Darbu „Olainfarm” padomē no jauna sāks Ivars Godmanis un Gelija Gildējeva, valdē – Mārtiņš Tambaks un Mihails Raizbergs

AS “Olainfarm” padome ir pieņēmusi lēmumu ievēlēt par padomes priekšsēdētāju Ivaru Godmani un padomes priekšsēdētāja vietnieci Valentīnu Andrējevu, kā arī iecelt uzņēmuma valdes locekļa amatā Mārtiņu Tambaku un Mihailu Raizbergu. Šis lēmums stāsies spēkā ar brīdi, kad Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra komercreģistrā tiks izdarīts ieraksts par izmaiņām AS “Olainfarm” valdes sastāvā.

Olaine, 2016-08-22 07:39 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- AS “Olainfarm” ārkārtas akcionāru sapulcē 2016. gada 16. augustā no jauna padomē uz piecu gadu termiņu ievēlēti Ivars Godmanis un Gelija Gildējeva, bet uz jaunu pilnvaru termiņu iecelti līdzšinējie padomes locekļi Aleksandrs Raicis, Gunta Veismane un Valentīna Andrējeva. Tajā pieņemts lēmums veikt grozījumus uzņēmuma statūtos, paplašinot valdes sastāvu līdz septiņiem locekļiem. Patlaban "Olainfarm" valdē strādā Valērijs Maligins, Jeļena Borcova, Veronika Dubicka, Oļegs Grigorjevs un Salvis Lapiņš.

Kopš 2014. gada Ivars Godmanis ir docents Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBA) un lektors Latvijas Universitātē un biznesa augstskolā “Turība”. Iepriekš bijis Eiropas parlamenta deputāts, LR ministru prezidents, LR iekšlietu ministrs, LR finanšu ministrs, AS “Latvijas kuģniecība” valdes loceklis, AS “Latvijas Krājbanka” prezidents, kā arī LR Ministru padomes priekšsēdētājs.  I. Godmanis absolvējis Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti, specializējoties cietvielu fizikā, un ieguvis fizikas doktora grādu. Viņam nepieder AS “Olainfarm” akcijas.

Gelija Gildējeva ir I. M. Sečenova Maskavas medicīnas akadēmijas katedras “Organizācija un vadība zāļu līdzekļu apgrozības sfērā” docente un SIA “Лекарь” (Krievija) izpilddirektore. G/ Gildējeva ir padomes locekle  Krievijas savienībā “Nacionālā farmaceitiskā palāta” un vadošā partnere SIA “Медикал Девелопмент Эдженси” (Krievija). Gelija Gildējeva absolvējusi I. M. Sečenova Maskavas medicīnas akadēmiju specialitātē “Farmācija”, kā arī pabeigusi aspirantūru I. M. Sečenova Maskavas medicīnas institūtā specialitātē “Klīniskā farmakoloģija”, iegūstot bioloģijas zinātņu kandidāta grādu. Viņai pieder 65 916 AS “Olainfarm” akcijas.

Mārtiņš Tambaks ir AS “Olainfarm” Finanšu departamenta direktors ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi finanšu un grāmatvedības jomā. M. Tambaks pievienojās AS “Olainfarm” 2013. gadā no SIA “Ernst&Young Baltic”, kur bija grāmatvedības ārpakalpojumu direktors. Kopš 2006. gada Mārtiņš Tambaks ir Lielbritānijas Zvērinātu sertificētu grāmatvežu asociācijas (ACCA) biedrs, ieguvis maģistra grādu Rīgas Tehniskajā universitātē un ekonomista-grāmatveža kvalifikāciju Latvijas Universitātē. Viņam nepieder AS “Olainfarm” akcijas.

Mihails Raizbergs ir AS „Olainfarm” Informācijas tehnoloģiju departamenta direktors ar vairāk nekā 17 gadu pieredzi informāciju un komunikāciju tehnoloģiju jomā. M. Raizbergs pievienojās AS „Olainfarm” 2006. gadā no AS ‘”Rīgas Vagonbūves rūpnīca’’. Mihails Raizbergs ieguvis inženierzinātņu maģistra grādu Transporta un sakaru institūtā, kā arī absolvējis Anglijas „Open University“ ar profesionālo diplomu menedžmentā. Viņam pieder 200 AS “Olainfarm” akcijas.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:
         Salvis Lapiņš