Ellen lanserar nu den probiotiska tampongen i Iran


Danderyd, 2016-09-15 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Ellen AB har slutit avtal om distribution och försäljning med AryaPars Hoonam Co som är verksam i Iran. AryaPars Hoonam har registrerat Ellens probiotiska tampong för försäljning i Iran och har nu lagt en första order med leverans under september i år.

Kvinnohälsa är ett aktuellt och växande terapiområde i Iran. AryaPars Hoonam har ett starkt fokus på kvinnohälsa i Iran och deras portfölj inkluderar produkter med naturliga ingredienser såsom örter och probiotika. De är marknadsledande på probiotiska produkter i Iran. AryaPars Hoonam har en medicinsk säljkår som frekvent bearbetar apotek och gynekologer.

AryaPars Hoonam har utbildat sin säljkår och tagit fram presentationsmaterial för läkare, gynekologer och apotek. Förberedelsearbetet är gjort för den årliga gynekologiska mässan i Teheran i oktober. Då kommer ellen® probiotisk tampong att lanseras på den iranska marknaden.

”Vi är mycket glada över att kunna utöka vår portfölj inom probiotika med ellen® probiotisk tampong som vi upplever är en unik produkt. Vi är också intresserade av Ellens övriga sortiment men har valt att börja med tampongen.” säger Amirali Tabakh Shirazi, Styrelseordförande och ansvarig för den medicinska enheten på AryaPars Hoonam Co.

”Vi är mycket glada över att inte bara ha slutit avtal med ett så professionellt företag som AryaPars Hoonam utan också att vår probiotiska tampong, genom deras försorg, har blivit registrerad och godkänd av den iranska myndigheten. Genom att de har en specialiserad säljkår är min bedömning att det kan gå snabbt att få igång försäljningen och därmed nå försäljningsresultat på den iranska marknaden. Iran är en intressant marknad med sin välutbildade befolkning. Min bedömning är att ellen® probiotisk tampong passar väl för denna marknad och in i deras produktsortiment. Med detta samarbetsavtal kan vi nu börja sälja vårt produktsortiment på en helt ny marknad vilket känns väldigt spännande.” säger Carina Persson, VD hos Ellen AB.

För ytterligare information:

Carina Persson, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost cp@ellenab.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Ellen AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 september 2016 kl. 08.00. 

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com  


Attachments

160915 Pressmeddelande  Iran.pdf