alkaa merkittävästi vuoden 2015 aikana.

Turvatiimi-konsernin käyttökate katsauskaudella oli -627,1 tuhatta euroa (413,8) ja liiketulos oli -1 146,4 tuhatta euroa (-146,4). Katsauskauden käyttökatetta ja liiketulosta heikensivät 173 tuhannen euron kertaluonteiset kulut, jotka koostuivat pääosin Responda 113 Oy:n perustamis- ja kehityskustannuksista sekä Infratek Security Finland Oy:n turvatekniikan liiketoimintakaupasta aiheutuneista integraatiokuluista. Katsauskauden käyttökate ilman kertaluonteisia eriä oli -454,1 tuhatta euroa (473,8) ja liiketulos ilman kertaluonteisia eriä -973,4 tuhatta euroa (-86,4). Vertailukauden käyttökatetta ja liiketulosta heikensi henkilöjärjestelyistä kirjattu 60 tuhannen euron kertaluonteinen kulu.

Turvatiimi-konsernin ensimmäisen vuosipuoliskon kannattavuuskehitystä heikensi kireästä hintakilpailutilanteesta aiheutunut vartiointipalveluiden liikevaihdon ja myyntikate - %:n lasku sekä markkinatilanteesta aiheutunut volyymin lasku. Yhtiö on kuitenkin jatkanut järjestelmähankkeita ja liiketoiminnan uudistamista, mitkä ovat osaltaan nostaneet liiketoiminnan kiinteiden kulujen suhteellista osuutta verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan.

Turvatiimi-konsernin katsauskauden tulos oli -1 248,2 tuhatta euroa (-207,6). Katsauskauden tulos ilman kertaluonteisia eriä oli -1 075,2 tuhatta euroa (-147,6).

 

LIIKEVAIHTO JA TULOS 1.4. – 30.6.2014

Turvatiimi-konsernin liikevaihto toisella vuosineljänneksellä oli 9 293,6 tuhatta euroa (9 512,5). Liikevaihto laski 2,3 %:lla edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Kokonaismarkkinatilanteessa ei tapahtunut oleellista muutosta toisen vuosineljänneksen aikana ja kireä hintakilpailu jatkui vartiointi- ja turvallisuuspalveluissa. Yleisestä markkinatilanteesta aiheutunut volyymin lasku vartiointi- ja turvallisuuspalveluiden näkyi erityisesti tilausperusteisen laskutuksen alenemisena edelliseen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Sen sijaan Palvelutiimi–tuotemerkin alla tuotettujen hoivapalveluiden, vähittäiskaupan palveluiden ja monipalvelukokonaisuuksissa laskutus kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna. Samoin turvatekniikan liikevaihto kääntyi kasvuun toisen vuosineljänneksen aikana.

Turvatiimi-konsernin käyttökate toisella vuosineljänneksellä oli -418,8 tuhatta euroa (67,4) ja liiketulos oli -683,4 tuhatta euroa (-205,8). Vuosineljänneksen käyttökatetta ja liiketulosta heikensivät 101 tuhannen euron kertaluonteiset kulut, jotka koostuivat pääosin Responda 113 Oy:n kehityskustannuksista. Toisen vuosineljänneksen käyttökate ilman kertaluonteisia eriä oli -317,8 tuhatta euroa (127,4) ja liiketulos ilman kertaluonteisia eriä -582,4 tuhatta euroa (-145,8). Vertailukauden käyttökatetta ja liiketulosta heikensi henkilöjärjestelyistä kirjattu 60 tuhannen euron kertaluonteinen kulu.

Turvatiimi-konsernin kannattavuus heikentyi selvästi toisella vuosineljänneksellä verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Yhtiön liikevaihdon ja myyntikate - %:n kehitys jatkui alenevana, mikä erityisesti rasitti yhtiön tulostasoa. Liiketoiminnan kiinteiden kulujen euromääräinen ja suhteellinen taso nousi edelliseen vuoden vastaavaan vuosineljännekseen verrattuna järjestelmäkehityksen ja liiketoiminnan kehittämistoimien myötä. Kausiluontoisena tekijänä toiselle vuosineljännekselle sijoittuneet kalenterin arkipyhät vaikuttivat negatiivisesti yhtiön kannattavuuteen.

Turvatiimi-konsernin toisen vuosineljänneksen tulos oli -746,3 tuhatta euroa (-240,6). Vuosineljänneksen tulos ilman kertaluonteisia eriä oli -645,3 tuhatta euroa (-180,6).

 

RAHAVIRTA, MAKSUVALMIUS JA TALOUDELLINEN ASEMA

Konsernin katsauskauden liiketoiminnan rahavirta oli – 1 306,9 tuhatta euroa (-188,2). Katsauskauden liiketoiminnan rahavirtaa heikensivät liiketoiminnan tappiollisuus ja etupainotteiset palkkoihin liittyvät vakuutusmaksut. Katsauskauden rahavirta kokonaisuudessaan oli yhteensä -24,9 tuhatta euroa (-106,2).

Yhtiön liiketoiminnan heikentynyt kannattavuus ja liiketoiminnan negatiivinen rahavirta ensimmäisellä vuosipuoliskolla johtivat yhtiön rahatilanteen kiristymiseen. Rahoitusasemansa vahvistamiseksi yhtiö sopi maaliskuussa päärahoittajansa kanssa luottolimiitin nostamisesta 2,7 miljoonasta 3,7 miljoonaan euroon. Samalla yhtiö uudisti päärahoittajan kanssa rahoitukseen liittyviä kovenanttiehtoja. Uudet erityisehdot sisältävät raja-arvoja yhtiön velanhoitokyvylle, käyttökatteelle ja yhtiön omistussuhteille.

Yhtiö sopi päärahoittajan kanssa kovenanttiehtoihin liittyvästä eräännyttämisoikeudesta luopumisesta toisella vuosineljänneksellä. Lisäksi yhtiö sopi 26.6.2014 500 tuhannen euron lyhytaikaisesta rahoituslainasta emoyhtiönsä Atine Group Oy:n kanssa. Lainan vuotuinen korko on 8,0 %.

Konsernin likvidit varat 30.6.2014 olivat 156,5 tuhatta euroa (139,7). Yhtiön maksuvalmiutta tukevasta 3 700 tuhannen euron suuruisesta luottolimiitistä, oli 30.6.2014 yhtiön käytössä 2 493 tuhatta euroa. Katsauskaudella yhtiö lyhensi rahoituslainojaan 100 tuhannella eurolla.

Katsauskauden päättyessä Turvatiimillä oli pitkäaikaisia korollisia velkoja 94,9 tuhatta euroa (4 036,8) ja lyhytaikaisia korollisia velkoja 6 099,3 tuhatta euroa (714,2).

Turvatiimi-konsernin oma pääoma 30.6.2014 oli 5 855,6 tuhatta euroa (8 006,2 tuhatta euroa), omavaraisuusaste 27,1 % (36,3 %) ja nettovelkaantumisaste 103,1 % (57,6 %).

 

HENKILÖSTÖ

Katsauskauden päättyessä konsernin henkilöstön lukumäärä oli 1 124 (1 152). 31.12.2013 henkilöstön lukumäärä oli 1 041. Määrä-aikaisten kesätyöntekijöiden rekrytointi nostaa kokonaishenkilömäärää verrattuna vuoden vaihteen tilanteeseen. Henkilötyövuosiksi muutettuna katsauskauden päättyessä henkilöstön lukumäärä oli 661 (743) ja vastaavasti 31.12.2013 henkilötyövuosiksi muutettuna 729.

 

INVESTOINNIT

Katsauskauden aikana tehdyt investoinnit aineellisiin ja aineettomiin hyödykkeisiin olivat yhteensä 227,9 tuhatta euroa (196,2). Katsauskauden aikana yhtiö investoi taloushallinnon järjestelmäuudistukseen ja operatiivisten seurantajärjestelmien sekä asiakasraportointijärjestelmien kehittämiseen.

Turvatiimi-konsernin merkittävä investointi ja kehittämistoimenpiteiden kohde kuluvalla ja seuraavilla tilikausilla on Responda 113 – hanke. Hankkeen toteuttaminen edellyttää investointeja ja lisäksi hankkeesta aiheutuu kertaluonteisia tulokseen kirjattavia kehittämiskuluja. Kehittämiskulujen ja investointien arvioidaan kokonaisuudessaan olevan noin 1,0 miljoonaa euroa.

 

HALLINNOINTI

Turvatiimi Oyj:n hallinnointi- ja ohjausjärjestelmä noudattaa Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n lokakuussa 2010 voimaantullutta ja julkaisemaa Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodia. Turvatiimi Oyj:n hallinnoinnin pääpiirteet on julkaistu yhtiön kotisivuilla osoitteessa www.turvatiimi.fi.

 

YHTIÖKOKOUKSET

Turvatiimi Oyj:n varsinainen yhtiökokous 20.3.2014 vahvisti tilinpäätöksen vuodelta 2013 ja myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti, että tilikauden 1.1. - 31.12.2013 tappio siirretään voitto- ja tappio tilille.

Hallitukseen päätettiin valita viisi jäsentä. Hallituksen jäseniksi valittiin Benedict Wrede, Martin Forss, Mikael Lönnroth, Petri Peltomaa ja Mia Åberg. Hallitus valitsi yhtiökokouksen jälkeen pitämässään järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajakseen Benedict Wreden ja varapuheenjohtajaksi Mia Åbergin.

Hallituksen jäsenille päätettiin maksaa seuraavat palkkiot: hallituksen puheenjohtaja 2.000 euroa kuukaudessa, hallituksen varapuheenjohtaja 1.500 euroa kuukaudessa, tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja 1.500 euroa kuukaudessa, hallituksen muut jäsenet 1.000 euroa kuukaudessa. Hallituksen valiokuntien kokouksista sekä yhtiön koolle kutsumista työryhmäkokouksista, joihin hallituksen jäsen osallistuu yhtiön kutsumana asiantuntijana, maksetaan erillisenä kokouspalkkiona 150 euroa/jäsen/kokous. Matkakulut päätettiin korvata yhtiön kulukorvauskäytännön mukaisesti.

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 29.270.500 osakkeen antamisesta osakeannilla ja/tai antamalla osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaisia osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia (mukaan lukien optio-oikeudet) yhdessä tai useammassa erässä. Hallitus voi päättää antaa joko uusia osakkeita tai yhtiön hallussa mahdollisesti olevia omia osakkeita.

 

OSAKKEET JA OSAKEPÄÄOMA

Yhtiön rekisteröity osakepääoma 30.6.2014 oli 6.741.385,56 euroa ja osakkeiden lukumäärä oli 58.541.000 kappaletta.

Hallituksen voimassa oleva osakeantivaltuutus, jota ei ole käytetty, on esitetty edellä kohdassa ”Yhtiökokoukset”.

Turvatiimi Oyj:n osakekannan markkina-arvo kesäkuun 2014 lopussa oli 12 879,0 tuhatta euroa (15 806,1). Katsauskauden lopussa kaupankäynti päättyi osakkeen arvoon 0,22 (0,27) euroa. Kauden ylin kurssinoteeraus oli 0,29 (0,40) euroa ja alin 0,22 (0,20) euroa. Keskikurssi oli 0,27 (0,29) euroa. Katsauskauden aikana Turvatiimin osakkeiden vaihto oli 414,9 tuhatta euroa (638,0) eli 1 592 156 (2 080 525) kappaletta, joka vastaa 2,7 % (3,6 %) yhtiön osakekannasta.

 

OSAKKEENOMISTAJAT 30.6.2014

Virala Oy Ab -konserniin kuuluvan Atine Group Oy:n omistusosuus Turvatiimin 30.6.2014 rekisteröidyistä osakkeista ja äänistä oli 66,0 prosenttia.

 

YHTIÖN LÄHIAJAN RISKIT

Yhtiön toimintaan voi kohdistua useita riskejä kuten esimerkiksi strategisia riskejä, operatiivisia riskejä, taloudellisia riskejä, rahoitusriskejä ja tietojärjestelmä- ja tietoturvariskejä, oikeudellisia riskejä sekä vahinkoriskejä.

Yhtiön liiketoiminnan heikko kannattavuus ja liiketoiminnan negatiivinen rahavirta ensimmäisellä vuosipuoliskolla johtivat yhtiön rahatilanteen kiristymiseen. Maksuvalmiuden parantamiseksi yhtiö sopi katsauskaudella päärahoittajansa kanssa luottolimiitin nostamisesta 1,0 miljoonalla eurolla ja lisäksi yhtiö sopi emoyhtiönsä Atine Group Oy:n kanssa 0,5 miljoonan euron lyhytaikaisesta lainasta. Toteutetuilla rahoitusjärjestelyillä yhtiön rahoitusasema vahvistui. Hyvän rahoitusaseman vakiinnuttamiseksi oleellista on liiketoiminnan kannattavuuden parantaminen meneillään olevilla toimenpiteillä.

Yhtiöllä olevaan korolliseen velkaan liittyy myös kovenanttiehtoja, joiden rikkoutuminen ja vieraan pääoman velvoitteiden täyttämättä jättäminen voi nostaa rahoituksen kustannuksia yhtiölle sekä vaarantaa rahoituksen jatkuvuuden. Kovenanttiehtojen täyttymistä seurataan vuosineljänneksittäin.

Turvatiimillä on aikaisemmin tehdyistä yrityskaupoista taseeseen kirjattu liikearvoa 15,5 miljoonaa euroa. Liikearvon arvonalennustestaus suoritetaan kerran vuodessa ja lisäksi silloin, kun on syytä epäillä, että on olemassa arvonalentumisviitteitä. Arvonalentumistestauksessa käytetyt rahavirtaennusteet perustuvat yhtiön johdon taloudellisiin ennusteisiin. On mahdollista, että ennusteisiin liittyvät oletukset eivät toteudu. Vaikka mahdolliset arvonalentumistappiot eivät vaikuttaisi yhtiön kassavirtaan, liikearvon ja/tai aineettomien oikeuksien merkittävä arvonalentuminen voi vaikuttaa olennaisen haitallisesti yhtiön toimintaan, liiketoiminnan tulokseen ja taloudelliseen asemaan.

Yhtiö suoritti osavuosikatsauksen laatimisen yhteydessä 30.6.2014 liikearvon arvonalennustestauksen. Arvonalentumistestauksessa yhtiön liikearvon kirjanpitoarvoa verrattiin sen kerrytettävissä olevaan rahamäärään. Arvonalennustestaus ei antanut aihetta arvonalennukseen, kerrytettävissä olevan rahamäärän ylittäessä kirjanpitoarvon noin 9,2 miljoonalla eurolla. 31.12.2013 suoritetussa liikearvotestauksessa kerrytettävissä oleva rahamäärä ylitti kirjanpitoarvon 8,6 miljoonalla eurolla. Verrattuna liikearvon testaustilanteeseen 31.12.2013, diskonttaustekijä (WACC) laski 0,19 prosenttiyksikköä. WACC:n lasku 6,43 %:sta 6,24 %:iin johtui pääosin riskittömän koron laskusta.

Tarkemmat kuvaukset yhtiön riskeistä on esitetty vuoden 2013 tilinpäätöksessä.

 

YMPÄRISTÖTEKIJÄT

Turvatiimin palvelutuotantoon ei liity erityisiä ympäristöriskejä toiminnan luonteesta johtuen. Yhtiö on määritellyt ja johtoryhmä on hyväksynyt ympäristöpolitiikan, joka ohjaa yhtiön toimintaa ympäristön näkökulmasta sekä yrityksellä on koko toimintaan ISO 14001 ympäristösertifiointi. Ympäristöpolitiikassa määritellään ympäristötavoitteita esimerkiksi toimipisteiden energiankulutukselle, koneiden ja laitteiden hankinnalle, jätteidenkäsittelylle ja -lajittelulle sekä yhtiön ajoneuvoille. Vartiointi- ja työsuhdeautojemme valinnassa kiinnitämme huomiota autojen päästöarvoihin, polttoaineen kulutukseen ja olemme mm. ottaneet tuotantokäyttöön täyssähköauton, jota käytämme Helsingin ydinkeskustan kohteissa.

 

LAADINTAPERIAATTEET

Tämä osavuosikatsaus on laadittu IAS 34 Osavuosikatsaukset -standardin mukaisesti. Turvatiimi on soveltanut tämän osavuosikatsauksen laatimisessa samoja laatimisperiaatteita kuin vuositilinpäätöksessä 2013 ja lisäksi vuonna 2014 käyttöön otettuja uusia IFRS standardeja. Osavuosikatsauksessa annetut tiedot ovat tilintarkastamattomia.

 

LAAJA TULOSLASKELMA

1 000 EUR 4-6/2014 4-6/2013 1-6/2014 1-6/2013 1-12/2013
           
LIIKEVAIHTO 9 293,6 9 512,5 18 113,4 19 190,3 37 842,0
Liiketoiminnan muut tuotot 19,8 21,6 46,4 36,1 69,1
Materiaalit ja palvelut -1 041,2 -782,9 -1 911,7 -1 926,7 -3 785,0
Työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut -7 427,8 -7 484,9 -14 485,2 -14 609,7 -29 408,9
Liiketoiminnan muut kulut -1 263,2 -1 199,0 -2 389,9 -2 276,2 -4 587,5
Poistot ja arvonalentumiset -264,6 -273,2 -519,4 -560,2 -1 101,3
LIIKETULOS -683,4 -205,8 -1 146,4 -146,4 -971,6
Rahoitustuotot ja -kulut -78,9 -48,8 -129,4 -89,4 -227,2
KATSAUSKAUDEN TULOS ENNEN VEROJA -762,3 -254,7 -1 275,8 -235,7 -1 198,8
Verot 11,0 14,1 22,5 28,1 92,0
Vähemmistöosuus 5,1 0,0 5,2 0,0 0,0
KATSAUSKAUDEN LAAJA TULOS -746,3 -240,6 -1 248,2 -207,6 -1 106,8
Tulos/osake laimentamaton ja laimennettu, EUR -0,01 0,00 -0,02 0,00 -0,02

 

TASE 

1 000 EUR 30.6.2014 30.6.2013 31.12.2013
       
  VARAT      
       
 Pitkäaikaiset varat      
 Aineelliset käyttöomaisuushyödykkeet 456,5 640,7 545,1
 Liikearvo 15 492,6 15 492,6 15 492,6
 Muut aineettomat hyödykkeet 1 952,0 2 154,1 2 129,1
 Sijoitukset  5,6 5,6 5,6
 Saamiset 9,6 87,7 87,2
 Yhteensä 17 916,4 18 380,7 18 259,7
       
 Lyhytaikaiset varat      
 Vaihto-omaisuus 9,6 9,0 13,8
 Myyntisaamiset ja muut saamiset 3 553,3 3 496,6 2 575,8
 Rahavarat ja rahoitusarvopaperit 156,5 139,7 181,3
 Yhteensä 3 719,4 3 645,3 2 770,9
       
 VARAT YHTEENSÄ 21 635,8 22 026,0 21 030,6
       
 OMA PÄÄOMA JA VELAT      
       
 Emoyhtiön omistajille kuuluva oma pääoma      
 Osakepääoma 6 741,4 6 741,4 6 741,4
 Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 4 286,6 4 286,6 4 286,6
 Kertyneet voittovarat -5 169,3 -3 021,8 -3 921,1
 Yhteensä 5 858,7 8 006,2 7 106,9
 Vähemmistön osuus -3,2 0,0 0,0
 Oma pääoma yhteensä 5 855,6 8 006,2 7 106,9
       
 Pitkäaikaiset velat      
 Laskennallinen verovelka 155,2 246,4 178,2
 Korolliset velat 94,9 4 036,8 3 833,5
 Yhteensä 250,1 4 283,3 4 011,7
       
 Lyhytaikaiset velat      
 Ostovelat ja muut velat 9 430,8 9 022,4 9 247,6
 Lyhytaikaiset korolliset velat 6 099,3 714,2 664,3
 Yhteensä 15 530,1 9 736,6 9 911,9
       
 Velat yhteensä 15 780,2 14 019,9 13 923,6
       
 OMA PÄÄOMA JA VELAT YHTEENSÄ 21 635,8 22 026,0 21 030,6

 

 LASKELMA OMAN PÄÄOMAN MUUTOKSESTA

1 000 EUR Osakepääoma Muut rahastot Voittovarat Määräysvallattomien omistajien osuus Yhteensä
           
Oma pääoma 1.1.2013 6 741,4 4 312,6 -2 814,3   8 239,7
Katsauskauden tulos     -207,6   -207,6
Uusien osakkeiden liikkeeseenlasku menot   -26,0     -26,0
Oma pääoma 30.6.2013 6 741,4 4 286,6 -3 021,9 0,0 8 006,1
           
1 000 EUR Osakepääoma Muut rahastot Voittovarat Määräysvallattomien omistajien osuus Yhteensä
           
Oma pääoma 1.1.2013 6 741,4 4 312,6 -2 814,3   8 239,7
Katsauskauden tulos     -1 106,8   -1 106,8
Uusien osakkeiden liikkeeseenlasku menot   -26,0     -26,0
Oma pääoma 31.12.2013 6 741,4 4 286,6 -3 921,1 0,0 7 106,9
           
1 000 EUR Osakepääoma Muut rahastot Voittovarat Määräysvallattomien omistajien osuus Yhteensä
           
Oma pääoma 1.1.2014 6 741,4 4 286,6 -3 921,1   7 106,9
Katsauskauden tulos     -1 248,2 -3,2 -1 251,3
Oma pääoma 30.6.2014 6 741,4 4 286,6 -5 169,3 -3,2 5 855,6

 

RAHAVIRTALASKELMA

1 000 EUR 1-6/2014 1-6/2013 1-12/2013
       
Liiketoiminnan rahavirta -1 306,9 -188,2 505,1
       
Investointien rahavirta -227,9 -196,3 -536,8
       
Rahoituksen rahavirta      
Maksullinen osakeanti 2,0 -26,0 -26,0
Lyhytaikaisten lainojen nostot/takaisinmaksut 1 735,4 -20,0 -30,0
Pitkäaikaisten lainojen nostot/takaisinmaksut -227,4 324,3 23,1
Rahoituksen nettorahavirta 1 510,0 278,3 -32,9
       
Yhteensä -24,9 -106,2 -64,6
       
Rahavarat katsauskauden alussa 181,3 245,9 245,9
Rahavarojen nettomuutos -24,9 -106,2 -64,6
Rahavarat katsauskauden lopussa 156,5 139,7 181,3

 

LIITETIEDOT

TULOVEROT

Turvatiimi Oyj ei ole kirjannut vahvistetuista tappioista laskennallisia verosaamisia, koska konsernille kertyvän verotettavan tulon määrästä ei ole riittävää varmuutta. Konsernilla on vahvistettuja tappioita noin 21 miljoonaa euroa. Kyseiset tappiot vanhenevat vuosina 2014 - 2022. Vuonna 2014 tappiosta vanhenee noin 4,5 miljoonaa euroa. Yhtiöllä ei ole vuodelta 2013 verotuspäätöstä, joten vahvistetut tappiot ovat vuoden 2012 verotuspäätöksen mukaiset.

 

TUNNUSLUVUT

  1-6/2014 1-6/2013 1-12/2013
       
Liikevaihto, 1 000 EUR 18 113,4 19 190,3 37 842,0
Käyttökate, 1 000 EUR -627,1 413,8 129,7
Liiketulos, 1 000 EUR -1 146,4 -146,4 -971,6
Tulos ennen veroja, 1 000 EUR -1 275,8 -235,7 -1 198,8
Katsauskauden tulos, 1 000 EUR -1 248,2 -207,6 -1 106,8
Oma pääoma, 1 000 EUR 5 855,6 8 006,2 7 106,9
Käyttökate liikevaihdosta, % -3,5 % 2,2 % 0,3 %
Liiketulos liikevaihdosta, % -6,3 % -0,8 % -2,6 %
Omavaraisuusaste 27,1 % 36,3 % 33,8 %
Nettovelkaantumisaste 103,1 % 57,6 % 60,7 %
Oman pääoman tuotto, % -38,5 % -5,1 % -14,4 %
Sijoitetun pääoman tuotto, % -17,2 % -2,2 % -8,0 %
Tulos/osake, EUR -0,02 0,00 -0,02
Oma pääoma / osake, EUR 0,10 0,14 0,12
Osakkeiden lukumäärä 58 541 000 58 541 000 58 541 000
Taseen loppusumma, 1 000 EUR 21 635,8 22 026,0 21 030,6

 

Osavuosikatsauksessa esitetyt tunnusluvut on laskettu samoilla laskentaperusteilla kuin vuoden 2013 tilinpäätöksessä. Tulos/osake – tunnusluku on osakeantioikaistu kaikilla esitetyillä kausilla. Lisäksi osakkeiden yhdistämisen osalta on tulos/osake – tunnusluku oikaistu takautuvasti. Laskentakaavat on esitetty vuoden 2013 vuosikertomuksessa. Tuottotunnusluvut on muutettu vastaamaan vuosituottoa kertomalla katsauskauden tulos 2:lla.

 

EHDOLLISET VELAT

1 000 EUR 30.6.2014 30.6.2013 31.12.2013
       
Annetut yrityskiinnitykset 5 942 5 942 5 942
Yhtiön omassa hallussa olevat kiinnitykset 2 100 2 100 2 100
Vakuudet yhteensä 8 042 8 042 8 042

 

 SITOUMUKSET

1 000 EUR 30.6.2014 30.6.2013 31.12.2013
       
Vuokravastuut 567,1 394,8 582,0
Toimitilavuokravastuut 775,5 1 299,1 1 130,9
Yhteensä 1 342,6 1 693,9 1 712,9

 

 KOROLLISTEN VELKOJEN MUUTOS

1 000 EUR 1-6/2014 1-6/2013
     
Pitkäaikaiset korolliset velat 1.1. 3 833,5 3 640,4
Pitkäaikaisten korollisten velkojen muutos -3 738,6 396,4
Pitkäaikaiset korolliset velat 30.6. 94,9 4 036,8
     
Lyhytaikaiset korolliset velat 1.1. 769,3 769,3
Lyhytaikaisten korollisten velkojen muutos 5 330,0 -55,1
Lyhytaikaiset korolliset velat 30.6. 6 099,3 714,2

 

KÄYTTÖOMAISUUDEN MUUTOS

1 000 EUR 1-6/2014 1-6/2013
     
Aineettomat hyödykkeet    
Kirjanpitoarvo 1.1. 17 621,8 17 776,0
Investoinnit 154,7 180,4
Poistot -331,8 -309,6
Kirjanpitoarvo 30.6. 17 444,7 17 646,7
     
Aineelliset hyödykkeet    
Kirjanpitoarvo 1.1. 545,1 825,4
Investoinnit 98,9 99,1
Vähennykset 0,0 -33,2
Poistot -187,6 -250,6
Kirjanpitoarvo 30.6. 456,5 640,7

  

KONSERNIN TULOSLASKELMA VUOSINELJÄNNEKSITTÄIN

1 000 EUR Q2/2014 Q1/2014 Q4/2013 Q3/2013 Q2/2013
           
LIIKEVAIHTO 9 293,6 8 819,8 9 143,1 9 508,5 9 512,5
Liiketoiminnan muut tuotot 19,8 26,6 17,3 15,7 21,6
Materiaalit ja palvelut -1 041,2 -870,5 -930,1 -928,2 -782,9
Työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut -7 427,8 -7 057,4 -7 668,9 -7 130,2 -7 484,9
Liiketoiminnan muut kulut -1 263,2 -1 126,8 -1 203,8 -1 107,5 -1 199,0
Poistot ja arvonalentumiset -264,6 -254,8 -273,4 -267,8 -273,2
LIIKETULOS -683,4 -463,0 -915,7 90,5 -205,8
Rahoitustuotot ja -kulut -78,9 -50,5 -66,9 -70,9 -48,8
KATSAUSKAUDEN TULOS ENNEN VEROJA -762,3 -513,5 -982,6 19,5 -254,7
Verot 11,0 11,5 49,8 14,1 14,1
Vähemmistöosuus 5,1 0,1 0,0 0,0 0,0
KATSAUSKAUDEN LAAJA TULOS -746,3 -501,9 -932,8 33,6 -240,6

 

LÄHIPIIRITAPAHTUMAT

Yhtiön lähipiiriin kuuluvat hallituksen ja johtoryhmän jäsenet sekä toimitusjohtaja määräysvaltayhtiöineen, Turvatiimi Oyj:n emoyhtiö Atine Group Oy ja Turvatiimi Oyj:n tytäryhtiöt.

Turvatiimi-konserniin tilikaudella 2013 kuuluivat emoyhtiö Turvatiimi Oyj ja sen 100 %:sti omistamat tytäryhtiöt Suomen Palvelutiimi Oy ja ja Turvatiim Oü sekä 90 %:sti omistama Responda 113 Oy. Suomen Palvelutiimi Oy:n ja Responda 113 Oy:n kotipaikka on Helsinki. Turvatiim Oü:n kotipaikka on Tallinna, Viro.

Lähipiirin kanssa toteutuneet liiketoimet sekä lähipiirisaamiset ja –velat (1 000 euroa):

1-6/2014 Myynnit Ostot Saamiset Velat
Atine Group Oy 0,0 30,0 0,0 500,0
Suomen Palvelutiimi Oy 15,0 2,8 9,3 0,0
Responda 113 Oy 15,0 333,0 18,6 298,0
Humeko Oy 0,0 0,0 0,0 0,0
         
1-6/2013 Myynnit Ostot Saamiset Velat
Atine Group Oy 0,0 30,0 0,0 0,0
Suomen Palvelutiimi Oy 0,0 0,0 104,7 0,0
Responda 113 Oy 0,0 0,0 0,0 0,0
Humeko Oy 0,0 8,1 0,0 0,0

 

Atine Group Oy:n ja Turvatiimi Oyj:n vuoden 2014 väliset liiketapahtumat sisältävät yritysjohdon palveluita. Lisäksi Turvatiimi Oyj sopi 26.6.2014 Atine Group Oy:n kanssa 500 tuhannen euron lyhytaikaisesta rahoituslainasta. Lainan vuotuinen korko on 8,0 %. Vuoden 2013 Atine Group Oy:n ja Turvatiimi Oyj:n väliset liiketapahtumat sisälsivät yritysjohdon palveluita.

Responda 113 Oy:n ja Turvatiimi Oyj:n vuoden 2014 väliset liiketapahtumat sisältävät alihankinta-, taloushallinto- ja rahoituspalveluita.

Suomen Palvelutiimi Oy:n ja Turvatiimi Oyj:n vuoden 2014 ja 2013 väliset liiketapahtumat sisältävät alihankinta-, taloushallinto- ja rahoituspalveluita.

Humeko Oy:n (yhteisö, jossa hallituksen jäsenellä määräysvalta) ja Turvatiimi Oyj:n vuoden 2013 väliset liiketapahtumat sisältävät konsultointipalveluita.

  

SEURAAVA OSAVUOSIKATSAUS / JOHDON OSAVUOTINEN SELVITYS

Turvatiimi Oyj julkistaa seuraavan johdon osavuotisen selvityksen 5.11.2014.

 

TURVATIIMI OYJ

HALLITUS

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Murtopuro, puh. 0207 363 200

mailto: juha.murtopuro@turvatiimi.fi

 

Talousjohtaja Jarno Karhinen, puh. 0207 363 200

mailto: jarno.karhinen@turvatiimi.fi

 


Attachments

Osavuotiskatsaus.pdf