AB „Grigeo Grigiškės“ visuotinio akcininkų susirinkimo, įvykusio 2016-04-29, sprendimai

Vilnius, Lietuva, 2016-04-29 12:31 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 2016 m. balandžio 29 d. įvyko akcinės bendrovės „Grigeo Grigiškės“ eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas. Susirinkimas išklausė Bendrovės 2015 m. konsoliduotąjį metinį pranešimą, Bendrovės auditoriaus išvadą ir nusprendė:

·           Patvirtinti Bendrovės konsoliduotųjų ir atskirųjų finansinių ataskaitų rinkinį už 2015 m.

·           Savų akcijų įsigijimui sudaryti 1.000.000 (vieno milijono) eurų dydžio rezervą.

·           2015 m. Bendrovės pelną paskirstyti pagal eiliniam visuotiniam akcininkų susirinkimui pateiktą Bendrovės pelno paskirstymo projektą: skirti 1.314.000 eurų dividendams išmokėti (0,02 euro už vieną akciją), 97.351 eurą į privalomąjį rezervą, 1.000.000 eurų į rezervą savoms akcijoms įsigyti bei 100.000 eurų tantjemoms Bendrovės valdybos ir stebėtojų tarybos nariams.

·           Įsigyti iki 793.650 (septynių šimtų devyniasdešimt trijų tūkstančių šešių šimtų penkiasdešimties) vienetų Bendrovės savų paprastųjų vardinių 0,29 euro nominalios vertės akcijų.

Savų akcijų įsigijimo tikslas – palaikyti ir didinti Bendrovės akcijų kainą.

Laikotarpis per kurį Bendrovė gali įsigyti savas akcijas – 18 mėnesių nuo šio sprendimo priėmimo dienos.

Maksimalią vienos akcijos įsigijimo kainą nustatyti 20 proc. didesnę už Bendrovės akcijų rinkos kainą, esančią valdybai priimant sprendimą apie savų akcijų supirkimo pradžią, o minimalią vienos akcijos įsigijimo kainą nustatyti 10 proc. mažesnę už Bendrovės akcijų rinkos kainą, esančią valdybai priimant sprendimą apie savų akcijų supirkimo pradžią.

Minimalią savų akcijų pardavimo kainą nustatyti lygią akcijų įsigijimo kainai. Parduodant savas įsigytas akcijas užtikrinti lygias galimybes visiems akcininkams įsigyti Bendrovės akcijų.

Įsigytos savos akcijos gali būti anuliuojamos.

Pavesti Bendrovės valdybai organizuoti savų akcijų įsigijimą ir pardavimą, nustatyti savų akcijų įsigijimo bei pardavimo tvarką, akcijų skaičių ir kainą, įsigijimo pradžią ir terminus, taip pat laikantis šiame sprendime nustatytų sąlygų ir Lietuvos Respublikos Akcinių bendrovių įstatymo nustatytų reikalavimų atlikti kitus su savų akcijų įsigijimu ir pardavimu susijusius veiksmus.

·           Išrinkti audito įmonę „KPMG Baltics“, UAB, juridinio asmens kodas 111494971, buveinės adresas: Konstitucijos pr. 29, Vilnius, 2016 m. ir 2017 m. Bendrovės konsoliduotųjų ir atskirųjų finansinių ataskaitų auditui atlikti.

Įgalioti Bendrovės prezidentą sudaryti audito paslaugų sutartį, pagal kurią už paslaugas būtų mokama šalių sutarta kaina, bet ne daugiau kaip 13.000 (trylika tūkstančių) eurų be PVM už vienerių finansinių metų Bendrovės konsoliduotų ir atskirųjų finansinių ataskaitų auditą.

Gintautas Pangonis
         AB „Grigeo Grigiškės“ prezidentas