Ellen AB övertar distribution och försäljning i Tyskland och Österrike

Ellen AB tar över försäljning och distribution på den tyska och österrikiska marknaden. Distributörsavtalet med ellen Vertriebs GmbH ersätts av ett samarbetsavtal med ellen Vertriebs GmbH.


Danderyd, 2016-02-04 10:07 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Tyskland är en strategiskt viktig marknad för Ellen AB med potential för ökad försäljning. 30 procent av Ellens försäljning genererades 2014 från Tyskland. 2010 och 2011 gjordes kraftfulla marknadsinvesteringar i Tyskland. Därefter har marknadsinvesteringarna varit väsentligt mindre vilket lett till en vikande försäljningstrend. Genom att ta över försäljningen i egen regi och använda befintliga resurser inom Ellen AB reduceras kostnaderna i den tyska verksamheten. Det medför att ett ekonomiskt utrymme för ökade marknadsinvesteringar skapas inom Ellens befintliga budget.

För att säkerställa tillgång till kunskap om den tyska marknaden, nödvändiga och värdefulla kontakter med inköpsorganisationerna hos drugstorekedjorna har ett samarbetsavtal med ellen Vertriebs GmbH tecknats. I övertagandet ingår ellen Vertriebs hemsida och webbshop med mobilanpassad plattform. 

”Jag är mycket nöjd över att samarbetet med Ellen AB nu utvecklas till ett partnersamarbete. Det känns roligt och stimulerande att vårt långvariga samarbete som inleddes 2008, nu övergår i en ny form till nytta för både Ellen AB och ellen Vertriebs GmbH. Det är en kostnadseffektiv lösning för båda parter som öppnar nya möjligheter att öka den befintliga försäljningen och att kommunicera fördelarna med ellen® varumärket och kvinnlig intimhälsa till bredare målgrupper i Tyskland.” säger Jörg Hempelmann, huvudaktieägare i ellen Vertriebs GmbH.

”Vi ser fram emot att ta ansvar för den tyska marknaden och genom ökad bearbetning och marknadsinvestering stärka vår ställning i Tyskland och Österrike. Det ger oss bättre kontroll över en av våra viktigaste marknader. Jörg Hempelmann har lång erfarenhet av den tyska hälsomarknaden och har värdefulla kontakter hos drugstorekedjornas inköpsorganisationer. Med hans stöd är vi övertygade om att vi har mycket goda förutsättningar att vända den nedåtgående försäljningstrenden och få en positiv utveckling och tillväxt på den tyska marknaden.” säger Carina Persson, VD hos Ellen AB.

 

För ytterligare information:

Carina Persson, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost cp@ellenab.com

 

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. I Ellens produktportfölj finns den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Både produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på First North (Ticker: ELN). Remium Nordic AB är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com

 


Attachments

160204 Pressmeddelande_Tyskland.pdf