CORRECTION: AB "Rokiškio sūris" visuotinio akcininkų susirinkimo įvyksiančio 2016 m. balandžio 29 d. sprendimų projektai

Papildoma valdybos priimtu sprendimo projektu dėl 2015 m. pelno paskirstymo

AB "Rokiškio sūris", Pramonės g. 3, Rokiškis, Lietuva, 2016-04-22 18:43 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- AB „Rokiškio sūris“ valdybos parengti sprendimų projektai 2016-04-29 įvyksiančiam eiliniam visuotiniam akcininkų susirinkimui:

1. Auditoriaus išvada apie finansines ataskaitas ir metinį pranešimą.

Pranešimas išklausytas.

2. Audito komiteto išvada.

Sprendimo projektas:

Pritarti Audito komiteto išvadai.(pridedama)

3. Bendrovės 2015 m. konsoliduotas metinis pranešimas.

Pristatytas Bendrovės parengtas, auditorių įvertintas ir valdybos patvirtintas 2015 m. Bendrovės konsoliduotas metinis pranešimas. (pridedama)

4.Konsoliduotų ir Bendrovės 2015 m. finansinių ataskaitų rinkinio tvirtinimas.

Sprendimo projektas:

Patvirtinti audituotas 2015 metų konsoliduotas ir Bendrovės finansines ataskaitas.(pridedama)

5.Bendrovės 2015 m. pelno (nuostolių) paskirstymo tvirtinimas.

Sprendimo projektas:

Patvirtinti 2015 m. pelno (nuostolių) paskirstymą:

Pavadinimas tūkst. EUR
1. Nepaskirstytasis Bendrovės pelnas ataskaitinių
metų pradžioje
2. Akcininkų patvirtinti dividendai už 2014 metus -
3. Pervesta iš kitų rezervų 2 585
4. Nepaskirstytasis pelnas (nuostoliai) ataskaitinių
metų pradžioje po dividendų išmokėjimo ir pervedimo į rezervus
5. Grynasis Bendrovės ataskaitinių metų pelnas/(nuostolis) 3 879
6. Paskirstytinasis Bendrovės pelnas  iš viso 52 078
7. Pelno dalis, paskirta į privalomąjį rezervą -
8. Pelno dalis, paskirta į kitus rezervus -
9. Pelno dalis, paskirta dividendams išmokėti1 (2 342)
10. Pelno dalis, paskirta metinėms išmokoms (tantjemoms) valdybos nariams, darbuotojų premijoms ir kt. tikslams, apskaityta  Pelno (nuostolių) atskaitoje      775
11. Nepaskirstytasis pelnas (nuostoliai) ataskaitinių finansinių metų pabaigoje, perkeliamas į kitus finansinius metus 49 735

1 Skirstomas iki 2009 metų bendrovės uždirbtas pelnas.

Už 2015 metus dividendai skiriami 33 453 391 akcijoms, t.y. 0,07 euro vienai akcijai (neatskaičius mokesčių).

Dividendus turi teisę gauti tie asmenys, kurie bus Bendrovės akcininkais dešimtos darbo dienos po sprendimą dėl dividendų mokėjimo priėmusio visuotinio akcininkų susirinkimo (teisių apskaitos dienos) pabaigoje, t.y. 2016 m. gegužės 13 d.

Vadovaujantis LR įstatymais, Lietuvos Respublikos fiziniams asmenims ir užsienio šalių rezidentams fiziniams asmenims mokami dividendai apmokestinami taikant 15 proc. gyventojų pajamų mokesčio tarifą; Lietuvos Respublikos rezidentams juridiniams asmenims ir užsienio šalių rezidentams juridiniams asmenims mokami dividendai apmokestinami taikant 15 proc. pelno mokesčio tarifą, jeigu kitaip nenumato įstatymai.

6. Audito įmonės rinkimai ir audito paslaugų apmokėjimo sąlygų nustatymas.

Sprendimo projektas:

AB “Rokiškio sūris“ grupės ir patronuojančios Bendrovės metinių konsoliduotų finansinių ataskaitų auditui bei konsoliduoto metinio pranešimo įvertinimui atlikti išrinkti audito įmonę UAB „PricewaterhouseCoopers“. Įgalioti valdybą nustatyti atlyginimą auditui už atliktą darbą. Sutartį su audito įmone įgalioti pasirašyti bendrovės vadovą.

Dalius Trumpa
         Valdybos pirmininkas

Attachments

Atsakingu asmenu patvirtinimas.pdf Audito komiteto ataskaita.pdf Rokiškio sūris AB FA LT_1.pdf BBB 2016 04 29_1.pdf