Ellen skriver ner del av lånet till det asiatiska dotterbolaget på grund av att lanseringen tagit längre tid än beräknat


Danderyd, 2015-03-12 08:38 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Ellen ABs styrelse har beslutat att skriva ner lånet till dotterbolaget Ellen Asia Ltd med en tredjedel. Detta medför att resultatet för 2014 kommer att försämras, mot vad tidigare har kommunicerats i bokslutskommunikén, med 1 275 KSEK.

Ellen ABs fordran på dotterbolaget Ellen Asia Ltd, som Ellen AB äger till 70 procent, uppgick per den 31 december 2014 till 3 829 KSEK. Styrelsen har på grund av tidsförskjutningen med lanseringen beslutat att skriva ner fordran med 1 275 KSEK. Årsredovisningen för 2014 väntas publiceras den 1 april 2015.


Ellen Asia Ltd
Avtal tecknades 2013 mellan Ellen Asia Ltd och Humanwell Healthcare Group´s dotterbolag Zhongshengaijia. Avtalet omfattar en exklusiv rättighet för ellen® probiotisk tampong för den kinesiska marknaden. Humanwell Healthcare Group (publ) är ett läkemedelsföretag som huvudsakligen verkar i Kina och marknadsför ett brett sortiment av receptbelagda läkemedel, kinesiska mediciner och egenvårdsprodukter. Humanwell är noterat på Shanghaibörsen sedan 1997 med ett börsvärde om cirka 17 miljarder RMB. Företaget har drygt 7000 anställda, en omsättning på drygt fem miljarder RMB och distribuerar sina produkter via fjorton dotterbolag. Under 2014 har Zonghshengaijia arbetat intensivt med att erhålla nödvändiga tillstånd från kinesiska myndgheter för försäljning på den kinesiska marknaden. I slutet av 2014 tecknade Zongshengaijia avtal med e-handelsplattformen www.taobao.com som nu har inlett en testlansering av Ellens probiotiska tampong för att utforma marknadskommunikationen.

Under 2013 tecknades också avtal för Thailand med DKSH, ett internationellt och marknadsdrivet läkemedelsbolag, som kommer att marknadsföra den probiotiska intimkrämen i Thailand under varumärket LACTO-ELLEN. Under 2014 har DKSH arbetat med att få produkten godkänd av den thailändska myndigheten. I slutet av 2014 initierades en thailändsk studie på 160 patienter för att undersöka om den probiotiska krämen även kan göra nytta som allmän utvärteskräm. Resultaten av studien väntas under början av 2015.

För ytterligare information:
Carina Persson, VD på telefon +46 70 866 59 12 eller via epost cp@ellenab.com

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bl a patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Både produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på First North (Ticker: ELN). Remium Nordic AB är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com