Ellens probiotiska intimkräm listas hos Rossmann i Tyskland


Danderyd, 2014-12-10 08:16 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Drugstorekedjan Rossman i Tyskland har beslutat sig för att sälja ”ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème” i sina största butiker, 1 000 stycken. Den första ordern för att förse butikerna med produkter är lagd och uppgår till ett värde om knappt 300 000 kr. Produkterna kommer att levereras under det första kvartalet 2015.

Ellen Vertriebs som representerar Ellen på den tyska, österrikiska och schweiziska marknaden var en av Ellens första kunder och är idag en av Ellens viktigaste distributörer. De säljer och marknadsför Ellens probiotiska tamponger till främst de tyska drugstorekedjorna Rossmann och dM. De lanserade i höstas ”ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème” på sin webbshop www.ellen.de och nu har Rossmann beslutat sig för att sälja produkten i sina butiker från och med februari 2015. Schweiz lanserade intimkrämen i höstas där den har tagits emot mycket positivt och blivit listad på varuhus och drugstorekedjan Coop som också säljer Ellens probiotiska tampong. Lanseringen hos Coop har skett på Coops 93 största butiker.

ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème är speciellt utvecklad för kvinnlig intimvård. Den är enkel att använda och målgruppen är alla kvinnor, både menstruerande och övriga. Intimkrämen skyddar underlivet mot oönskade bakterier och har en smörjande effekt. Dagens kvinnor duschar ofta och tvättar bort de naturliga och skyddande laktobacillerna. Konsekvensen blir att den känsliga huden i underlivet blir torr och skör, något som kvinnor märker av mer och mer med stigande ålder men även hos yngre kvinnor som rakar sig i intimområdet och har tighta kläder. Intimkrämen lanserades 2013 i fem länder och har lanserats i ytterligare sex länder under 2014. Rossmanns listning kan bli lyftet för produkten kvantitetsmässigt.

”Rossmann är positiv till Ellens probiotiska tamponger. Under 2014 har drugstorekedjan ökat försäljningen av Ellens probiotiska tampong med 24 procent jämfört med 2013 samtidigt som företaget har ökat sina marknadsandelar med 7 procent på den totala tampongmarknaden i Tyskland. Samarbetet mellan Rossmann och Ellen Vertriebs fungerar bra och det är därför naturligt att det är just Rossmann som första drugstorekedja i Tyskland som nu bestämmer sig för en lansering av ”ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème”. Produkten kommer att placeras bredvid Ellens probiotiska tampong i hyllan i butiken säger, tf VD Ingrid Atteryd Heiman

 

För ytterligare information:
Ingrid Atteryd Heiman, tf VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost ia@ellenab.com

 

Om Ellen
Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bl a patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är Tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Både produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på First North (Ticker: ELN). Remium Nordic AB är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com