Danske Andelskassers Bank A/S – Resultat af ekstraordinær generalforsamling

På den ekstraordinære generalforsamling afholdt d.d. i Danske Andelskassers Bank A/S blev de af bestyrelsen stillede forslag om kapitalnedsættelse og ophævelse af vedtægternes stemmeretsbegrænsning vedtaget.


Selskabsmeddelelse nr. 14/2015 | 4. november 2015

 

På generalforsamlingen blev bestyrelsens forslag om nedsættelse af aktiekapitalen fra nom. kr. 550.600.000 med nom. kr. 440.480.000 til nom. kr. 110.120.000, til kurs pari, til henlæggelse til en særlig reserve, ved reduktion af den nominelle størrelse af selskabets aktier fra kr. 10,00 til kr. 2,00 pr. aktie og konsekvensændring af vedtægternes § 3 og § 15, stk. 4, samt indførelse af yderligere vedtægtsbestemmelse som ny § 4 b, vedtaget.

Endvidere blev bestyrelsens forslag om ophævelse af vedtægternes regler om stemmeretsbegrænsning, som er indeholdt i vedtægternes § 15 i henholdsvis stk. 4 og stk. 5 vedtaget, således at der ikke længere gælder nogen stemmeretsbegrænsning i vedtægterne.

Bestyrelsen i DAB beslutter endeligt om kapitalnedsættelsen skal gennemføres ved anmeldelse til Erhvervsstyrelsen, jfr. selskabslovens § 191. Beslutningen om kapitalnedsættelse bliver offentliggjort i Erhvervsstyrelsens it-system med opfordring til bankens kreditorer til at anmelde deres krav til banken indenfor en frist på 4 uger, jf. selskabslovens § 192.

Såfremt kapitalnedsættelsen gennemføres vil vedtægternes 15, stk. 4, have følgende ordlyd: 

Ӥ 15

Stk. 4. Hvert aktiebeløb på kr. 2,00 repræsenterer én stemme på selskabets generalforsamling.”

Herudover vil der i selskabets vedtægter, være indeholdt et nyt punkt § 4 b med følgende indhold:

Ӥ 4 b

Stk. 1. Ved beslutning truffet på ekstraordinær generalforsamling den 4. november 2015 blev bankens aktiekapital nedsat med nominelt kr. 440.480.000 fra kr. 550.600.000 til kr. 110.120.000 til kurs pari til henlæggelse til en særlig reserve, jf. selskabslovens § 188, stk. 1 nr. 3. Reserven er bundet og kan alene anvendes til dækning af underskud eller konvertering til aktiekapital. Reserven skal forblive en del af bankens egenkapital (med de nedsættelser af reserven, der måtte ske til dækning af underskud m.m.).

Stk. 2. Uanset ovenstående begrænsning i anvendelsen af reserven, kan bankens aktionærer på en generalforsamling med den majoritet, der kræves til vedtægtsændringer, beslutte at udbetale nedsættelsesbeløbet til bankens aktionærer eller at overføre beløbet til overført resultat (frie reserver). En sådan beslutning kan dog først træffes, når banken ikke længere har udestående lån i form af statsligt kapitaltilskud.

Stk. 3. Så længe banken har udestående lån i form af statsligt kapitalindskud, kan nærværende vedtægtsbestemmelse alene ændres med et foregående skriftligt samtykke fra den danske stat ved Erhvervs- og Vækstministeriet.”

  

Yderligere information
Ønskes yderligere information, kan Vibeke Vangkilde i Kommunikation og Marketing, Danske Andelskassers Bank kontaktes på telefon 87 99 31 25.

 

Denne selskabsmeddelelse indeholder visse fremadrettede udsagn, herunder udsagn om Danske Andelskassers Banks aktiviteter. Sådanne fremadrettede udsagn er baseret på oplysninger, antagelser og vurderinger, som Danske Andelskassers Bank finder rimelige. Disse fremadrettede udsagn omfatter kendte og ukendte risici, usikkerheder og andre væsentlige forhold, der kan få Danske Andelskassers Banks faktiske resultater, udvikling eller præstationer eller branchens resultater til at afvige væsentligt fra de fremtidige resultater, udvikling eller præstationer, der er udtrykt eller underforstået i forbindelse med disse fremadrettede udsagn. Hvis en eller flere af disse risikofaktorer eller usikkerhedsmomenter udløses, eller hvis en underliggende forudsætning viser sig at være forkert, kan Danske Andelskassers Banks faktiske økonomiske stilling eller driftsresultater afvige væsentligt fra det, der er beskrevet som forudsat, vurderet, skønnet eller forventet.


Attachments

Danske Andelskassers Bank_Selskabsmeddelelse_EXFG.pdf