Ellen lanserar nya intimprodukter


Danderyd, 2014-11-28 08:19 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Ellen AB utvidgade i våras affärsinriktningen till kvinnlig intimhälsa. Det är ett växande marknadssegment i stora delar av Europa. Under våren har Ellen utvecklat två nya produkter – en intimate cleansing foam och en intimate deo. Båda produkterna är baserade på naturliga och Eco-vänliga ingredienser. Produkterna lanserades mot distributörerna under oktober och nu finns de på Ellens webshop.

Många kvinnor har ibland en känsla av ofräschhet i intimområdet. Orsaken kommer inte alltid från vaginan utan kan vara från ljumskar och det yttre intimområdet. Vi har alla, både kvinnor och män, samma typ av svettkörtlar i ljumskarna som vi har under armarna och därför svettas vi även i underlivet. En intim deo kan då hjälpa till att minska svettningen och säkerställa att man känner sig fräsch även i intimområdet. Alltfler konsumenter söker högkvalitativa produkter för att motverka oönskad lukt från intimområdet.

ellen® Intimate deo är baserad på naturliga och Eco-vänliga ingredienser, som ger en fräsch känsla i underlivet. Den är mild, skonsam, pH-balanserad och torkar inte ut huden. Produkten innehåller mjölksyra och naturlig olja från Salvia Officinalis som förhindrar svettlukt. Deodoranten är fri från aluminium, parabener och parfym.

Ellen har också utvecklat en högkvalitativ foam - ellen® Intimate Cleansing foam – som är anpassad för underlivets känsliga hud och ger en effektiv återfuktning och en lenande känsla på huden. Produkten är mild och skonsam för slemhinnorna och den känsliga huden i det yttre intimområdet för att undvika irritation, klåda och röda prickar. Foam är skonsammare mot huden än flytande tvål och duschkräm. ellen® Intimate Cleansing foam kan också med fördel användas som rak-skum.

Ellen® Intimate Cleansing foam innehåller helt naturliga ingredienser och milda ämnen som inte torkar ut huden. Den innehåller naturlig olja från Salvia Officinalis, tillsammans med mjölksyra för att balansera pH-värdet och bibehålla ett naturligt försvar för att undvika irritation. Produkten är fri från parabener och parfym.

Produkterna har sedan oktober presenterats för Ellens distributörer som är positiva till en marknadslansering under 2015. Nu finns produkterna tillgängliga för försäljning via Ellens Webshop, www.ellen.se

”I Frankrike är denna typ av produkter vanligt. Nu sprider sig beteendet till övriga Europa. Jag tror att östeuropeiska länder hakar på trenden snabbast. Dessa produkter passar också bra för e-handel och nu har vi lanserat produkterna på Ellens webbshop www.ellen.se,” säger Ingrid Atteryd Heiman, tfVD för Ellen

 

För ytterligare information:
Ingrid Atteryd Heiman, tf VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost ia@ellenab.com

 

Om Ellen
Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bl a patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är Tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och Probiotisk utvärtes intimkräm som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Både produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på First North (Ticker: ELN). Remium Nordic AB är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com