Ellen tecknar avtal för distribution av Ellen Probiotic Intimate Crème i Frankrike och har redan fått en första order


Danderyd, 2015-06-11 08:15 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Ellen AB har slutit avtal om distribution med Corman S.p.A. beträffande marknadsföring och försäljning av Ellens probiotiska intimkräm i Frankrike. Corman har idag lagt en första order med leverans i höst.

Corman S.p.A. är ett företag baserat i Italien (Milano), med tre produktionsenheter, ett logistikcenter och försäljning av sina produkter i mer än 25 länder. Huvudverksamheten är inom sanitetsskydd. I Frankrike marknadsförs produkterna under varumärket UNIQUE. I Frankrike har Corman en säljkår som bearbetar både apotek och gynekologer.
 

”Ellen’s probiotiska intimkräm kommer säljas under vårt varumärke UNYQUE och blir ett innovativt koncept som passar bra in i vår produktportfölj med kvinnoprodukter, tack vare sin naturliga och specifika komposition. Frankrike är en mycket intressant marknad och vårt varumärke UNYQUE förväntas ha en tillväxt med 45 % i år jämfört med 2014. Tillsammans med UNYQUE trosskydd kommer Ellens kräm att ge en unik och fräsch intimkänsla” säger Giorgio Mantovani, VD för Corman S.p.A.
 

”Ellen ser fram emot samarbetet med Corman S.p.A., ett företag med välkända produkter inom intimområdet med en god marknadstäckning och starka varumärken. Företaget har en stark ställning inom såväl apotekskanalen som gynekologer. De har även specialiserad personal för marknadsbearbetning. Min bedömning är att Ellens probiotiska intimkräm passar väl in i deras sortiment. Via Corman utökar Ellen nu sin distribution av intimkrämen till Frankrike” säger Carina Persson, VD hos Ellen AB.

 

För ytterligare information:
Carina Persson, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost cp@ellenab.com

 

Om Ellen
Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Både produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på First North (Ticker: ELN). Remium Nordic AB är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com