Wise Group Investerar i Instacruit


Wise Group AB (Wise) har idag ingått avtal om investera i det norska bolaget Instacruit A/S. Instacruit har skapat en app-baserad lösning för mobil rekrytering, som syftar till att öka möjligheten för arbetssökande och rekryteringsföretag att finna varandra. Wise investerar 2 MSEK för 25% av aktierna samt erhåller en styrelseplats i Instacruit. Se instacruit.com

- Instacruit är en mycket intressant ny aktör som vi bedömer har möjlighet att nå global framgång. Bolaget har utvecklat en lättanvänd och tilltalande lösning som förenklar för både kandidater och rekryteringsföretag vilket är i linje med Wise ambition att alla ska ha möjlighet att hitta sitt drömjobb, oavsett nätverk eller kontakter. Med hjälp av Instacruits lösning kommer världen ett steg närmare vår vision. Tiden är förbi, då rekryteringsföretagen "ägde" ett exklusivt nätverk av kandidater och i dag kan alla nå alla via Internet, något vi vill underlätta ytterligare genom vår investering i Instacruit, säger Roland Gustavsson, VD Wise Group AB.

- Vi är väldigt stolta att ha Wise Group som delägare i bolaget. Vi ser Wise som en strategisk, taktisk och viktig partner som vi är övertygade kommer att bidra till önskad tillväxt i Norden och vidare internationell expansion, säger Niklas Lerner, VD Instacruit A/S.

Stockholm 2015-09-04

För ytterligare information kontakta:
Erik Mitteregger, styrelsens ordförande Wise Group AB (publ) Tel: +46 706 00 44 84
e-post: erik.mitteregger@wisegroup.se

Roland Gustavsson, VD och koncernchef Wise Group AB (publ) Tel +46 704 31 29 06
e-post: roland.gustavsson@wisegroup.se

Niklas Lerner, VD Instacruit A/S Tel +47 404 61 494
e-post: niklas@instacruit.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Wise Group Pressrelease 2015-09-04.pdf

Om Wise Group
Wise Group AB (publ) är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, bemanning och HR/Personalområdet. Wise har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Köpenhamn. Aktien handlas på Nasdaq Stockholm, First North Premier med Mangold Fondkommission som Certified Adviser. www.wisegroup.se .


Attachments

Wise Group Pressrelease 2015-09-04.pdf