Par „Grindeks” ražošanas paplašināšanu

Atsaucoties uz Latvijas medijos publicēto informāciju, kurā minēts, ka AS “Grindeks” plāno pārcelt ražošanu ārpus Latvijas, skaidrojam, ka uzņēmuma vadība izskata dažādas iespējas, kā palielināt ražošanas jaudas. Tas ietver ražošanas uzsākšanu citās valstīs vai ražošanas paplašināšanu esošajās “Grindeks” koncerna ražotnēs.

Jau ir pieņemts lēmums par jaunas ampulu ražošanas līnijas uzstādīšanu AS “Grindeks” meitasuzņēmumā “HBM Pharma” Slovākijā, palielinot injekcijas formu medikamentu ražošanas jaudas līdz 130 milj. ampulām gadā.

Izmantojot pašu finansējumu, koncerns 2017. gadā plāno investēt vismaz 4 milj. eiro.

Citi lēmumi šobrīd nav pieņemti, tajā skaitā netiek apsvērta Latvijā darbojošos ražotņu pārcelšana uz citām valstīm.

Par AS „Grindeks”

„Grindeks” ir starptautisks, vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst pieci meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā, Krievijā un Slovākijā; pārstāvniecības atvērtas 13 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī patentbrīvo medikamentu apvienojums. Šobrīd „Grindeks” ražo 24 aktīvās farmaceitiskās vielas.

2015. gadā uzņēmuma produkcija tika eksportēta uz 70 valstīm un veidoja 90% no kopējā apgrozījuma. Nozīmīgākie „Grindeks” tirgi ir Eiropas Savienības valstis, Krievija un pārējās NVS valstis, ASV, Kanāda, Japāna un Vjetnama.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, kopš 2002. gada uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, šajā laikā investējot attīstībā vairāk nekā 70 milj. eiro.

Kontakti:
         Laila Kļaviņa, AS „Grindeks”
         Komunikācijas departamenta vadītāja
         Tel.: 67083370, 29256012